Дъртите дизели си стоплят бързо, но при новите не е така. Моята кошница Евро 6 ме вкара в размисъл за термостат миналата седмица. Паля и тръгвам, пътувам 26 км. до работа. Но като захладня и като взема да спускам по баирите и връща доста стрелката, и това дори и след 20 км. каране. Та се засилих на термостат, но след цена от 460 лв. си дръпнах ръчната и се позамислих. Втора зима я карам тая кола, и миналата връщаше стрелката, но малко. След още два дни анализи и чесане се сетих, че миналата зима не пътувах сам, и докато си взема пасажера и минават още 7-8-10 минути работа на мотора. То пак не отлепя от синьото, но запалих и оствих 10 мин. на място и тогава тръгнах. Разликата, че вечезагря доста по-бързо, на спусканията връща стрелката, но много малко. Та толкова с модерните дизели. Надявам се ми е първи и последен дизел. Паджерото не го броя, то ми е за уикен експлоатация.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
По-бързо подгряване на дизелов двигател - идеи ??
Свий
X
-
Смени си термостата, или имаш някъде друга драма. Ако ти е изправна системата, няма да връща температурата дори и то Еверест да я пускаш ..
Коментар
-
Не е вярно!
Модерен дизел с минимален разход показващ 0 по БК при спускане си изтива ела че виж
Много зависи колко си надул парното де в този момент де.
Аз като видя баир надолу и просто намалям парното и не изтива, но ако не намаля и колата е в момента на първоначално подгрява купето си изтива.
-
Както каза Росен изстиват не, ами яко изстиват. Същият маршрут на връщане, последното спускане е 4 километра, ми не мърда стрелката. Но в тази посока е 90% изкачване. Термостата бих го сменил веднага, но както споменах 500 кинта само за проба, не мерси. Следя нещата, но засега май си е добре. Просто без огън, няма и топло. Сутрин карам почти без да давам газ, и като вземе някой да се влачи с 60 км./ч. как да загрее.
-
-
Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнение50 лева - оригинален - https://www.biltema.se/en-se/car---m...ell-2000033930Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
То хубаво ( и полезно) , ама в линка не виждам ни "50" , ни "лева"
Това къде се слага - на маркуч пише, че се монтирало?В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеТо хубаво ( и полезно) , ама в линка не виждам ни "50" , ни "лева"
Конкретната цена по спомен е 299 крони. Курса е 1 към 5, 60 лева излиза.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнениеПрепратката към този вид устройства е принципна, не е търсена точност в сметките. Не е 50 лева, може да е 100. Няма разлика, все е крайно евтино и много бързо за монтаж - за по-малко пари няма нищо, и толкова лесно нищо не се монтира, и работи десетки години без да се чупи или поддържа. Оригиналните кабели, с които се комбинира, може да се пропуснат. Устройството представлява един нагревател. Дори термозащита няма в много случаи - а сякаш не е излишна.
Конкретната цена по спомен е 299 крони. Курса е 1 към 5, 60 лева излиза.
....иначе знам за какво иде реч . Имах МБ 123 300D с оригинален подгревател на водната риза на блока . После видях подобен на 240D.
Благодат !Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от FiveFinger Преглед на мнениеКаква марка са тези не загряващи дизели с евро 6?. Ми и той зор стопля, 2006 г. е пак Евро 4. Приятел има Бора с бомба-дюза, 2001 г. 1.9, това чудо и то няма стопляне. Трябва да обиколя целия град два пъти, и пак не е много загрял. От всички печки, до които имам достъп последно време най-стопля Паджерото ми, но там пък са си оставили ръцете с вентилацията на купето, та компенсира доброто впечатление.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Това къде се слага - на маркуч пише, че се монтирало?
Затова зауважавах коли, в които е помислено за всичко това и фабрично е монтирана печка.
Коментар
-
Бях в еуратек, за този базов Супърб с моторетка 2.0 ТДИ / 190 коня допълнително електрическо подгряване е в пакет, който го предлагат срещу малко по-малко от 4000 лв. Изпълнението което е поръчано от фирмата е базово и е голо като винтовка. Купена е от Австрия, от фирма, която ги е разпродавала. Чудно ми е кой безумец си поръчва кола базово изпълнение и едновременно с това с най-наточения мотор.
Коментар
-
Единствената кола в семейството, която беше в подобна "лятна" комплектация, се сдоби с печка(с таймер и дистанционно).
Лесно би ми било сега да кажа, че се гледат тия неща преди покупката, но и аз не съм гледал преди време...
ПП: А и не винаги е лесно да се проверява комплектацията.Последно редактирано от cecoa1; 01-12-20, 13:29.
-
-
4000 лева е солидна цена за нагревател за 60 лв (по шведски цени) и няколко кабела. Или пакетът е твърде усложнен.
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеТова се чудя и аз - ако срежеш хоризонтален маркуч и го монтираш, как ще се задвижи водата, за да не викаме пожарна? А ако от едната страна маркуча завършва с термостат и е затворен?
Затова зауважавах коли, в които е помислено за всичко това и фабрично е монтирана печка.
Конвекция ще има и през една страна на маркуча. Достатъчно е връзка с блока над нагревателя и не много далече - през половин метър тръба няма да стане. Мощността е малка, няма да успее да нагрее до завиране и нагоре (с температурата).
Грешната ситуация е при изтекъл антифриз. Или по български, при замръзнала вода, която някой се е надявал да поддържа топла с подгрева, но е спрял тока и радиаторът се е спукал. Но такъв "някой" и с всяка друга система би имал проблеми.
Коментар
-
Първоначално публикуван от stako Преглед на мнение...Чудно ми е кой безумец си поръчва кола базово изпълнение и едновременно с това с най-наточения мотор.
- Климатик (не задължително климатроник)
- Ел. стъкла
- Централно заключване
- Добър мотор
Та ако тия неща ги има в базовото изпълнение и си търсех нова кола от тоя клас, я отнасях като куцо пиле домат, и не виждам нищо безумно в това. Кожени седалки например дори нарочно не искам, дотолкова че на сегашното ми возило ги конвертирах в платнени, нищо че бяха с подграване. Лятото като вляза и седна се размирисваше на пържени яйца - айде нЕма нужда.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
+ отопление на седалки/волан
+ индикация за приближаващи автомобили/пешходци в мъртвите зони
+АВТОМАТИК. Откакто се качих на автоматик не искам да чувам за ръчни скорости.
-
Аз дори бих пропуснал ел стъклата. Ама те май вече са си стандарт,или поне предните.Бих добавил подгрев на огледалата, защото сегашната ми печка няма и усещам какво е без него.
-
Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнениеНякои доплащат за кожени седалки... За мен по-добрата комбинация е полукожа както му викат. Преден джам с подгряване също бих доплатил.
Преден джам с подгряване наистина не е лоша екстра, но по-скоро бих доплатил за печка, отколкото за погряване на джам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар