Обява

Свий
Няма добавени обяви.

спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: спускане с включена скорост без подаване на газ-скапва ли двигателя?

Ползите за двигателя, управляемостта на автомобила и намаления разход на гориво са ясни. За недостатък не се сещам.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Който знае има ли го фрайлауфа при трабантите да каже със сигурност.

.
      Има го.
      Както и да е. Никъде в литературата за траби, не се споменава за такъв стил на управление.
      А ми е и трудно да си представя, с кой крак кой педал ще се натиска.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        Наскоро чух един механик(не е от форума) да твърди, че двигателя се съсипва, ако се спускате по нанадолнище с вкл. скорост и не подавате газ...?По-добре било да се подава газ(и съответно да се използват често спирачки) и да се сменяват спир. дискове и накладки, отколкото да се ремонтира двигател...а, сега де-каква е истината?
        Колега изглеждаш ми сериозен човек,а се поддаваш на някъкъв си льольо да те лъзне.
        Още повече ,че ти е майстор ,и му даваш да се упражнява в/у колата ти.
        Дано и домашния ти доктор не е като този учен,но както и да е въпроса е поставен за да се спре тази смешка,и да се поставят аргументи защо е така ,и да не забравиш, да кажеш адреса/името на майстора,че така някак си
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Я го дай тоя механик да го сложа у Мадарката кога е с 25-28тона товар па да го пусна на спирачки само от Шипка надолу.На втория завой и е у "вечните ловни полета".
          0887284106-Митко
          http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
          http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

При сух път и ненатоварен автомобил не виждам смисъл от спускане на скорост. Но когато автомобила е натоварен повече от нормалното, пътят е мокър или заснежен спускането на скорост е задължително, както и ако не ти държат спирачките разбира се.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Виждал ли си завряла спирачна течност и запалени накладки !?

Точно при спускане по сух път и изправни спирачки, по инерция без двигателя на скорост.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Тази теория ми я вади и шефа , като се вози с мен в бусчето с което си изкарвам хляба (410Мерцедес , най-дълга и висока база с борд).
                Коментарите са от сорта: Не го ли чуваш как ръмжи ... спирай със спирачките. Да ама със спирачките 2 пъти на хлъзгав път (понеже гумите са му бяха много добри ... направо сликове предните) щеше да има после лекция от сорта: Намирай части да правим ударения бус ....
                Дори с мотора спирам така като е по-голям зора ... знам ли навик
                Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Вартбург има фрайлауф на всички предавки. При Трабо само 4та. Това за да не се чудите.

При четритактовите ..... в някои условия не бих ползвал моторната спирачка.Дълго е за писане ама айде. Например яка поледица на петна с преден мощен мотор и задна предавка и наличен АБС без ЕСП ..... може да се получи ефекта на дръпната ръчна спирачка и да те завърти. Май е за предпочитане да се намалява на спирачка пък било то и без АБС. Щото от евентуалните последствия хич няма да ти е до износвания в мотора и спирачките.

Обаждам се само заради прекалено категоричните мнения за плюсовете на моторната спирачка. А на мен точно днес ми се наложи да я игнорирам и да си мина на обикновена при едно стръмно спускане в тази шляканица по пътищата.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Що се палите за глупости, като човека си го е казал - "мастора" обича да ремонтира спирачки. А може и малко тенекеджия да го дава. Не, че това го оправдава, щото ако някой все още не е разбрал - подобно изказване е глупост безподобна и по-лошото - опасна за здравето.

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    И аз не разбрах какво и защо ще се скапе, но доколкото вдянах от обясненията му, като работи двигателя без да постъпва гориво се износвал...този същият ми смени предни спир. маркучи, като единия е доста посукан след монтажа и опира в моста чак, та ще трябва да го оправям-такЪви ми ти майстори...
                    П.П. @MBENZ: когато (ако изобщо) отидеш пак при него, направи се на заинтересован (ей така, за веселбата) и го помоли да ти обясни как точно се смазва двигателя. Сложи големите очи, попиващи знания и най-захласнатата физиономия на която си способен. Сигурен съм, че телефона ти има опция да записва звук, пусни го после да се посмеем дружно
                    на видео ще е още по-весело, ама ще се усети вероятно.
                    Последно редактирано от tef4o; 15-12-11, 17:40. Причина: typo
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Виждал ли си завряла спирачна течност и запалени накладки !?

Точно при спускане по сух път и изправни спирачки, по инерция без двигателя на скорост.
                      Не говорим за някой километричен баир на който непрекъснато трябва да натискаш спирачка. При не много дълги спускания се използва набраната скорост при спускане и в този случай имаме минимално използване на спирачките, при спускане на скорост автомобилът набира много по малко инерция. Имах предвид, че не във всяко спускане е необходимо да си на скорост, не виждам смисъл от спускане на скорост на баир в който търсиш набиране на инерция, след достигане на желаната скорост вече може и да включиш на скорост, но при това като стигнеш на равното или на последващото изкачване или изключваш от скорост за да използваш до някаква степен инерцията или директно трябва да подадеш малко газ за да поддържаш желаната скорост. Всяка седмица пътувам Шумен-Варна и обратно най-често по стария път и правя по няколко километра на без да включвам на скорост и почти без да използвам спирачка, на спускането набирам скорост, на изкачванията почти спирам до следващото спускане, ако слизам на скорост нито ще набирам толкова, нито ще мога да изкачвам по инерция толкова. Надявам се да ме разбрахте какво имам предвид.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        А какво спира сместа да си влиза пак? Нали двигатвля не се гаси.
                        @Кольо е обяснил за мазането, а @Жоро Нешев за фрайлауфа. Само да допълня.
                        В инструкциите за двутактовите мотоциклети /някои/ изрично си пише да не се спуска продължителен наклон на скорост, със затворен дросел /газ/.
                        То и без това двутактовите двигатели не "подпират" кой знае колко и само вдигат обороти при недостатъчна за мазането горивна смес защото работи само системата за празен ход. Не е полезно за двигателя.
                        Фрайлауфа при Вартбурга на четирите предавки и на Трабито само на четвърта е като главината на велосипедите и бендикса на стартера. Съчми или ролки осигуряват зацепването в правилната посока и "отцепват" като пуснеш газта. Вартбурга има лост за изключване на фрайлауфа и да е постоянно зацепено. За Трабито не съм сигурен. То и никой не го зацепва щото това им е предимството
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Нищо му няма на двигателя при спускане без подаване на газ ,е ако навлезе в критично високи обороти продължително време вече нещо може да се прецака .При камионите както казаха и колегите е задължително спускането на скорост без газ със употребата на спирачка ,като за това си има различни системи за намаляне на скоростта - ретардери ,интардери и други такива.Колкото до това да изключвам от скорост по наклон от ТИР-а съм се научил никога да не го правя ,даже и на леката кола ,всеки колега може да ви каже защо не се изключва .
                          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                            Нищо му няма на двигателя при спускане без подаване на газ ,е ако навлезе в критично високи обороти продължително време вече нещо може да се прецака .При камионите както казаха и колегите е задължително спускането на скорост без газ със употребата на спирачка ,като за това си има различни системи за намаляне на скоростта - ретардери ,интардери и други такива.Колкото до това да изключвам от скорост по наклон от ТИР-а съм се научил никога да не го правя ,даже и на леката кола ,всеки колега може да ви каже защо не се изключва .
                            +1.Точно така.87 година на изпита ми за шофьор даже късаха за такава глупост.Не знам защо отделихме толкова време за такъв елементарен въпрос.ПП.Някой да каже какво става с автомобили с автоматични скоростни кутии-дали изключват от скорост,ха-ха-ха.
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                              Не говорим за някой километричен баир на който непрекъснато трябва да натискаш спирачка. При не много дълги спускания се използва набраната скорост при спускане и в този случай имаме минимално използване на спирачките, при спускане на скорост автомобилът набира много по малко инерция. Имах предвид, че не във всяко спускане е необходимо да си на скорост, не виждам смисъл от спускане на скорост на баир в който търсиш набиране на инерция, след достигане на желаната скорост вече може и да включиш на скорост, но при това като стигнеш на равното или на последващото изкачване или изключваш от скорост за да използваш до някаква степен инерцията или директно трябва да подадеш малко газ за да поддържаш желаната скорост. Всяка седмица пътувам Шумен-Варна и обратно най-често по стария път и правя по няколко километра на без да включвам на скорост и почти без да използвам спирачка, на спускането набирам скорост, на изкачванията почти спирам до следващото спускане, ако слизам на скорост нито ще набирам толкова, нито ще мога да изкачвам по инерция толкова. Надявам се да ме разбрахте какво имам предвид.
                              Не знам коя година си взел книжка,но да изключваш от скорост не е за предпочитане!
                              Някой път изключването от скорост,може да Ви изиграе лоша шега,дано не се случва!
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                ....87 година на изпита ми за шофьор даже късаха за такава глупост...
                                Майтап, майтап, но на последния изпит, на който се явявах 2001ва (не питай защо), на косъм се размина изпитващия да ме дисквалифицира точно за това. Коментара му беше, цитирам "и да се отучиш от тия ралиджийски номера!". Откачих! Не знам дали си мрънкаше просто по навик или усети, че е на косъм от шамарите, но подписа и се размина мирно и тихо.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X