Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Tigra 1.4 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Opel Tigra 1.4 проблем

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Хайде и аз да се направя на двигателист.

Малко преди 90 градуса управлението на двигателя минава в режим с обратна връзка. Фактът, че нещо се променя около тази температура показва, че датчикът за температура явно работи вярно и компютърът НЕЩО се опитва да направи в този момент.
    Вече пробвах,разлика абсолютно никаква.Незнам,дали трябва да я
    Колата работи с богата горивна смес в режима, в който "би трябвало" да има обратна връзка. Обратната връзка се случва през ламбда-сондата. Аз бих набедил ламбда-сондата веднага. За проба, откачи ламбда-сондата преди да запалиш двигателя.
    И това пробвах,незнам дали трябваше да я откача на загрят двигател и при светеща лампа?Понеже,когато светне лампата и спра двигателя за известен период(1-2 мин.),след като запаля,лампата не светва,а чак след около 3-4 км.Утре,ще пробвам да я сваля при работещ загрят двигател,да видим,дали ще има разлика.
    Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

При тази "кола" DLC то се намира около педалите. Свържи пинове 9 - 10, дай контакт и брой мигането на лампата. Колко дълги и колко къси. Така ще си каже с добро какво и е, без да си играеш на проба/грешка
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

След малко ще отида,да ми направят диагностика,след като се върна,ще споделя,каква и е болестта.

Коментар

Днес михах до един сервиз,но ми казаха,че нямат софтуер ли,нам си какво за Опел и няма да могат да ми направят диагностика.Но ми казаха,че дори и да няма проблем,лампата може да свети,например от принципа на проба-грешка.Демек,откачам,даден кабел(датчик,сонда),двигателя работи без него и компютъра запомня това и лампата светва пак.И трябвало само да се изчистят тези грешки в компютъра.Но го дадоха,само като предложение,видимо е в моя случей,че има някакъв проблем.Утре,ще отида при човек,в с.Орешак,поне за него съм чувал добри думи.Поздрави!

Коментар

Това, което са ти казали е невярно. Лампата спира да свети, при отстраняване на причината да свети. Грешките остават в ECU, без да пречат. Конкретно при твоята кола, единят от начините за изтриване на грешките е откачане на акумулатора за една минута.
            Добрата новина е, че можеш да прочетеш грешките с блинк-кодовете от лампата. Как става това, ти написах по-горе.
            Последно редактирано от Scrapheap; 29-01-13, 19:47.

Коментар

И аз това му писах в опел-форума,да не говорим че там е обяснено като за ... деца.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първо откачи акумулатора за минута-две. После карай, докато пак светне и почне да се ебава. Прочети си грешките, както ти е казал Scrapheap.
                Изтегли си руководството за тея хлопели от нета и виж кода какво означава. Това ти е диагностиката. След това черпиш Скрапа, мен и себе си по една ракия и се захващаш с отстраняването на проблема.

СПАМ:
                Жената има такава кочина. Рядко отвратително моделче на кола. За съжаление "конструкторите" не са улучили мащаба. 1:1.5 ли е, не мога да позная.
                Най-мразя, когато се наложи да я карам. И я карам, щото на друго място не могат да ме сложат, блъскам си главата на всяка грапавост на асфалта. А не е като да съм от най-високите, само 178.
                Чудя се как мъж може да си купи такова нещо, но хора всякакви.

Коментар

Дрифтача,хрумна ми една дивотия.На горивната рампа (рейка) има клапан с вакуумно управление от смукателния колектор.При високи обороти държи по-високо налягане в рампата.Виж да се не е пробила "малко" мембранката и да си го храни този мотор,като карбураторно допълнение,а.Просто вариант.Успех!
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Сега тъкмо се върнах от диагностика.Оказа се:ламбда сонда и свещи.Сега,застъпам да сменям сондата.Как беше начина,при загрят двигател,май се сменяше,да може да се нагрее колектора и да олаби?

Коментар

Не би трябвало да имаш проблем с отвиването, независимо от температурата.

Коментар

Проблеми нямах при свалянето,смених я,ПРОМЯНА НЯМА!Като я свалих имаше бая сажди по нея.Смених и кабелите,като откача всеки един кабел по единично,има промяна в работата на двигателя,значи работят всички цилиндри.Незнам вече?И на майстор не мога да я закарам,понеже не се знае причината за проблема,а на диагностиката показа свещи и ламбда сонда,но уви при смяната им няма разлика в работата на двигателя?Незнам какво да правя вече?

Коментар

Казах ти какво да направиш, но ти си държиш на селските разбиратели, които и на Москвич центровка не могат да направят.
                          Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Казах ти какво да направиш, но ти си държиш на селските разбиратели, които и на Москвич центровка не могат да направят.
                            Успех!
                            Имаш лично съобщение.

Коментар

на мен ми прилича на задръстен катализатор, ама не съм спец по тия каляски ...

Коментар

При тази "кола" DLC то се намира около педалите. Свържи пинове 9 - 10, дай контакт и брой мигането на лампата. Колко дълги и колко къси. Така ще си каже с добро какво и е, без да си играеш на проба/грешка
                                Колега можеш ли да ми кажеш дали тази диагностика важи и за бащата на този двигател C14SЕ - 1.4 пълна инжекция 8 клапана 82к.с.
                                Поздрави
                                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X