Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможен ли е такъв електромотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможен ли е такъв електромотор

Здравейте.Чудя се дали е възможен елмотор на който и ротора и статора се движат в различни посоки.

От: Възможен ли е такъв електромотор

При всички електромотори е така... Остава открит въпросът, с опорните точки.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ти опорните точки остави на Архимед....
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

На кой му трябва такава фуражомелка...
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Идеята ми е за нещо такова:
          Само че не мога да го кача.Ще се опитам да го опиша.Общо взето представлява два прехлупени капака възани на обща ос.По периферията на единия е разположен статора а на другия ротора.Диаметъра да е около 60см,като да кажем вътре да има около 45 до 50см свободно пространство.Нещо като жироскоп.Значи търси се максимални обороти,минимум тегло,12v AC.

Коментар

Напълно е възможно, но това вече е двигател с два ротора ще са необходими и два колекторни пръстена фиксирани на виртуалния статор с които да подадеш захранване към четкодържателя на стандартен DC мотор. Последното обяснение с капаците нещо не го схванах, разбирам го като да си правиш някакъв уникакен мотор?
            Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Опитвам се да кача скица.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                ....Общо взето представлява два прехлупени капака възани на обща ос.По периферията на единия е разположен статора а на другия ротора.Диаметъра да е около 60см,като да кажем вътре да има около 45 до 50см свободно пространство.Нещо като жироскоп.Значи търси се максимални обороти,минимум тегло,12v AC.
                Не знам, нещо не ми прилича на min тегло...С каква площ трябва да е тази периферия...

Коментар

Защо просто не споделиш какво искаш на направиш? Споменаваш жироскоп и макс обороти. Добре но обороти спрямо какво? Защото ако все пак постигнеш някаква форма на "плаващ статор" което пак предполага лагеруване спрямо нещо наистина стационарно както и захранване, то оборотите на двата диска ще са много по-ниски спрямо земята отколкото един спрямо друг.

Коментар

Е не сте ли виждали обикновена летяща чиния?
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Е не сте ли виждали обикновена летяща чиния?
                      Четвърта рАкия пия и нема дали пък не трябваше да си мезя от чиния, а не директо от бруканя......
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Електрото може да се подава и без жици.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                          Опитвам се да кача скица.
                          Моля, ако не успеете да качите нужните снимки, то изпратете ми ги на ggrudov@gmail.com, или поне опитайте да обясните идеята си. В противен случай, темата Ви ще отиде в коша!
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Изпратих на giorgio една скица.Дано той успее да ми схване мисълта.Идеята ми е да не са застопорени нито ротора нито статора за да може евентуално да служи като жироскоп.Освен това,мисля че периферната скорост ще даде повече мощност.Имам идея и между двата диска да вкарам някакъв редуктор.Ама дайте първо да видим дали е възможен двигателя.Ако има и други идеи ,може да се получи нещо.

Коментар

Е не е точно обикновена летяща чиния ама може и да стане.То само летенето и липсва ,иначе чинии бол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X