Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Мултицет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Мултицет.

Е..и аз имам флуке ...както казах се познавам доста добре с момчетата които ги продават в Пловдив ....Това не прави лоши уредите на мастеч които ползвам...за парите са си екстра ,,,Жена ми преди да излезе в майчинство сглобяваше и тестваше електронни изделия като стабилизирани токоизточници с добра филтрация както и да е устройствата се продават с голям успех и в тази криза та всички замервания и настройки се правят с мастеч по 70-80 лв ...и работят от 3-4 години на пълен работен ден.....нямам забележки както като точност ,така и като бързина на ацп-то ...пък аз съм надзорник на цялата галимация...така че е несериозно и подвеждащо подобно изказване
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Нищо лошо не мога да кажа за Мастех-а, а имам 3. Вярно, най-евтиния е 80 кинта (бойна машина, без никакви глезотии, вече над 10 годишен). Най-едрия го взех за $250, но предвид класа на точност, си струва отвсякъде. Сверявал съм го на 2 пъти досега - без забележка, а и той е на 5 или 6 години вече.
      Само един Мастех съм успял да скапя и то изцяло по моя вина. Историята включва давене във вода за 2 дни и след това подаване на 400V. Не мисля, че ако беше Флук, щеше издържи на подобна гавра.

Не, че имам нещо против Флук-а, но ако не е за нещо много специално ... айде нема нужда. За бързо мерене държа една Беха, бачка отлично.

Отплеснах се ... мисълта ми беше, че Мастех има достатъчно добри модели, които за разлика от другите "измислени" марки като Унитех, М-тех и не знам още какви щуротии, работят и работят добре. Но за 5 лева читав уред НЯМА. За 50 също.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        ...работят от 3-4 години на пълен работен ден.....нямам забележки както като точност ,така и като бързина на ацп-то ...пък аз съм надзорник на цялата галимация...така че е несериозно и подвеждащо подобно изказване
        Кратко и ясно - единият уред който ползвам има осезаем дрейф след работа 15 - 20 минути. Не, че не мога да го нулирам с бутона за нулиране, но по професия не съм "ресетировач" и ми е съвестно да вземам хляба на някой човечец... Отделно, че съм свикнал, каквото показва уреда, да приемам, че това е стойността, а не да умувам дали случайно не е "мръднала" нулата му.
        Другият е един техен RCL метър. Там мога да изпиша доста, но е безсмислено.
        Личното ми мнение съм го написал малко по-горе, и то е: евтинджос уреди с претенции, които не блестят с нищо. Замяната им с нормални уреди е препоръчителна, да не кажа задължителна.
        За ежедневни цели ползвам бойният дърт Филипс. За прецизни измервания - 5 1/2 разряда Флюк. За разнасяне имам почти неизброимо количество уреди в ценовия диапазон 4 - 10лв. Към статистиката трябва да добавим и двата Местеча, които се старая да не използвам, за да не ме дразнят.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Я кажи какво значи дрейф ........Менят се сами последните цифри след запетаята.....ли ?
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Я кажи какво значи дрейф ........Менят се сами последните цифри след запетаята.....ли ?
            Крайния резултат е това. Въпроса е че може да се менят не само цифрите след запетаята, а и тия преди нея. На мойте не съм забелязал такова нещо до сега.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абсолютно няма подобно нещо и при мен.Като заговорихме за точност ,погледнете писалката на мастеч която съм постнал по-нагоре каква точност и дават Аз го ползвам като тестер понеже е удобен за носене в джоба но виж еквивалента с същата точност на флуке колко струва
              В книжката пише че тази точност е валидна за срок до 1 година след което да ходи за калибрация.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                техен RCL метър
                Ако не ти трябва, аз се интересувам.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Тест 1:
                  Връзваш няколко уреда да измерват едно и също еталонно напрежение или доста стабилно такова. Отчиташ показанието. Проверяваш след 15 - 20 мин. По-хубавите уреди си държат на мнението. По-нефелните, си го менят под влияние на околните фактори. Слабохарактерна работа...

Тест 2:
                  Нулираш уредите в някой участък на обхвата им. Повтаряш горното упражнение. След разкачане от еталонният източник и закъсяване на сондите, по-читавите пак си отстояват мнението. По-нефелните твърдят, че нулата е нещо различно от нула. И т.н.

В крайна сметка, какъв е смисълът от подобни писания и с какво те допринасят с нещо по темата? Повечето от последните коментари са неща които не касаят начинаещите, а останалите би трябвало да ги знаят.

Отделно, че мнението ми по въпроса е изградено и съм убеден, че инвестиция във вид на трети уред на въпросната фирма няма да има. И да ми ги хвалите, все тая. По-скоро очаквам дивиденти от продажбата на съществуващите. То кой ли би ги взел след като така цветно ги обрисувах де...?

И коментаторите...

Коментар

Бе, я като сте го подкарали така на едро, някой не ще ли да купи едно Флуке 8840 А?
                    Трябва да се сменят два транзистора, за да мери съпротивление. Подбрана двойка са, и не съм го осакатявал да ги сменям с кво да е, а пари за сервиз нямам.

Коментар

Тест 1:
                      Връзваш няколко уреда да измерват едно и също еталонно напрежение или доста стабилно такова. Отчиташ показанието. Проверяваш след 15 - 20 мин. По-хубавите уреди си държат на мнението. По-нефелните, си го менят под влияние на околните фактори. Слабохарактерна работа.....
                      Що ми се струва, че си попаднал на някоя нефелна бройка? Ако е за идеята, веднага вадя 5 1/2 Мастех за сверка. Само че отсега мога да ти кажа резултата - няма да трепне. Нито след 10 минути, нито след 10 месеца. По простата причина, че съм го пробвал и то в лабораторни условия.
                      Пак казвам, нищо против Флук като работа, имал съм и такива зврчета, няколко. Дори не отричам вероятността, да има някакви калпави модели на Мастех. Но да се плюе всичко наред - не е сериозно.

Виж, едно Uni-T имам, което прави тия номера понякога, при това не е евтин (като за марката), та покрай него едва ли ще погледна някога повече такъв.

@Стефан: я кажи за какви пари става дума?
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да го кажа така - всеки от уредите е натрупал повече от една основателна забележка. Не ми се разсъждава по въпроса - конкретната бройка ли е нефелна, фирмата ли или са виновни космическите лъчения. Цял живот бета тестер? Няма как да стане! Пътните документи --> последно сбогом и продължаваме съвместната си работа с доказалите се в бранша.

И коментаторите...

Коментар

Да го кажа така - всеки от уредите е натрупал повече от една основателна забележка. Не ми се разсъждава по въпроса - конкретната бройка ли е нефелна, фирмата ли или са виновни космическите лъчения. Цял живот бета тестер? Няма как да стане! Пътните документи --> последно сбогом и продължаваме съвместната си работа с доказалите се в бранша.
                          Дай пример за няколко марки, на които да се има доверие, понеже често се случват изненади и с уж маркова техника.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Дай пример за няколко марки, на които да се има доверие, понеже често се случват изненади и с уж маркова техника.
                            Зависи за какво оборудване и какъв клас става въпрос. Естествено и от бюджета. Да не говорим, че въпросът е несериозен, съответно и отговорът ще е такъв. Аз поне не мога да си позволя да купувам оборудване от високия клас, на различни производители, за да правя съпоставки и статистики... Който може - хвала на него.
                            Най-общо, за високия клас - Agilent (HP), Fluke, Rohde & Schwarz, Tektronix, вероятно има и други, които пропускам в момента. Кой къде е в "класациите", не се наемам да кажа.

Не знам какви изненади си имал в уж марковата техника, аз поне не съм попадал на такива при измервателната техника.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Бе, я като сте го подкарали така на едро, някой не ще ли да купи едно Флуке 8840 А?
                            Трябва да се сменят два транзистора, за да мери съпротивление. Подбрана двойка са, и не съм го осакатявал да ги сменям с кво да е, а пари за сервиз нямам.
                            Дай малко подробности за тая техника. Цена, има ли опция за "AC" - демек, като натиснеш VAC или mA~, показва ли нещо смислено или излиза грешка 30/31 (не помня коя точно)? IEEE488?

И коментаторите...

Коментар

Не знам какви изненади си имал в уж марковата техника, аз поне не съм попадал на такива при измервателната техника.
                              С точността - не. С надеждността - конкретно Tektronix - масови течове на SMD електролити в един период от производствената им история. До там, че на пазара за стара техника старите модели се търгуваха по-скъпо от новите. Конкретно аналогови осцилоскопи 2445 2465 и по-късните им модели 2445B и 2465B, + едно-две семейства от по-новите им цифрови варианти с ЕЛТ. Вярно че реалните проблеми се случват след 5 и повече години след покупката, но обикновено от такава техника, висок клас, се очаква доста повече.

В същото време има модели от същата фирма, дърти на библия, които си работят безгрижно, но тях не си струва да коментираме понеже са силно морално и физически остаряли.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

В същото време има модели от същата фирма, дърти на библия, които си работят безгрижно, но тях не си струва да коментираме понеже са силно морално и физически остаряли.
                                Само морално. Аз си работя още с това миньонче, а е близо на 30 години. Беше с два никел-кадмиеви акума размер D. Някога беше като Бугати Вейрон сред Лади. И не е Offtopic, има си и цифров мултимер в него - изкарва цифрите на екрана чрез растер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X