До: Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика
Вярно е горят,ама дали не е защото работят при тези зверски условия?!
Оборотите надхвърлят 16-17000!
И старата ми кола Сеат Кордоба 1,6 бензин мислех,че не гори масло докъто не ми се наложи да прекося Германия със скорост 150-160,щото иначе трябваше да карам в лентата на караваните със 100.
Сегашната е Субару Импреса 2007 и още няма 20 000 км. ,ама когато я карам зварски и тя ми дърпа от маслото.Ако при постоянна скорост не надвишаваш много оборотите където въртящият момент е най-висок не трябва да гори масло при изправен мотор.
Поздрави!
Първоначално публикуван от kinex
Преглед на мнение
Вярно е горят,ама дали не е защото работят при тези зверски условия?!
Оборотите надхвърлят 16-17000!

И старата ми кола Сеат Кордоба 1,6 бензин мислех,че не гори масло докъто не ми се наложи да прекося Германия със скорост 150-160,щото иначе трябваше да карам в лентата на караваните със 100.
Сегашната е Субару Импреса 2007 и още няма 20 000 км. ,ама когато я карам зварски и тя ми дърпа от маслото.Ако при постоянна скорост не надвишаваш много оборотите където въртящият момент е най-висок не трябва да гори масло при изправен мотор.
Поздрави!

),и Сивик тайп-р,и френските клио уйлямс и 306 GTI и както каза кинекс....Номера е да намериш подходящото масло за твоя двигател.Едни и същи параметри,на различни марки са ми давали различен разход и оцветяване на маслото.Просто един мотор си харесва повече определено масло,но трябва да изкараш поне 70-80 000км. докато си направиш извод кое е твоето масло.Аз от 2-3 г. карам с масла на Q8,не мога да се оплача,случайно се спрях на тях без препоръки.Първата кола на която го сложих беше Омега с екотек 2.0л.В Косера исках 10W40,но момчето ме пита като "продавач консултант" къв е мотора и километри - викам 160-170 000.И той ми каза че мога да опитам с 5W30,доверих му се и ....не съжалих
Коментар