Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Не е интересно откъде е нафтата, а откога е партидата. Теоретично от някоя дата нататък трябва да доставят зимна. На практика чакат да застудее (икономия) и ако си заредил нещо докарано 1 седмица преди студовете - береш ядове.

С пропан-бутана е същата работа, но поне можеш да караш на бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не е интересно откъде е нафтата, а откога е партидата. Теоретично от някоя дата нататък трябва да доставят зимна. На практика чакат да застудее (икономия) и ако си заредил нещо докарано 1 седмица преди студовете - береш ядове.

С пропан-бутана е същата работа, но поне можеш да караш на бензин.
      Ми аз зареждам на 7 -10 дни догоре.
      С пропан/бутана съм го ял дървото посред лято. Котлона и хладилника отказаха да работят след зареждане на туристическите бутилки на станцията в квартал
      хладилника

Коментар

Не е интересно откъде е нафтата, а откога е партидата. ...
        Интересно е и още как, и най-читавата партида отива у лево при занемарени резервоари (мърляви бензанджии).

Принципа - не наливай когато цистерната зарежда бензиностанцията, също е в сила.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Ми аз зареждам на 7 -10 дни догоре.
          На вървежна бензиностанция това е достатъчно.

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Интересно е и още как, и най-читавата партида отива у лево при занемарени резервоари (мърляви бензанджии).
          Принципа - не наливай когато цистерната зарежда бензиностанцията, също е в сила.
          Интересно. Какво ще се случи ако цистерната в този момент налива?

Коментар

Зареждам на една бензиностанция повече от година. С две колонки,
            и горивата са по-евтини.Днес на -14 запалиха и двете ми коли,без
            никакви добавки.Един съсед каза,че там си зарежда само трактора ЮМЗ.
            Колата си зарежда на голяма верига бенз.Още ходи с една кофа топла вода.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

..Интересно. Какво ще се случи ако цистерната в този момент налива?
              Дигат се утайки и вода от кондензи от завихрянето, до степен от Лукойл да налея бензин(да, бензин!) и след 10км. да не мога да запаля. Та доливане, та добавки и т.н.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                Дигат се утайки и вода от кондензи от завихрянето, до степен от Лукойл да налея бензин(да, бензин!) и след 10км. да не мога да запаля. Та доливане, та добавки и т.н.
                Поради същите причини на служебната бензиностанция,
                е забранено да зареждаме един час след това.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Старите автомобили на стража, обикновено са подложени на личните ни усещания, че нещо с горивото не е наред. Не, наред си е, не е наред дарАка. Когато осъзнах това, преди около 6 години, не мога да заплюя нито една станция за зареждане с горива. Карам с или без добавка, обикновено или премиум гориво - все тая!

Коментар

Старите автомобили, че са стари е вярно. Също така има разлики в конструкциите на ГНП, горивната система и др., според които разлики едни палят и вървят, други не палят, или ако запалят замръзват в движение и спират.
                    Според мойте наблюдения с дърт МБ дизел, пресни - от 2014-2015 г., в края на 2014 г. имаше за кратко един студ - около -12/13 и с обикновена, вероятно зимна нафта запалих, излезнах от нас и след 200-300 м. умрех. Айде обратно до нас, айде една туба вряла вода, размразих го и директно на бензиностанцията за доливане с бензин. После карах нова година на балкан и пак фанаха едни студове - 18/20, но повече проблеми с палене и замръзване не съм имал. Естествено с постоянно добавяне на бензин.
                    Така, че колите дърти, ама читава ли е колата и горивото няма проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от _ninja_ Преглед на мнение
                      Старите автомобили на стража, обикновено са подложени на личните ни усещания, че нещо с горивото не е наред. Не, наред си е, не е наред дарАка. Когато осъзнах това, преди около 6 години, не мога да заплюя нито една станция за зареждане с горива. Карам с или без добавка, обикновено или премиум гориво - все тая!
                      На късмет ми звучи това.
                      Имам наблюдения и на нови коли - проблема само от гориво. Работя в " Автомотор корпорация " и не е да не съм виждал френски дизел.За пример "джъмпер" умря за няколко метра каране в двора на сервиза и след една нощ в халето се самоуправи.
                      ПП лично аз карам дарак на който като му сменявах главата приказките бяха , че този мотор няма да запали никога . Е не стига , че запали ама и още върви , даже и при тези температури.Добавките -търговска тайна.

Коментар

Разходката на Витоша приключи... Тестът се провали (падна Т само до -18С)... Мойта запали от раз почти съвсем нормално... С леко притрисане първите 3-4 секунди... Групата бяхме 10 коли - 4 не можаха сами да запалят... Но само тази гаснеше... Заредена от Шел + добавка. На другите по-скоро акумулаторите им бяха слаби...
                        Прикачени файлове
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нито една от проблемните коли не беше под 10г възраст...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Днес се сетих, че имам добавка на лики моли,Diesel Flow Fit K.Не можах да я ползвам, беше замръзнала при -17С...трябваше да важи до -31 :-)

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
                              Днес се сетих, че имам добавка на лики моли,Diesel Flow Fit K.Не можах да я ползвам, беше замръзнала при -17С...трябваше да важи до -31 :-)
                              Пише да се съхранява над нула градуса,не знам защо?
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                Старите автомобили, че са стари е вярно. Също така има разлики в конструкциите на ГНП, горивната система и др., според които разлики едни палят и вървят, други не палят, или ако запалят замръзват в движение и спират.
                                Според мойте наблюдения с дърт МБ дизел, пресни - от 2014-2015 г., в края на 2014 г. имаше за кратко един студ - около -12/13 и с обикновена, вероятно зимна нафта запалих, излезнах от нас и след 200-300 м. умрех. Айде обратно до нас, айде една туба вряла вода, размразих го и директно на бензиностанцията за доливане с бензин. После карах нова година на балкан и пак фанаха едни студове - 18/20, но повече проблеми с палене и замръзване не съм имал. Естествено с постоянно добавяне на бензин.
                                Така, че колите дърти, ама читава ли е колата и горивото няма проблеми.
                                Тая сутрин както винаги реното запали нормално тръгнах и по Симеоновско шосе започна да замръзва повече от 2 000 оборота не иска . Завъртях и леко до ОМВито 5 литра бензин и до горе от Алпин дизела . Помъчи се още около километър и изчисти .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X