Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е най-качествения ДИЗЕЛ

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    ...Имам горещ въздух и преносим газов котлон даже... Резервоарът е пластмаса май, иначе можеше да го сложа за 1час отдолу /котлона/
    Имам и зарядно 30А...
    Не се и съмнявам, че си подготвен.
    Ако те притеснява акумулатора, просто го прибери на топло. вместо да го зареждаш после на студа.
    Бих направил сметка горе да ми остане половин резервоар, та и по-малко.
    Остатъка до пълен - в туба и на топло. Ако се наложи можеш да я сгрееш и на 60гр. и да я сипеш в резервоара.
    Според мен няма да се наложи, въпреки че на коли с WINDOWS всичко може да им се случи
    Отделно рецептата на Спарки си е в сила.

Коментар

Снощи, към 22: 00ч.закъсах на Сточна гара, поради замръзване на нафтата.
      Едва се довлякох дотам, та да е близо до някаква бензиностанция.
      Иронията е, пак от Лукойл беше предишното зареждане, обикновена нафта, зимна добавка сложих собственоръчно.
      Изгаснах, за съжаление, от другата страна на реката, преди "Раковска", нямах и туба.
      Отидох пеш до бензиностанцията, където ми дадоха 5л, зимна нафта в туба от течност за чистачки - по голяма нямаше.
      На втория курс - 5л. бензин.
      С въртене на стартер и едновременно ръчно подкачване, трудно, но запалих, при навъртян обогатител/старите коли имат!/.
      Успях да се прибера, отначало беше много несигурен мотора, после поолекна.
      Злополучната нафта беше от Лукойл Суходол.
      На спирката отчиташе -12 градуса.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Хм,с нафта от Мидата от скъпата при -14 само с един подгев запали,все едно сега е угасена.После ясно,че мели камъни,но запали и работи без никакви проблеми.
        Освен рецептите по-горе,бих добавил,след запалване да се остави да поработи на място по-дълго време.

Коментар

Според тaблицaтa по-горе е, допустимо дaже до 50/50 кaкто виждaм. В еднa другa темa зa митсубиши беше снимaно ръководството и тaм беше до 30 %. Би трябвaло дa сa го сметнaли че нямa проблем.
          Бензинa би нaвредил нa помпaтa понеже не смaзвa, зaтовa кaкто кaзвa спaрки- двутaктово мaсло.
          Според мен сегa в студовете коктейл от 20% бензин,нaфтa плюс мaлко мaсло не трябвa дa е проблем зa кaкъвто и дa е дизел.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            Според тaблицaтa по-горе е, допустимо дaже до 50/50 кaкто виждaм.
            с керосин обаче.

Коментар

Защо експериментирате с разни течности, при условие, че има точно присадки против желиране на нафтата... Общо взето - на всички по-сериозни производители на автохимия...

П.С. то хубаво да се полее филтъра с топла вода, ама моя филтър трябва да съм магьосник за да стигна до него, а да го полея е невъзможно
              Но проблеми при студовете до около -20С не съм имал...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз от 25 години си карам с мидата целогодишно без никакви добавки.

Коментар

...ама кията седи в гараж.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    ...ама кията седи в гараж.
                    Само така си мислиш. Мързи ме да я вкарвам. Тесен ми е, както знаеш.

Коментар

Сега като чета- това газовото котлонче под резервоара не става, но пък под картера ще свърши добра работа при нужда
                      Иначе с нафтата явно е въпрос на късмет, аз последно сипвах обикновена от ОМВ пък вече две сутрини на -17 си пали (дано сега като го написх утре да не ми направи на пук). Антифриза обаче задължително го провери.
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        с керосин обаче.
                        Верно, но зaтовa пък не говорят зa мaсло. С мaсло мисля че може дa се вдигне %. Мaкaр че aз с повече от 20% не бих рискувaл.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Защо експериментирате с разни течности, при условие, че има точно присадки против желиране на нафтата... Общо взето - на всички по-сериозни производители на автохимия...

П.С. то хубаво да се полее филтъра с топла вода, ама моя филтър трябва да съм магьосник за да стигна до него, а да го полея е невъзможно
                          Но проблеми при студовете до около -20С не съм имал...
                          Зaщото колите не сa в перфектa кондиция в повечето случaи. Aкумулaтор , компресия, свещи...
                          Дaже и дa не е желирaнa пaк може дa пaли трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                            Верно, но зaтовa пък не говорят зa мaсло. С мaсло мисля че може дa се вдигне %. Мaкaр че aз с повече от 20% не бих рискувaл.
                            То и с чисто двутактово масло може. Малко скъпо ама пък няма да замръзне посмъртно. Не и у нас.

Коментар

2T маслото е доста по-гъсто от нафтата - не съм убеден, че ще се отрази добре каране на 100% масло...За парите пък да не говорим - това за лодката ми е Quicksilver Premium Plus - по 23лв/л "Горяло" масло и олио също ползват хората за стари дизели, но със система за подгряване...

За -15С или -18С въобще не коментираме - хюндайчето си пали без замисляне... По -25С обаче нещата са съвсем други... Братушките си подгряват нафтата, филтрите или пък "компромисно решение" въобще не гасят през нощта... Имам дебел гофриран маркуч - мога да пусна ауспусите да духат на резервоара
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вчера слушах рекламата за омв дизела по радиото. Казаха следното дословно. "Максимално представяне до -33 градуса".
                                Land Rover Discovery
                                Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X