Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Tigra 1.4 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Opel Tigra 1.4 проблем

да
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Как така на диагностиката е дала проблем със свещите . Да не е било нещо преди свещите, нещо друго по веригата, защото не знам да може да се отчете грешка за повредена свещ да кажем. Другото което е , внимавай с това вадене на кабелите че да не изпищиш за бубина после. Като вадиш кабелите слагай на лулата една свещ. А иначе по ламбдата няма как да няма сажди, все пак е в изпускателния колектор а там сажди бол.

Коментар

Първоначално публикуван от ludiq_selqk Преглед на мнение
        по ламбдата няма как да няма сажди
        Не само че има как да няма сажди, ами и трябва да е относително чиста за да работи.

Коментар

Да ви се похваля.Понеже вчера,написах че няма промяна,но това беше при проба на място.Днес,реших да я видя как е в движение и дали като загрее,ще светне лампата.Сутринта като запалих,не изгасна,както другите сутрини,когато е студена и гасне,чак от втория път запали и държи обороти.Тази сутрин си запали нормално и държа оборотите.След изминаване на 10 км,минах точно покрай същото място,на което винаги ми светваше чека,сега даже го и задминах,а температурата си беше точно 90 градуса,а чека светваше преди 90.Другото което е,като си сложа ръката на ауспуха,не хвърля масло и вода,както преди,а и по снега няма сажди.Оборотите и те се стабилизираха(незнам защо при първото палене,нямаше никаква промяна).Сега остана да я засеча колко бензин гори,за да видим дали е изчезнал проблема.
          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от ludiq_selqk Преглед на мнение
            Как така на диагностиката е дала проблем със свещите . Да не е било нещо преди свещите, нещо друго по веригата, защото не знам да може да се отчете грешка за повредена свещ да кажем. Другото което е , внимавай с това вадене на кабелите че да не изпищиш за бубина после. Като вадиш кабелите слагай на лулата една свещ. А иначе по ламбдата няма как да няма сажди, все пак е в изпускателния колектор а там сажди бол.
            Човека ми каза да си сменя и кабелите и свещите,понеже му давало и някаква грешка със свещите и аз така и направих.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Първо откачи акумулатора за минута-две. После карай, докато пак светне и почне да се ебава. Прочети си грешките, както ти е казал Scrapheap.
              Изтегли си руководството за тея хлопели от нета и виж кода какво означава. Това ти е диагностиката. След това черпиш Скрапа, мен и себе си по една ракия и се захващаш с отстраняването на проблема.

СПАМ:
              Жената има такава кочина. Рядко отвратително моделче на кола. За съжаление "конструкторите" не са улучили мащаба. 1:1.5 ли е, не мога да позная.
              Най-мразя, когато се наложи да я карам. И я карам, щото на друго място не могат да ме сложат, блъскам си главата на всяка грапавост на асфалта. А не е като да съм от най-високите, само 178.
              Чудя се как мъж може да си купи такова нещо, но хора всякакви.
              Още спам - понеже виждам, че вече проблемът е решен.
              Аз си купих Тигра, а съм висок 184. Не си удрям главата в тавана - просто предните седалки се регулират на височина. Бях регулирал дясната по мен и в резултат на това жената се оплакваше, че нищо не вижда от пътя - тя е 166. Показах й от къде се регулира седалката и в резултат на това тя започна да вижда пътя. А аз спрях да се събирам на дясната седалка

П.П. Ако не ми беше потрябвало семейно комби с повишена проходимост, все още с жената щяхме да се търкаляме в Тиграта. Ремонтите ми излизаха значително по-евтино (500-600 лв/година) от колкото сега на Фронтерата (1800-1900 лв/година).
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Така,мина доста време,от както писах,но проблема се появи седмица след като писах че се е оправил автомобила.Сега,даже е още по зле,придърпва и гасне на кръстовищата.След консултация,разбрах,че трябва да си изчистя EGR клапана,обаче не знам къде се намира,някой,може ли да ми каже къде,аджеба се намира тоз клапан?Благодаря предварително!

Коментар

От изпускателния колектор тръгва тънка тръба. По нея ще стигнеш до клапана. Съвсем отделна песен е изобщо необходим ли ти е.
                  При въпросната кофпомпа, клапанът е електромагнитен, а не вакуумен. Проверява се лесно. При подаване на 12v трябва да сработва. Свали го и го огледай за механични повреди и нагар. Най-добре го запуши окончателно.
                  Функцията му се свежда до това да пълни всичко след себе си със сажди.
                  Свали дроселната клапа и изчисти добре дифузьора и самата клапа. Хлопелските двигатели от това поколение са подчертано капризни на тази тема.

Коментар

Значи,не писах за днешната работа,защото не бях сигурен че съм сменил точно тоз клапан.Първо,реших да се позанимавам с нея днес и я запалих на отворен капак и свалената пластмаса над свещите.Като дадох газ до изключвател,запуши от таз черната кутия,до която отиват тръбите,от клапана.И почнах с нея,смених я понеже,като свалих старата и я разглобих не е за вярване какъв нагар имаше,а и най вероятно не е работила,защото като сложих другата,почна да бръмчи като прахосмукачка.Сложих също и почти нов клапан,без грам нагар,понеже стария имаше ужасно много нагар,сглабям всичко и въртя и същата работа?Пуши ужасно много и като загрее и светне чека,почва да губи обороти и ако отпусна газта,гасне и придърпва в движение,давам газ до прекъсвач,като че ли се "продухва" и почва да държи обороти и да не предърпва,естествено,пак си свети чека де.Ако някой има идеи,да казва.Иначе,понеделник вторник,ще отскокна до някой майстор,ако не успея да я оправя.
                    Последно редактирано от Driftacha; 16-03-13, 22:28. Причина: Допълване на изречение!

Коментар

Имам усещането, че всъщност не знаеш точно какво правиш и в тази връзка е добре да закараш колата при някой, който е запознат.

Коментар

Хихи,изобщо не си стигал до ЕГР-а,виж какво съм ти писал в опел-форума...
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                          Хихи,изобщо не си стигал до ЕГР-а,виж какво съм ти писал в опел-форума...
                          Да,видях.Просто,като свалих кутията и тоз клапан,преди кутията имаше ужасно много нагар,затова реших да ги сменя.Днес ще сваля вече истинския EGR клапан и дросела и ще ги почистя,само че се чудя със какво да ги почистя.Дайте идея със какво да ги почистя,докато още не съм я закарал във гаража на село,за да купя нещо ако трябва от града.Със спрей за чистене на карбуратори дали ще стане?
                          П.П Много хора казват,че са решили проблема със задръстването на въпросния клапан,като са го затапили,да правя ли такива импровизации или не?

Коментар

Затапваи,но внимаваи ламаринката която слагаш да не ограничава хода на буталцето на клапана. И буксата си оставяш включена.
                            Спрея е точно за такива работи.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Хода на буталцето е важен, дотолкова че да не отчита грешка. ЕКУто разпознава положението на клапана и ако не се движи ще го отчете. Изчисти идеално дроселната клапа и дифузьора. Системата за празен ход на екотеците е безумна и я бъгва мизерията в дифузьора.

Коментар

Тей,значи днес намерих време и я вкарах в гаража и я разглобих.Стигнах със големи мъки и до въпросния егеер клапан.Както и предположихте,беше забил във отворено положение.Допитах се до двама автомонтьори,всеки казва да го затапвам.Изрязах една тънка гарнитура от ламарина 1мм,без отворите на буталцето и този под него,още не съм го сложил,защото реших да се допитам до вас,как да го затапя най-добре,така че като го закача,да не ми свети чека?Буталцето не трябва да опира във гарнитурата,нали?Обаче,под ъгъл,се забелязва как буталцето много много малко стърчи над основата на клапана.Давайте идеи как да го затапя,така че да не ми свети чека.
                                П.П Забравих да попитам,ще се покачи ли разхода на гориво,след затапването?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X