Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    2T маслото е доста по-гъсто от нафтата ...
    ... на топло. Както впрочем и останалите моторни масла.

На студено обаче са течни много след като нафтата е станала едно цяло с резервоара.

Коментар

• Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Днес бях в един сервиз(Бош до затвора) с леката кола и питах съдържателя на сервиза къде да зареждам.
      Човека ми е познат и ми отговори че в сервиза са изключително доволни от "авио дизела" разяждал гумените съединения и доста работа им създавал
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Комън рейла върти много нафта и доволно я подгрява. Някои даже имат охлаждане на обратната нафта.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

То всеки дизел върти доста нафта. Това е и измежду причините за бързо запушване на филтъра. В момента, в който се появят парафини някъде по трасето, всичките се набутват във филтъра.

В комонрейла вероятно и помпата за високо налягане дава свойта дан в подгряването, или пък заради нея е охлаждането.

И друг път съм споменавал - поне при обикновен дизел лесно се намират стойки за филтър, в които се връща обратната нафта докато са под някаква температура, а като се стоплят, започват да я пускат към резервоара. Аз специално се сдобих с такова от морга, купувал съм и за приятели 2 пъти. Ако горивото е достатъчно калпаво, че да запуши тръбичките, спасение няма, но поне докато нещо по системата може да тече, филтъра няма да се задръсти.
          Последно редактирано от sparkybg; 22-01-16, 18:08.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не се изразих правилно. При работа е трудно да замръзне нафтата, комън рейла я топли много повече от старите дизели. Толкова, че даже му е вредно. И от тук, най-сигурния вариант - не гасиш. Или ходиш да я припалваш по график.

Иначе след няколко теми тук, почнах да се чувствам късметлия - години наред ползвах гориво(дизелово) предимно от оплютия Лукойл, проблеми никога не съм имал с горивото. Добавки също не сипвам, както и масло(пробвах ги и не виждам разлика). Ако е от значение, сипвам на бензиностанции с голям оборот.
            Да, и акумулатора...чета в съседна тема... Ползвам Искра повече от пет години без никакви грижи.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Те това го има на сичкото цедес дето съм виждал

[ATTACH=CONFIG]847861[/ATTACH]

Трябва и в книжката на твоята да пише нещо подобно.
              Ако може някой да го преведе на български.
              Благодаря!
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Да ти пратя една инструкция на Мерседес на руски?
                не ми се търси точната страница, в която е написано.

Бях го поствал във the ФорумЪт, ама то снимките вече са минало...

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                  Ако може някой да го преведе на български.
                  Благодаря!
                  те това пише

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Магарцедес дават до 1/1 нафта/керосин или 20% бендзин
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сипах "луксозна нафта" и добавка... живот и здраве, в неделя ще докладвам...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако не те пишат по новините - като изгорял, или като закъсал, значи си се прибрал.

Коментар

Знаех си аз, че не трябва да се хваля как пали колата. В петък вечерта сипвах нафта на Лукойл в Горна баня и тая сутрин едвам запалих, явно се е желирала и е задръстила нещо, та чак ми изби нафта през уплътнението на горивния филтър. Днес ще трябва да долея малко от някоя зимна , че и за утре ще ми трябва кола
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ще трабва да долееш бензин. И да се надяваш че все пак ще успее да го превърти преди нАпролет. Ама точно днес успехът ти е силно под въпрос.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Носете си 10 литра в туба и в стаята на топло. Преди палене сипвате в резервоара.
                            ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                            Е250 1998-продаден
                            Субару Пустош

Коментар

Днес при -15 HDI-то не запали с дизел от Ромпетрол.

Коментар

Пак днес с обикновена шелска запали безгрижно. С две подгрявания.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X