Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможен ли е такъв електромотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възможен ли е такъв електромотор

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
    Изпратих на giorgio една скица. Дано той успее да ми схване мисълта...
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture_41.jpg
Прегледи:1
Размер:53.8 КБ
ID:5242720

На мен все още не ми е ясно...

Какво от това, като се завърти? Ще се въртят в различни посоки, с различни скорости, спрямо оста... и за какво е нужно?
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Флекс нямаш ли си да го овесиш на един канап и ето ти тебе жироскоп
      От тази "схема" и на мен не ми става ясно каква е целта на задачата.

Коментар

Абе все си мисля ,че е по-лесно да завижиш нещо откъм периферията отколкото откъм оста.Отдавна съм скаран с физиката.Ама на Архимед му вервам.То и на царя не вервахме ама той се оправи за има нема 800 дни.

Що се отнася до плаващия статор,достатъчно е да служи и като жиро.Ако може да се впрегне и за нещо друго -добре.
        Последно редактирано от giorgio; 13-01-11, 16:36.

Коментар

Абе все си мисля ,че е по-лесно да завижиш нещо откъм периферията отколкото откъм оста..
          Пример: стартер/генераторите на новите автомобили, вградени в маховика... или дори автоматичните перални с "директ драйв".
          Но в твоя случай която и част да натовариш, липсата на опорна точка на другата ще я накара да "хвръкне".
          Явно се срамуваш да кажеш какво си намислил

Коментар

Пих ощИ рАкия, ама прояснение ич по-горе е писано, трябва опора от която да се отблъснеш (статор) и да тръгне движението (ротор), иначе двете ще се завъртат на ъмнайситинка оборот (до равновесие на силите ) и с движението до там..... външен и вътрешен ротор е възможно....ама пак ще си трябва статор, дори да е относително виртуален, т.е. не`акво неподнижно магнитно поле....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Защо, бре? Оста нали е опорна точка? Човекът иска да използва мощността на външната част, като смята, че тя ще има по-високо КПД. Това, последното не съм го расъждавал.
              Дерзай, fill, Нобел е близо!
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Абе все си мисля ,че е по-лесно да завижиш нещо откъм периферията отколкото откъм оста.Отдавна съм скаран с физиката.Ама на Архимед му вервам.То и на царя не вервахме ама той се оправи за има нема 800 дни.

Що се отнася до плаващия статор,достатъчно е да служи и като жиро.Ако може да се впрегне и за нещо друго -добре.
                Такъв двигател е възможен и изпълним! Но на каква цена? Помисли за варианта за който ти писах със стандартен двигател. А за жироскопичния ефект ако това е наистина идеята ти ще трябва да попрочетеш малко и да си отговориш защо две насрещно въртящи се свързани тела с еднаквяа маса и еднаква ъглова скорост имат жироскопичен ефект колкото на коя и да е тухла в която и да е зидария!
                Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първо-защо трябва да са два колектора._Не може ли с постоянни магнити._Не става ли ,да кажем на единия леген да се монтират няколко бобинки,а на другия няколко магнитчета._Мисля,че bojith ми схваща идеята._Според мен е важно къде ще приложиш силата за да постигнеш по-високо КПД._От тук до Луната са има няма 320000км._Ако Луната прави един оборот около Земята,_трябва да измине 2009600км според Пи=3,14._Ама ако си е = 3,1415926....,_значи са 2010619,2._Разликата е само няколко си 1019,2км._Ако от ЧЕЗ ти кажат,_че токът има себестойност 0,254 лв. квт.ч. няма как да им дадеш 0,004 лв за 1 квт.ч. 0,254=0,25._Да ама 8000000 квт.ч. х 0,254 лв=2032000лв ,ако ги смятаме х 0,25 =2000000.Е некакви си 32000лв.Да ама не /Петко Бочаров в събота вечер/._Знам,че света се върти около ППП/Пари,П@тки,Политика/,ама енергията е друго нещо._Та в този ред на мисли ми се струва,_че силата приложена на подходящо място има по високо КПД._Що се отнася до гравитацията,_след петата ракия Земята винаги е върху мене,а не аз върху нея._Въпрос на мислене ....... и приложение
                  Последно редактирано от giorgio; 14-01-11, 10:42.

Коментар

Ха сега де?!

Дали в "хумора", или направо в "коша"?
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Преди два поста бях само за "коша".Сега ставам и за "хумора".След няколко поста може верно да стигна до Нобел.Сега сериозно.Giorgio,би ли ми обяснил защо съм за "коша".Наистина не разбирам

Коментар

Мисля, че имаме нужда от нов раздел "Хумор", позициониран в "Коша"
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Преди два поста бях само за "коша".Сега ставам и за "хумора".След няколко поста може верно да стигна до Нобел.Сега сериозно.Giorgio,би ли ми обяснил защо съм за "коша".Наистина не разбирам
                          Сам си си отговорил в пост 18. Вярно си скаран с физиката.

Коментар

Ъ ъ ъ, това, физиката дето по физкултура ли се учеше
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Така, така! Някога са иползвали и клади, но кой си го е можел...А тук плашат с кошове. Смешки!
                              Давай, fill, в идеята има хляб. Почвай прототип. На серийното се включвам...
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Гледам,че всички ме взехте за мезе.Затова малко по-серизно по темата.Изпратих още една скица на Giorgio и ще го помоля да я качи за да обясня какво искам.Не съм в час със сметките,затова ще ви помоля,който може да даде предложение как на тези два диска по периферията да се монтират бобини и постянни магнити,така че да се получи елдвигател.Двата диска лагеруват самостятено на обща ос.Двата диска могат да бъдат застопорявани по отделно така че да служат и за ротор и за статор.Условието е на единия диск да се монтират батерии 9 или 12 волта.Оборотите да не са по малко от 700.Мощност не много голяма,за да издържат батериите по дълго.Е ли възможно това.Наградата е един пръст домашно приготвен суджук от истинско прасе и три литра домашно червено вино от истинско грозде.Гаранция че няма ГМО.И не се стряскайте ако видите НЛО.Може да съм аз с летящата чиния.Да ви донеса наградата лично.Ако някой още се пита за какво ми тази глупост,отговарям веднага. За да се отърва от виното щото не го пия.Айде стига,че се изморих.Толкова не съм писал и в училще.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X