Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
    Айде да оспамим още малко темата в посока автоматиците, па модераторите може да я преместят в спама, та да можем да си говорим спокойно
    Аз автоматик съм виждал, даже и съм се возил, отгоре на всичкото даже съм слушал как ръмжи двигателя и кога сменят скоростите на колко обороти и след колко ръмжене.
    Също така съм виждал и скоростен лост на автоматик: Предни скорости 1, 2 и Д - е как да ползвам моторна спирачка по избор: 3-та, 4-та и 5-та??? Не си давам ръчните скорости и това е! Преди време един приятел ми показваш автоматика на Тойота Ярис: има си положение автомат - скоростите и сигурно някакъв компютър правят всичко възможно да се движиш, има си и положение полу-автоматик с мръдване + и - казваш, че искаш по-висока или по-ниска предавка, без съединител - това ме устойва напълно
    Повярвай ми,че ако умееш да усещаш колите,можеш да управляваш автоматика като ръчка! ...Всичко е въпрос на практика!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

И освен това, не се сещам някой да си кара автоматика с + и -. Има ги ма един път свикнеш ли сам да си сменя изобщо няма да се замислиш да ги ползваш. Аз единствено като съм се лигавил съм ги ползвал, иначе при нормално каране, никога.
      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
      http://www.facebook.com/JeepBG
      LZ1GGC

Коментар

Аз също, ако карам автоматик с опция за +/- - най-вероятно ще го карам на чист автоматик. Удобно е нещата да се случват както искаш, без да се налага да правиш нещо.
        От друга страна, ако някога си купя автоматик, то задължително ще искам да има опция +/- - дори и да не я ползвам постоянно - важното е да го имам като възможност -да мога да мина на ръчен режим - колко е ръчен - друг въпрос.
        За сега успешно се оборудвам с автомобили с ръчни скорости и много често им ползвам моторната спирачка - удобно нещо е, ако ще и според разни "майстори" това да скапва двигателя.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Четене и писане за нещо което всеки професионален шофиор е ЗАКОН.Както казваше и моя инструктор Баи Дечо ...Икономията е майка на катастрофата!!!!!!!!!
          Не че образованието прави хората но създава разлика.Завършил съм ДВГи такива бисери като ...изключвчне от скорост ...без значение каде и как - се наказвахаА в Казармата карах едни по специалнимашини на които шафиори бяха само завършили ДВГи взели изпит за клас в казармата .
          Само един въпрос-отговор -Ако случаино угасне двигатела -какво става?Дано не съм насреща АЗ че ми се живее
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Много ше ми е интересно с някой от привържениците на пускането по инерция да се спуснеме по Птичия погледв Албания от Кафасан до равничкото долуС 22-23 тона на първа бърза и като стъпиш на моторната половин час до долу.Там практически без моторна спирачка не може да го спуснеш две яки натискания на спирачките и загреват и ги няма вечеИ кво праиме мотора реве и задържа надолу пропаст край и се не види дали да изключиме от скорост да спестиме малко горивце А
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

...автоматика на Тойота Ярис
              Е значи не си виждал автоматик. Това на Яриса е роботизирана механична кутия. На мястото на педала на съединителя и на включвателя на скоростите има едни серво мотори които включват вместо теб скоростите на механична трансмисия. Като цяло много голямо недоразумение. Ако мога да избирам винаги бих избрал автоматика, но истински такъв. Много по удобен е за всекидневно ползване. Имал съм и знам разликата.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ама спускане на свободна за автомобили бе! И то не за всеки произволен баир.
                Защо вадите на масата камиони по 22-23 тона
                Или питате какво става ако угасне... камиона

За камионите е ясно. Аз си мисля, че за тях и никой не спори. Тези които казваме, че караме на свободна от време на време, а някои на всяко спускане, говорим за леки коли. На мен ми е угасвала кола в движение на свободна - губиш сервото на волана и сервото на спирачките. Определено не е приятно, но колата си остава управляема и за завиване и за спиране. Освен това няма проблем да вкарам 5-та скорост и да пусна съединителя (обяснявам за тези, които ще скочат, че така се къса ангренажен ремък: по-плавно се пуска съединителя - не от раз). Дори и да не запали двигателя сервото на волана и спирачките се появяват.
                Разбира се при камионите без синхронизатор на скоростите със угаснал двигател и на свободна си НУРС.

@Джамбазов: Мерси за разяснението. Човек винаги може да научи нещо ново.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Аз нямам време да спускам по инерция, винаги на скорост.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

За сега успешно се оборудвам с автомобили с ръчни скорости и много често им ползвам моторната спирачка - удобно нещо е, ако ще и според разни "майстори" това да скапва двигателя.
                    Колега без грам умисъл за заяждане правя следното пояснение.
                    Мотора за спирачка да се ползва е едно(това което явно си имал в предвид)моторна спирачка е съвсем друго.За да не се бъркат нещата най-добронамерено ще поясня двете неща.
                    Моторната спирачка се монтира предимно в камиони над 7.5т обща маса с дизелови двигатели и представлява най-просто казано клапа която се задейста по желание от водача по пневматичен механичен или друг начин като затваря изпускателната система на ДВГ спира притока на гориво и по тоя начин в цилиндрите се създава високо налягане което довежда до забавяне и задържане на двигателя.Моторната спирачка също се използва и за гасене на двигателя когато върнем ключа от контакт или натиснем бутона за задействане на моторната спирачка.Отделна тема е колко вида моторни спирачки има.
                    Бензиновите мотори нямат такава система защото там дроселовата клапа която липсва при дизела играе щеш не щеш тая роля. И при тях се казва използвам мотора за спирачка.
                    Извинявам се ако съм засегнал някой но като човек прекарал по-голямата част от живота си в камион не се стърпях да изясня тая езикова грешка.
                    0887284106-Митко
                    http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                    http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X