Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

За дизела в БГ е ясно,а какво е положението на запад и север
    от нас.Имат ли тези проблеми?
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      За дизела в БГ е ясно,а какво е положението на запад и север
      от нас.Имат ли тези проблеми?
      Вероятно имат други проблеми тия нещастни хора..

При всичките ми пътувания в Македония, и зареждане на Лукойл ( македонския ) винаги съм бил приятно изненадван от цената - айде, това не е за тая тема, а и от разхода - минимум 0.5 л/100 надолу.

Това е дизел, който е произведен в бургаската рафинерия, и е минал цялата страна по диагонал, за да се окаже по-евтин, и по-качествен от тоя, дето е за вътрешна употреба.

Всъщност, сега се сетих за още нещо - когато на сайта на Лукойл се публикуваха цените към отделните петролни бази, най-ниската цена беше в база Благоевград, и най-висока - в Бургас.

Това никой не успя да ми обясни защо е така, и да ме убеди с логика и правота.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Вероятно имат други проблеми тия нещастни хора..

При всичките ми пътувания в Македония, и зареждане на Лукойл ( македонския ) винаги съм бил приятно изненадван от цената - айде, това не е за тая тема, а и от разхода - минимум 0.5 л/100 надолу.

Това е дизел, който е произведен в бургаската рафинерия, и е минал цялата страна по диагонал, за да се окаже по-евтин, и по-качествен от тоя, дето е за вътрешна употреба.

Всъщност, сега се сетих за още нещо - когато на сайта на Лукойл се публикуваха цените към отделните петролни бази, най-ниската цена беше в база Благоевград, и най-висока - в Бургас.

Това никой не успя да ми обясни защо е така, и да ме убеди с логика и правота.
        Аз разбрах,колкото отиваме по на запад по-качествено гориво.
        Защото колите им по-скапани от нашите!
        Извинявам се за спама!
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Днес запали без проблем джипа, нисан терано 2000г. тди. Зареждан с нафта от Еко, обикновенна преди около седмица-10 дни, но след 30 мин каране започна да придърпва и припушва, та се прибрах до вкъщи и му сипах 1 литър нафта с 2т масло на 40-50 литра в резервоара, та след извесно време нямах проблем. Температурата беше -14.

А нафтата от Омв, преди там зареждах и миналата зима заредих прословутия скъп дизел до -33, и след ден-два се запуши филтъра.

Nissan Terrano 2.7 TDi
          ----------------------------
          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Според мен нещата са комплексни.Давам пример.Комшия с дизел на средна възраст спря да пали.Две свещи изгоряли смяна и запали и след минута работа угасна.Горивен филтър смяна и се оправи.Преди това си зареждаше и акумолатора.Имал я от три зими досега нямал проблеми но пък и нищо не бил сменял.Вървяла се на пушка дет се вика.Ами направете си изводите вие пък после нафтата била калпава.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Аз от как съм го зел джипа (2 години) свещи не съм барал, само съм сменявал маслото и филтрите. Акомулатора е на няколко месеца, 95А. Та си мисля, че е от нафтата. Бавно подгреват свещите, но за палене на клипа се вижда, просто замръзна нафтата на тая студ.
              Nissan Terrano 2.7 TDi
              ----------------------------
              Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Винаги подгрявам два пъти до изключване на релето,не на лампата.
                При мен се чува кога изключва,и лампа от свещите.
                А има и други трикове,с паленето.
                Ако някой е карал Форд 1.8Д?
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Добре,а на комънрейл,сипвате ли бензин?Защото срещам противоречиво инфо?
                  Yamaha Yz450F
                  Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                  Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                    Добре,а на комънрейл,сипвате ли бензин?Защото срещам противоречиво инфо?
                    Не, на HDI-то не сипвам бензин или добавки, то и не запали днес... И на мен ми е интересно как ще му се отрази бензин или 2Т масло?

Коментар

2Т масло не може да навреди... за бензин - не знам, но до 10% едва ли...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                        А има и други трикове,с паленето.
                        Ако някой е карал Форд 1.8Д?
                        Би ли споделил за форда? Не пали добре сутрин и при 0С...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Точно за HDI става дума.
                          Yamaha Yz450F
                          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Въпрос.
                            Колата е в гаража на +3 паля и излизам на - 20.
                            Ако нафтата е кофти ще замръзне ли?
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Карам Дачия 1.5 дизел.Само с обикновена нафта от Лукойл/зареждам безкасово/-пали все едно е лято.С едно подгряване,без добавки,бензин,масла...Температура- минус 21 C.Това ,че не стопля купето не е ново,но продължава да ме дразни.
                              Колата е на 106 хил.км.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен К. Преглед на мнение
                                Не, на HDI-то не сипвам бензин или добавки, то и не запали днес... И на мен ми е интересно как ще му се отрази бензин или 2Т масло?
                                По-добре и бензин и двутaктово мaсло.
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X