Обява

Свий
Няма добавени обяви.

V6 или R6 за джип ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: V6 или R6 за джип ?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    ...но мислим дека с неговия си хавтомат и подходяща отделна раздатка, може да се получи нещо.
    То се е получило,
    само че ще е почти невъзможно да го намеря,
    та си правя сметката да си го сглобя,
    но тогава искам да е точно каквото ми се ще.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    То наистина зависи от целите, ама 722.6 не е от простите фтомати иска около 10 километра жици,а и отделната раздатка - г/газ69/нива - кво да сложи
    Целите - туризъм, да "дърпам" Гагич по светофарите, и да стигам преди него в Бургас, ма с повече почивки.

Ако 722.6 беше проста, нямаше да я дискутираме,
    а и я има с раздатката която ми трябва.

Въпроса е: Как да се куплира и тръгне с редовият шестак ?
    Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 10-03-16, 20:58.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      ...
      да се обявят мечтите
      - искам еди какво си, двигател, кутия
      ...
      да се пита
      - това аджеба, става ли, правил ли го е някой, може ли да стане.

Тогава ще има техническо задание, по което може да си чешем езиците.
      ...
      Обявих кой двигател, с коя кутия, искам.
      ...
      Обикновено правя неща, които никой не е правил, щото така ми е интересно.
      С мислене и смятане (понякога се налага да е много бързо, но случаят не е такъв) нещата винаги ми се получават.

... а иначе, Форума е пълен с "офроудъри", дето искат да минат по утъпкани пътеки,
      ма то, в топъл креват се ляга най-лесно !
      ...

Заданието: М104 с 722.6

P.S. ... и това, разбира се, не е "на всяка цена", добре е да е без насилие, което надявам се, ще се изясни в темата.
      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 10-03-16, 21:36.

Коментар

[QUOTE=Джоу (x3mrjoe);2934971

Заданието: М104 с 722.6

P.S. ... и това, разбира се, не е "на всяка цена", добре е да е без насилие,.[/QUOTE]
        Какво насилие за някакви 5/6 входящи сигнала ?
        ПП. Това дето те е срам да му напишеш марката има ли ABS?

Коментар

То, в днешно време, насилието е финансово, та това имах предвид.

Идеята само е нахвърлена, и почти не съм мислил по темата, та се надявам, в дискусията, проблемите да се поизчистят.

Проекта ще е нарочен, и няма пряка връзка с това от подписа, което има ABS,
          но в крайна сметка всичко ще зависи като се удари чертата.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Аз не че нещо разбирам от магарцедеси, но имам следните три въпроса:

Атмосферки?
            Бендзин?
            722.6 на джип?

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Само "Да", че не ми се влиза в подробности.
            Гагич, промени нещо в терапията си !
            Ше взема да я патентовам моята терапия. Като гледам как благотворно ти се отразява. Как тъй се отказваш от олиото и старото масло като горива?
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Многото жица я свързвам единствено с много проблеми !
              Нужен е майстор с нестандартна мисъл !

Коментар

За мойто G донора беше МL 3800 V6 Brabus и както двигателя така и автоматичната кутия бяха пипнати и имаха тунинг-мунинг!Но бързо се отказах от фтомата макар че щеше да "върви" повечко но.............мноо жица и чесане по някоя тъпа тиква то некви датчици щуротии дето в G-точката ги няма
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Сетих се за един минус на редовия шестак- дълга тиква, като я прегрееш и се криви по-лесно.
                  В то е с 2 късички... дето на теория трябва да имат по-малко линейно разширение...
                  Успех!

ПП- Тоз мотор какви техн. данни има че нещо не се ориентирам?

Коментар

За двигателите на МБ нямам мнение, но от известно време се чудя защо за проекти не се ползва ВАГ мотора ВР6 2.8( по-масов е от 3.2 и по-съвременен от 2,9) от голф . За него дори се продава преход към 01Е кутия за надлъжно куплиране(всъщност не е за 2,8 а за 3,2 и се позва от Фаетон ,А6 и Туарег и Кайен но захвата към камбаната на кутията е идентичен).
                    Мотора е доста компактен и има приятен въртящ момент и мощност дори и ако се кара атмосферен.
                    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Ше взема да я патентовам моята терапия. Като гледам как благотворно ти се отразява. Как тъй се отказваш от олиото и старото масло като горива?
                      1.Не се хАби да я патентоваш - Не работи !
                      Консултирай се с фармацевтите и сменете химията, или пробвай нещо от природата.

2.От олиото няма да се откажа, щото въпроса е принципен,
                      а както писах и в "Дедовата" тема, приготвил съм ти подарък за Пасата, топлобменник и една десетка олио, ма ше треа да си го дръпнеш сам от резервоара.

P.S. Гагич, може да си технически неграмотен, ма поне може да четеш, а като пишеш, виждам че ползваш и Гугъл, та потърси с/за какво гориво е измислен дизеловият двигател от Рудолф Дизел, а това с отработеното масло го правят само малоумници, ма то и ти за това все го повтаряш.

P.P.S. В момента да караш "на олио" въобще не е "на далавера" , правя го за да не цапам природата, ма ти не може да го разбереш, щото и без това не я ползваш !

P.P.P.S. ... абе толкова ли не можа да си намериш нЕкой Пасат VR6, ми се излагаш с тая печка пред хората ?!
                      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 11-03-16, 10:58. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                        За мойто G донора беше МL 3800 V6 Brabus и както двигателя така и автоматичната кутия бяха пипнати и имаха тунинг-мунинг!Но бързо се отказах от фтомата макар че щеше да "върви" повечко но.............мноо жица и чесане по някоя тъпа тиква то некви датчици щуротии дето в G-точката ги няма
                        Точно твойта конверсия ме интересува как си я направил.

Този BRABUS 3.8 М112 ли е, и с коя кутия е бил 5G или 7G-тройник ?

Коментар

Доста интересни неща научих тука като това за дългият вал и дисбаланса му. Ясене най-накиченият вал с балансиращи елементи който съм виждал е бил на 3 цил.двигател, шестака който седи в момента в коша даже не трепва. А, и това за по-дългата глава също, щото съм виждал един дето е с много на брой къси глави пък често го ремонтират. На V-то което конструктивно не е мислено за екстреми наистина големите странични наклони са проблем но се решават с т.н. сух картер.
                          Ники, не знам какво точно гониш но се замисли за по-нататък щото аз карайки няколко години с редови шестак се оглеждам все повече за V осмак. Да няма нова тема догодина.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

P.P.P.S. ... абе толкова ли не можа да си намериш нЕкой Пасат VR6, ми се излагаш с тая печка пред хората ?!
                            Мислиш дека от пръв поглед разпознаваш разни МПС-та, да, ама не. "Пасатът" ми си е бензинов, т.нар. "2Е" мотор, 2 литра.
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Проекта си е за туристчески разходки, без фанатизъм, та мисля и за V8, но всичко зависи и от това на какви пари и проблеми ще дойде.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Мислиш дека от пръв поглед разпознаваш разни МПС-та, да, ама не. "Пасатът" ми си е бензинов, т.нар. "2Е" мотор, 2 литра.
                                Извинявай, ше ти подаря газова уредба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X