Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Производство на дизел в домашни условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Производство на дизел в домашни условия

Айде и аз да се изтропкам в темата.Хем за сефте в този форум, хем некомпетентно.....Та относно биодизела.Не знам, не съм пробвал, досега тъй като отскоро имам кола на дизелово гориво или за по-голяма точност едно Рено Колеос.Комън Рейл-че е и въобще се чудя дали ще му понесе това гориво, понеже чувам все различни отзиви.От друга страна се мераклисах за отглеждането на рапица, но въпросът е, че после пък този глицерин, който се получава за нищо не става, а това идва в повече.Чух и за някакъв друг метод за производство на биодизел, но за жалост не и описан подробно.Само се загатваше, че е по физико-химичен път и до там.Моля ако някой има някакво инфо относно и другият процес за производство на такова гориво нека сподели.
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Зависи в какво състояние получаваш глицерина (колко разреден, замърсен...) - вероятно ще можеш да го продаваш. Ползва се за някои цели. Има варианти, при които глицеринът не се отделя, а участва в крайния продукт.

И да, абсолютно всички горива се получават по физико-химични методи.

Коментар

Оффтопик може би:
        До колокото разбрах този така получен глицерин ще е много онечистен, ерго, за да се очисти ще трябва отделна инсталация и за него, което е свързано с допълнителни разходи.Вярно, че след това намира приложение във фармацевтиката, но мисля, че ще бъде в пъти по-скъп от нормално синтезирания .Хубаво казваш и ти, че всички горива се произвеждат по физикохимичен път, но идеята ми беше малко по-встрани(може и аз да не съм я уточнил).Идеята, т.е. прочетеното от мен бе, че имало и друг начин за получаване на биодизел, не само този с метанол и натриева основа, НО само бе загатнато без да е описано примерно как би могло да стане.Точно върху това как би могло да стане се замислям в момента и се надявам някой, ако знае да сподели.Естествено, ще разпитвам и аз по познати, преподаватели в института и т.н., но се съмнявам от катедра Горива да ми дадат ясен отговор, тъй като ги учат на доста стари методи.(това което съм чувал от колеги де)

Коментар

Преди няколко години,когато тези био-глупости още не бяха навлезли унас,прочетох една статия за домашно производство и тъй като обожавам да експериментирам си направих 50-тина литра от въпросния био-дизел. „Рецептата“ беше същата като горната,само дето си го правих в 100 литров варел. Трудно е да се види докъде е глицерина,но си го изчисляваш колко литра метанол ти трябва за 50 литра олио и си отбелязваш на варела. Резултатът беше: никакъв проблем с ГНП-то,по-тих ДВГ,по-нисък разход(на пари,не на гориво-този се дигна с около 0.5л) и миризма на риба/картофи/пилешки хапки зад колата. Първоначално сложих 20л. чисто (Б100),но миришеше много силно на хапки и след като ми осанаха около 5 литра си сложих другите 30 и долях догоре обикновен дизел от Лукоил. Е няма такъв кеф. За ~75л. гориво платих около 40лв. Колата е Пежо Партнер модел `00г. 2.0HDi дизел common rail от първите. Никакви проблеми нямаше колата,все още си се движи без никакви ремонти по ГНП-то и маркучите за гориво. Не съм правил скоро,защото не ми се пробва на Хюндая,но ако ми падне старо олио от някъде веднага ще забъркам една супа->Б50.
          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

На мен идеята ми е не да го пробвам, а да разбера и другата рецепта-лошото обаче е , че последните дни не можах да хвана никой от катедра горива-ерго не мога да споделя за друг начин.През това време се поинтересувах и ако се засее рапица какво става и ми казаха, че рапицата за жалост много изтощавала почвата, което също не си е оферта.... Търсенето продължава и щом имам резултат ще ви пиша отново.

Коментар

Днес по рано се опитах да пусна един линк в една подобна тема на форума, но нещо не се появи, малко съм ламер с форумите, въпреки че съм графичен дизайнер , та сега ще опитам пак, ето го и линка
              http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=205025 надявам се да е полезен, а се интересувам и от мнения по него.

Коментар

Купуваш си едно Пежо 206 1.9Д със по-високо оборудване и си караш за 3лв /100км. Хем 1.9Д е по-евтин за закупуване,хем се поддържа по-лесно и евтино. Не е комън реил,но може да му се сложи турбо.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Колеги интересуваме къде в Бургас правят биодизел който знае да пише предварително благодаря

Коментар

Между другото преди години сме варили биодизел от шарлан, тоест нерафинирано олио. Първият опит беше неуспешен (проблем с остатъчния глицерин), но след 2-3 забърквания се получи. Горивото мина през лаборатория и резултатите бяха съвсем добри.
                    Общо количество около половин тон, тествано е на камион Прага, дизелов Ескорт и, след известно чесане и мрънкане - на LC70. Единствен страничен ефект - жална ти майка, ако си гладен
                    И между другото е по-ефтино от нафтата на бензиностанцията. Да де, нафтата ако и свалят акциза е друго
                    Има и подробности:
                    първо, горивото е нетрайно, трябва да се изразходва до двадесетина дни, след това започва да се скапва (част от реакциите са обратими)
                    второ, хич не е добра идея да се меши с петролна нафта - разгражда го като стой та гледай.
                    трето, ако технологичния процес не е спазен точно, става такава чорба, че не е истина. Най-добрия тест е да се остави малка доза в открит съд - ако нещо не е по-реда си, след няколко минути до час започва да се покрива с гадна глицеринова ципа.
                    и последно - тия неща са малко нещо отровни, така, че НЕ си правете експериментите в кухнята у дома!
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Хм, хм... това за автономното производство е много интересна и полезна информация. Вероятно ползата от нея ще стане най-очевадна след ,,края на света", когато няма да има действащи петролни рафинерии...
                      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                      LZ1EMS

Коментар

Сега.
                        Прочетох,ама нещо не вдянах...
                        Да питам конкретно-имам Мерцедес 124-ка,1991-ва година,чист дизел.
                        Ако му прасна 30 литра нафта от колонката,и 30 литра ново олио,без никакво пипане по двигателя,какво ще стане?

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                          Сега.
                          Прочетох,ама нещо не вдянах...
                          Да питам конкретно-имам Мерцедес 124-ка,1991-ва година,чист дизел.
                          Ако му прасна 30 литра нафта от колонката,и 30 литра олио,без никакво пипане по двигателя,какво ще стане?
                          Ще ги изгори и ще пита за още. Но изчакай малко по-топло време, защото олиото има навика да се сгъстява на студено, може да не стигне до двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Ще ги изгори и ще пита за още. Но изчакай малко по-топло време, защото олиото има навика да се сгъстява на студено, може да не стигне до двигателя.

Ухааа!
                            Значи,ще трябва да се търси отнейде евтинко олийце...
                            А съотношението?
                            Кое би било най-оптимално за моя немски москвич?/азтъй му викам на Мерджо../

Коментар

Лятно време и чисто олио да му налееш, ще върви. Все пак, уместно е да му примесваш около 10% нафта, за подобряване на течливостта.

Коментар

Искате да кажете че съотношението 1 към 1
                                му няма нищо .
                                Аз си слагах на 2 тактов мотор и малко мирише ама върви.
                                Също го пробвах и на свинска маз.
                                На полувин литър му сложих 100 грама маз и зад мен миришеше
                                на прасе.Имах чуството чу по злобните кучета ще ме изядът
                                заради хубавата миризма.
                                Отделен е въпроса че баба ми като разбра щеше де
                                му убие ,ама направих 2 кръгчета бонус със маста !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X