Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

карам голф 6 1.6 комън реал.понеже се занимаваме със земеделска техника слагам нафта каквато и на тракторите.карам с нафта която е в цистерна още от лятото.като наливам в колата виждам че е леко бяла не желирана на -17 градуса.нямам проблеми никакви с палене,не слагам добавки и тем подобни защото ме е страх да не повредя нещо двигателя от тея добавки.а и по принцип незнам тея комън реали дали им понасят добавки,иначче съм ползвал на кастрол тда ама на обикновен двигател.а и да разкажа един случаи от приятел.заредил е на омв нафта 30 мин след като камиона цистерна е заредил бензиностанцията,големи проблеми имаше с шевролет каптива дизел до като я изчисти от мизерията.

Коментар

RS Antigel не се продава вече на Лукойл. Някой да знае къде може да се купи

Коментар

За какво да се продава, и какво като го сипеш днеска?
        Антигеловете се сипват при температура над +5 градуса по Целзий, имайте малко уважение и към химията.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          За какво да се продава, и какво като го сипеш днеска?
          Антигеловете се сипват при температура над +5 градуса по Целзий, имайте малко уважение и към химията.
          Не съм съгласен!
          Чисто теоретично (защото не карам дезел): Ако днес си заредя колата с нафта, трябва ли да чакам да стане +5*, за да сложа антигел?
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Не съм съгласен!
            Чисто теоретично (защото не карам дезел): Ако днес си заредя колата с нафта, трябва ли да чакам да стане +5*, за да сложа антигел?
            Чисто теоретично не би трябвало да ти трябва антигел, а нафтата да има такъв състав, че да позволява пътуване в района, където се продава.
            Иначе, щом нафтата някак се е придвижила от колонката до резервоара, сигурно е достатъчно топла, за да се сложи антигел.

И нищо чудно, че няма антигел-добавки по бензиностанциите. Вероятно просто всичко с подобно название е изкупено. И това, което помага, и това, което - не.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
              Не съм съгласен!
              Чисто теоретично, антигела ще започне реално да действа когато горивото стигне тия градуси. А иначе - достатъчно е да се сгрее. Като мине доволно количество през двигателя и се върне в резервоара, антигела вече ще е подействал. Ама ако чакаш да сипеш антигел, защото колата вече не е поискала да запали, с цел да я запалиш - трудно.

Антигела в тоя случай се нарича "бензин". А някъде покрай тях се продава и 2Т масло.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Чисто теоретично, антигела ще започне реално да действа когато горивото стигне тия градуси. А иначе - достатъчно е да се сгрее. Като мине доволно количество през двигателя и се върне в резервоара, антигела вече ще е подействал. Ама ако чакаш да сипеш антигел, защото колата вече не е поискала да запали, с цел да я запалиш - трудно.

Антигела в тоя случай се нарича "бензин". А някъде покрай тях се продава и 2Т масло.
                Като ти се напълни горивопроводът с нещо като грес - върви сипвай бензин. На него ще му трябват години, за да стигне с дифузия до края на тръбата.

Коментар

Ясене, чета ти подписа - при моите познати има ясна тенденция. 100% от нафтата, станала на сапун е налята в омв.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Ясене, чета ти подписа - при моите познати има ясна тенденция. 100% от нафтата, станала на сапун е налята в омв.
                    Аз имам предвид Лукойл-Нефтохим, а не бензиностанциите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Аз имам предвид Лукойл-Нефтохим, а не бензиностанциите.
                      Ясно де.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Като ти се напълни горивопроводът с нещо като грес - върви сипвай бензин. На него ще му трябват години, за да стигне с дифузия до края на тръбата.
                        В толкова тежки случаи помага само горелка, така или иначе. И антигела, и бензина помагат когато все пак има някаква проходимост. Разбирай - масовия случай в който двигателя или запушва бензинов филтър, или не го запупва съвсем, та двигателя има сили да поддържа не повече от например 1000 оборота. Случвало ми се е посред зима да чистя цялата система на нов ЗиЛ (разбирай - почти камаз). Изобщо не е приятно начинание. И печка си имаше, и тя се задръсти, естествено.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз карам с обикновена OMV. Никакви грижи до сега. Не съм я гледал на какво е станала, но тераното си върви съвсем нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            И аз карам с обикновена OMV. Никакви грижи до сега. Не съм я гледал на какво е станала, но тераното си върви съвсем нормално.
                            МОже
                            просто 100% от познатите ми със нафта на сапун са зареждали в омв

Коментар

МОже
                              просто 100% от познатите ми със нафта на сапун са зареждали в омв

Така де.Евтината им нафта би трябвало да идва от Лукоил.За скъпата казват че е австрийска.Бях писал на друго място че онзи ден купих скъпа, оставих я цяла нощ 8литра в прозрачна бутилка и на сутринта на -16 беше помътняла но без видим парафин, тоест добра ми се стори.На евтината им, се наложи да сипвам бензин и спирт че взе да прдърпва, но въпреки всичко са единствените на които им имам малко повече доверие.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

E как преценяваш, бензиностанциите им са на концесия или нещо подобно, демек повечето са с различни собственици, под едно име. Съответно е според зависи, на едно място може да сипеш качествено гориво от OMV, на друго OMV, сипваш сапунец...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X