Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Аз пък при спускане понякога освобождавам от скорост, понякога - не. Да ми загасне колата на свободна - случвало ми се е и това, но обикновено не съм изненадан, защото много преди това е имало признаци, че има проблем с оборотите. Разбира се в подобни ситуации изобщо избягвам да карам на свободна.
    Също така и ползвам моторната спирачка, при всеки случай в който искам да намаля скоростта. Чак след това натискам спирачките - освен при нужда от спешна реакция, разбира се.
    По темата: И аз бих се радвал да чуя обяснението на въросния "майстор" - на някаква специална логика ще се крепи според мен
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Автора не се включва, майстора сигурно се е преквалифицирал в друга свера.Предлагам да спрем това безумие
      темата за ключ.
      ПАВКО
      0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
        Автора не се включва, майстора сигурно се е преквалифицирал в друга свера.Предлагам да спрем това безумие
        темата за ключ.
        Позволявам си последно /от мен/ мнение.
        Пускането на наклон с включена предавка категорично НЕ СКАПВА двигателя. Дори напротив!
        Разтоварва топлинно двигателя особено ако преди това си "качил" баира.Подобрява мазането. Много
        ПО-БЕЗОПАСНО е и щади спирачките.
        За двутактовите е обратно - не е полезно ПРОДЪЛЖИТЕЛНО движение в този режим.
        Лично аз едни наклони ги пускам на скорост, а други при изключено - зависи от наклона и профила на пътя.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
          Еййй...не че нещо колега ама голяма инерция има това Рено!!
          Има има инерция.Прави сметка 1.3тона кола 5човека от който Аз бях най-лек 85кг и най-малко 300-350кг в багажника а 21 невада има огромен багажник.Наклона от най-горния тунел на Витиня посока Ботевград не е никак малък макър да изглежда малък.Там съм изпускал и камиона да се засилва преди да разбера коварството на зрителната измама.
          0887284106-Митко
          http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
          http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
            ...Предлагам да спрем това безумие
            темата за ключ.
            Сакън, не пипайте темата! Много е полезна, обеснявам и защо. В други теми едни участници пишат, че по-примерен и отговорен към техническото състояние на автомобила си шофьор от тях, няма със свещ да се намери. Тук обаче същите изпадат в откровения как като истински мъжкари пердашат по балкански пътища без спирачки или с претоварен автомобил развиват !два! по-висока от разрешената скорост.

Към колегата с реното с обща маса 2100 кг, невада с характерната си аеродинамика на тухла четворка, може да развие над 230 км/ч само в една ситуация - свободно падане

Коментар

А,колеги,нали ги "позабраниха двутактовите"Дайте да "позабраним" и някои подобни "знаячи"(само да не се наруши баланса).Въпреки,че темата малко се размина с началото смятам,че е била полезна за много от посетителите.И да се изключва от предавка само за бутане и буксир! На всички колеги безаварийно каране и весели празници
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Въпросният баир винаги го спускам на свободна. И с двете коли, с които съм го правил напоследък ми поддържа константна скорост от първия почти до втория тунел:
                С Опел Тигра: 120-130 км/ч
                С Опел Фронтера: 80-90 км/ч

Тиграта съм я пробвал да я пусна със 140 км/ч в началото - пада на 130 и си ги поддържа до долу.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                  изпадат в откровения как като истински мъжкари пердашат по балкански пътища без спирачки
                  Не разбрах какво общо има мъжкарството и способността да се оправиш в критична ситуация.
                  Ма карай да върви, като ще се заяждаме-да почваме.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Не разбрах какво общо има мъжкарството и способността да се оправиш в критична ситуация.
                    Къде точно е "оправянето"? Описаното приключение Котел-Шумен е чиста проба мъжкарско ВКАРВАНЕ в критична ситуация!

Коментар

Обяснявам-беше надвечер, и малко преди Котел останах без спирачки.
                      Какво -да седна да се оплаквам, да оставя витарата насред пътя, или да се придвижа предпазливо с ниска скорост докъдето може. С включени бавни предавки, за да мога да имам максимално забавяне на скорост преди да спра със съединителя на угасен двигател. И не съм "пердашил". 30 км/ч си беше страшна скорост, и я ползвах при прав пътен участък, Който се вижда, че е такъв на екрана на навигацията. Когато видя,ч е удва завой-намалявам и на 2 бавна, а по някога и на 1 бавна си вземам безпроблемно завоя. За какво ВКАРВАНЕ в ситуация става въпрос?

И да-мъжкарско си е, че можеш да устискаш да се прибереш с кола без спирачки на 80 км по полупланински път с много завои.
                      Иначе има лесно-з@ебавам витарата край пътя, и на другия ден отивам да я взема с пътна помощ.
                      Много хора биха направили така. Не и аз. Не от мъжкареене, а защото знам, че мога да го направя, а след като мога-просто си го правя.

Стана излишен спам, моля модератора да разчисти личните ни обяснения.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Ставаше въпрос за двутактовите.
                        Голяма част от съвременните двутактови двигатели са с разделно мазане.
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Преди малко се прибрах от Варна по стария път и спазих обещанието си да карам на скорост за проба. Впечатленията ми са ужасни. Първо навика с каране на скорост може да бъде изключително опасен при студен автомобил на смукач по баир на долу. Нервите ми на няколко пъти не издържаха и изключих от скорост при спускания, просто защото за мен не е нормално да съм на спускане и вместо да ускорява колата да намаля и да трябва да давам газ, след това съответно на равното вместо да се влача половин километър по инерция докато колата намали от 100 до 80 да продължавам да давам газ. Определено разликата в разхода няма да е толкова малка колкото мислите. Пробвах на няколко пъти да намаля от 90 до около 30 с понижаване на предавките(от 5-та до 2-ра) вместо със спирачките и няма никакъв проблем в това, само дето скоростната кутия няма да изкара така дълго.

Извод: Ще си карам както си знам и на спускания в които така или иначе не използвам почти спирачка ще си изключвам от скорост. По-добре да натисна няколко пъти леко спирачката отколкото през цялото спускане и след това на равното да натискам газта. Не карам екстремно и съответно почти на ползвам спирачките, така че шанса да ги загрея е минимален, а ако случайно откажат напълно знам какво да правя. При дълги спускания, натоварен автомобил, хлъзгав път и слаби спирачки на автомобила е ясно, че ще карам на скорост.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                            Сакън, не пипайте темата! Много е полезна, обеснявам и защо. В други теми едни участници пишат, че по-примерен и отговорен към техническото състояние на автомобила си шофьор от тях, няма със свещ да се намери. Тук обаче същите изпадат в откровения как като истински мъжкари пердашат по балкански пътища без спирачки или с претоварен автомобил развиват !два! по-висока от разрешената скорост.

Към колегата с реното с обща маса 2100 кг, невада с характерната си аеродинамика на тухла четворка, може да развие над 230 км/ч само в една ситуация - свободно падане
                            И на Мен ми дойде тогава като гръм от ясно небе защото там съм спускал стотици пъти с Митсубиши Колт и винаги Ми е потдържало 120-130 км/ч все едно съм с круизконтрол.Може би аеродинамиката на 21-цата и да не е като на тухла незнам.Но вярвайте повече това упражнение не бих го повторил с тая кола колкото и да обичам високите скорости.
                            П.П.Колега незнам за другите но Аз никога не съм твърдял и няма да кажа че съм примерен водач.Актовете и фишовете в КАТ може да го потвърят.Но пък за сметка на това през 25 годишния си стаж и да неказвам колко километри като професионален шофьор имам само 5-6 леки ПТП-та от които половината не по Моя вина и с леки материални щети а другите със скорост под 30км/ч.И все пак не твърдя че съм добър шофьор.
                            0887284106-Митко
                            http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                            http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                              Преди малко се прибрах от Варна по стария път и спазих обещанието си да карам на скорост за проба. Впечатленията ми са ужасни. Първо навика с каране на скорост може да бъде изключително опасен при студен автомобил на смукач по баир на долу. Нервите ми на няколко пъти не издържаха и изключих от скорост при спускания, просто защото за мен не е нормално да съм на спускане и вместо да ускорява колата да намаля и да трябва да давам газ, след това съответно на равното вместо да се влача половин километър по инерция докато колата намали от 100 до 80 да продължавам да давам газ. Определено разликата в разхода няма да е толкова малка колкото мислите. Пробвах на няколко пъти да намаля от 90 до около 30 с понижаване на предавките(от 5-та до 2-ра) вместо със спирачките и няма никакъв проблем в това, само дето скоростната кутия няма да изкара така дълго.

Извод: Ще си карам както си знам и на спускания в които така или иначе не използвам почти спирачка ще си изключвам от скорост. По-добре да натисна няколко пъти леко спирачката отколкото през цялото спускане и след това на равното да натискам газта. Не карам екстремно и съответно почти на ползвам спирачките, така че шанса да ги загрея е минимален, а ако случайно откажат напълно знам какво да правя. При дълги спускания, натоварен автомобил, хлъзгав път и слаби спирачки на автомобила е ясно, че ще карам на скорост.
                              Колега, не знам какво си знаеш, но начина по който описваш, че караш е опасен и за теб и за околните.
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                                Колега, не знам какво си знаеш, но начина по който описваш, че караш е опасен и за теб и за околните.
                                По този начин карат поне 70% от водачите, вероятно дори 90%. Ако може модератор да пусне анонимна анкета ще е най-добре. След толкова изписано в темата видях само един свестен довод за спускане на скорост и вие не му повярвахте, че е вдигнал 230.
                                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                                Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X