Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предназначение на кората под капака на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Предназначение на кората под капака на двигателя

Разсъждението ти може и да е вярно, но е доста произволно по отношение на взети и на пренебрегнати фактори. Например, къде в цялата схема е термометърът? Миналото лято имаше и доста горещи дни, сега още не са дошли най-топлите.

Как се задейства перката на този двигател - от датчик в средата на радиатора, от датчик в изхода на радиатора, от компютъра според температурата на самия двигател? В зависимост от отговора на този въпрос може да получиш различен профил на температурните колебания.

Коментар

Датчика на термометъра е на едно и също място, не е местен - разположен е в горната част на двигателния отсек. Сравненията ми са при приблизително една и съща температура на околната среда. Казвам приблизително защото сравнявам по спомен.

Перката се управлява от ЕКУ - няма датчик на радиатора!
      Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Щом забелязваш разлика в температурите, как изглежда самата изолация? В смисъл има ли признаци на стареене - втвърдяване, напукване? Може да не е вече толкова добра изолация... Там условията са си тежки.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Щом забелязваш разлика в температурите, как изглежда самата изолация? В смисъл има ли признаци на стареене - втвърдяване, напукване? Може да не е вече толкова добра изолация... Там условията са си тежки.
          Изолацията е перфектна, все едно вчера съм я поставил. Питам за тези неща защото си мислех че лятото в задръстванията, тази изолация малко ще пречи. Но като че ли се случва точно обратното!

Коментар

Здравейте колеги!

Ако някой все още го интересува!

Цяло лято с изолацията - никакви проблеми. Не съм забелязъл перката да върти по-често. Гумата е като нова. Никъде не се е разлепила.

Препоръчвам я!

Коментар

всеки момент и аз ще се наканя да сложа

Коментар

някой да има идея къде се продава този продукт на Гомопласт във Варна?
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
                In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Във База нова им е офиса.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Благодаря. Хубава дискусия. Ще пробвам и аз тази схема. Чудя се само дали този материал поглъща звъка или го отразява. Ако го отразява...тежко има на околните
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                    Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
                    In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Поглъща.

За да отразява, трябва да е твърд.

Коментар

Много странно... При моята Нива шумовете вътре в купето са си направо мелодични в сравнение с грозния грохот, които се чува отвън. Дали да не дам рекламация докато е още в гаранция...
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

При мен (Дискавъри 300 tdi) върху двигателя е поставено нещо като одеало от ПВЦ-плат, вата и някакви метални плочи - нещо като ризница, чиито плочки са облечени. Размерът на цялото одеало е около 50х50 см. Някой да е сращал нещо подобно????
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

От: Предназначение на кората под капака на двигателя

Привет колеги,

Само за информация. Гумената изолация на капака се представмя блестящо. Никъде никакво разлепване, никакви признаци на стареене. Оказа се много добър материал според мен. Разбира се съдя на око, но като се опитам да я дръпна с пръст да я скъсам, не става, т.е. все още си е здрава. Радвам се че имаме и такви производители в България.

Поздрави на всички.

Коментар

Привет и от мен на всички колеги! :-)

Аз току-що се регистрирах във форума именно заради настоящата тема, която е много актуална за мен точно в този момент, тъй като ми предстои подготовка за зимата на Голфа. Изключителни адмирации за оригиналното решение на Danchojn за топло и шумоизолация на капака. Реших да взаимствам идеята, като я приложа при спецификата на формата на капака на моята кола Голф3, бензин от 1992 г.
                              Освен това съм решил да "опаковам" двигателя с кори -- долна и странични, като в момента проучвам оферти.

Още веднъж: поздрав на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от Danchojn Преглед на мнение
                                Здравейте колеги!

Интересува ме какво е предназначението на въпросната кора, закрепена към капака на ДВГ? Чувал съм, че била за шумоизолация! Но шумовете не влизат ли от към долната част на купето основно?
                                Освен това ще се отрази на температурата при двигателя. Мисля че е така защото автомобили, които имат такава кора не загряват толкова самия капак. Т.е. изолират.
                                Полезна ли е или вредна за бензинов агрегат? Обикновенно съм виждал да има такава кора при дизел. Затова питам.

Поздрави!
                                Изчетох цялата тема с надеждата че ще има отговор на въпроса с шумоизолацията и ... нъцки. Едно "не" и толкова. Затова да питам отново: Как да изолирам шума от гумите, който се чува доста силно в купето. Колицата е Пунто II ? Дали тази "гума" изогоматерм върши работа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X