Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Въпрос.
    Колата е в гаража на +3 паля и излизам на - 20.
    Ако нафтата е кофти ще замръзне ли?
    Пример: днес паля на -14, нямам гараж, тръгвам и след 30 мин джипа започна да продърпва и светва чека, не гаса джипа сипвам 1 литър бензин и 2т масло, след това нямах проблем.
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Относно въпроса,къде е най-качествения дизел, незнам,но видно от аватара ми е ясно с какво се занимавам.Три дизелови коли прибрах от пътя , и трите бяха зареждали от ОМв.Нищо лошо против фирмата,ама-факт.
      0884 987 137
      В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
        По-добре и бензин и двутaктово мaсло.
        Ще пробвам пък каквото ще да става. Някакви препоръки за пропорциите?

Коментар

Бензин до 20% от нафтата. Масло аз слагам 500 мл. на резервоар (80 литра)
          Nissan Terrano 2.7 TDi
          ----------------------------
          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Утре трябва вече да зареждам нафта.
            Въпроса е къде във Варна?
            Преди 3 автомобила за 4 години само Ромпетрол и никакви ядове.
            Много познати имам които също бяха доволни.
            Да ама тука в темата четох че вече нямало Ромпетрол само франчайз и реално е друга фирма.
            Някой има ли поглед как са с горивата сега в студеното?
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Просто зареди на най-вървежната

Коментар

Аз сега съм с нафта от бензиностанцията срещу "Алати",и нямам проблем!
                0884 987 137
                В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                  Според мен нещата са комплексни.Давам пример.Комшия с дизел на средна възраст спря да пали.Две свещи изгоряли смяна и запали и след минута работа угасна.Горивен филтър смяна и се оправи.Преди това си зареждаше и акумолатора.Имал я от три зими досега нямал проблеми но пък и нищо не бил сменял.Вървяла се на пушка дет се вика.Ами направете си изводите вие пък после нафтата била калпава.
                  Задължително преди зимата правя профилактика на горивната и запалителната система . Смяна горивен и въздушен филтър и замерване на подгряващите свещи . Тая година имаше 2 изгорели сложих направо 4 нови така че проблемите са само и единствено от скапана нафта . В багажника поне един резервен горивен филтър . Двигателя е 2.1 ТДИ на Рено пали от първия оборот на едно подгряване и в най големите студове . Като парафина стегне в горивния филтър каквато ще да ти е колата нова стара спасение няма . На времето когато нямаше добавки в ДАПа по норма ни даваха 5% бензин в нафтата и обикновено проблеми нямаше но и там задължително с ТО 2 се правеше подготовка на машината за зимата .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен К. Преглед на мнение
                    Ще пробвам пък каквото ще да става. Някакви препоръки за пропорциите?
                    Според мен минимумa мaсло спрямо бензин е нормaлнaтa пропорция зa двутaктов двг. Оптимaлно - 50гр/л.
                    Aбе половинкa литър мaсло, 5-6 литрa бензин и догоре нaфтa.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

На 90 литра нафта слагам 5 литра бензин 95 и никакви грижи със замръзвана.....Веднъж сложих 0,5 литра спирачна течност и пак никакви грижи....Говоря за нов дизел, на 60 000 километра пробег, 3.6 V8 Range Rover....
                      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                        За дизела в БГ е ясно,а какво е положението на запад и север
                        от нас.Имат ли тези проблеми?
                        Аз съм на северозапад(доста на северозапад ) и досега не ми е замръзвала нафтата.
                        То при мен няма и чак такива студове. Тази зима при мен най-студено беше -18С, а джипката я палих най-ниско при -13С(като е много студено и ми минава мерака да ходя за риба)
                        ТЛК-то е на 30 години. Свещи смених преди 4-5 години и не съм ги проверявал от тогава. Акумулаторите са от предния собственик, та не са по-млади от 7 години.
                        Единствено имам проблем с маслото. По каталог го дават 15W 40 и при голям студ става на туткал. Затова зимата слагам половин литър добавка за да го държи по-течно.

П.П И една особенност при моя мотор: При мен няма обратна нафта към резервоара. Обратната нафта отива обратно на входа на помпата. Странно решение, ама факт.
                        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                        Lexus LS430

Коментар

Здравейте. Санта Фе от 2009г. с гориво заредено на Газпром, без каквито и да е добавки, няколко поредни дни пали на -20 и върви без каквито и да е проблеми. Джипката стои на вън и за 4 години не съм имал проблем с палене при студено време.
                          П.С. Колега Тедо /LJ73/, лятото си купих колесар за джета от теб и чак сега покрай снимките на IX55-цата разбрах, че съм го купил от колега от форума.
                          Поздрави!
                          Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
                          Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                            Въпрос.
                            Колата е в гаража на +3 паля и излизам на - 20.
                            Ако нафтата е кофти ще замръзне ли?
                            Ако е тая кола от подписа ти няма да замръзне. Както и по назад се отбеляза, КР системите го нямат този проблем, поради количеството стоплена от сгъстяването излишна нафта връщаща се в резервоара.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              Ако е тая кола от подписа ти няма да замръзне. Както и по назад се отбеляза, КР системите го нямат този проблем, поради количеството стоплена от сгъстяването излишна нафта връщаща се в резервоара.
                              ... докато не спре някъде за час-два.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                                Пише да се съхранява над нула градуса,не знам защо?
                                Защото работи на приципа химична реакция със съставка на горивото. На студено се желира. Ако сипвате на бензиностанция, взимайте добавката от магазина, а не от стелажа отвън. Зависи си и от горивото. На летен дизел колкото и добавка да му слагате ще стигне до да речем -5,-8.
                                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                                Е250 1998-продаден
                                Субару Пустош

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X