Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    А двигателите от F1 дали съм ги давал като аргумент.
    Харчат масло, колкото Поршето бензин.

Вярно е горят,ама дали не е защото работят при тези зверски условия?!
    Оборотите надхвърлят 16-17000!
    И старата ми кола Сеат Кордоба 1,6 бензин мислех,че не гори масло докъто не ми се наложи да прекося Германия със скорост 150-160,щото иначе трябваше да карам в лентата на караваните със 100.
    Сегашната е Субару Импреса 2007 и още няма 20 000 км. ,ама когато я карам зварски и тя ми дърпа от маслото.Ако при постоянна скорост не надвишаваш много оборотите където въртящият момент е най-висок не трябва да гори масло при изправен мотор.

Поздрави!
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Това че го гори е критерий за това че маслото е качествено.
      В някои случаи при неизносен автомобил има загуба на масло поради некачествено масло, което кипи повърхностно при по-ниска температура спрямо друго такова с по-висока темп. на повърхностно кипене. Част от изпареното масло се кондензира обратно в системата, а някои съставки от него остават по стените и образуват нагар.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Какво ще стане ако смениш маслото много е просто
        Трябва да погледнеш дали не е дуза помпа ако си с дюза помпа си оставаш на същото масло иначе ще си прецакаш помпата.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Това че го гори е критерий за износени маслени сегменти .
          Не забравяйте, че някои производители дават колко масло е нормално колата да харчи на 1000км. Например Lancia. При тях си е нормално.

Kinex е прав с примера с Кайена. Новите поршета ги дават по каталог, че харчат ~1л. на 1000км.
          Per aspera ad astra.

Коментар

80% от по бързите коли горят масло от "малки".И Голф VR-6,и Алфа GTA (карах такава),и Сивик тайп-р,и френските клио уйлямс и 306 GTI и както каза кинекс....Номера е да намериш подходящото масло за твоя двигател.Едни и същи параметри,на различни марки са ми давали различен разход и оцветяване на маслото.Просто един мотор си харесва повече определено масло,но трябва да изкараш поне 70-80 000км. докато си направиш извод кое е твоето масло.Аз от 2-3 г. карам с масла на Q8,не мога да се оплача,случайно се спрях на тях без препоръки.Първата кола на която го сложих беше Омега с екотек 2.0л.В Косера исках 10W40,но момчето ме пита като "продавач консултант" къв е мотора и километри - викам 160-170 000.И той ми каза че мога да опитам с 5W30,доверих му се и ....не съжалих

Коментар

При положение, че колата не харчи масло и не и пада налягането на маслото, следователно двигателя си е перфектен независимо от километрите и е напълно безмислено да се правят експерименти какво би станало "ако налея боза вместо масло дали ше си върви пак колата".
              през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Ми те немците никога не са се срамували от двигатели харчещи масла. Голф 2 си имаше специална стойка в багажника за тенекийка масло. И им даваха май литър на 2000км като нормален разход. Или поне на гти-то беше така.

Цялата мания с нехарченето на масло е започната от японците и в частност Хонда. Някъде го бях чел това в едно колекционерско списание. Сойширо Хонда е считал маслото за кръвта на двигателя, и е смятал че е кощунство двигател да харчи масло. Не само това, но и на някои модели (спортни) в края на 60те години са отказвали да сложат и лампичка за маслото

На парижкото автомобилно изложение тогава, на въпрос на журналист защо липсва лампичка за налягането на маслото (да не говорим за манометър) в Хонда S800, японски инженер му отговорил "Многоуважаеми журналисте, тази лампа е индикатор на инженерна слабост! Няма причина температурата и налягането на тази ценна течност да претърпят опасни промени"

После са се постегнали малко. На Хонда NSX има и манометър на маслото. Аз страшно го обичам тоя уред.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз си обичам манометрите,все там са ми очите

Интересно,че много хора натискат за по-гьсто масло,а реално ако му сменяш филтрите редовно,караш го как си трябва и ползваш читаво масло спокойно си караш мотора без особенни проблеми над 7-800 000 километра.

Виждал сьм хора се скьсват да питат и четат какво масло и какьв филтьр па после го сменят на 20 000 километра щото било много добро.Па после КО ТАНА ,УЖ НАЛИ ТАКОВА...............

И по статистика която четох преди време над 80% от проблемите с мотора са предизвикани от проблем с охладителната система,а не с мазането.Като се замисля и аз сьм в статистиката.

100 кинта за масло дава ма 10 кинта за маркуч му се свидят.

500 000 километра Сатурн с минерал,след това мина на синтетика и извади още около 200 000 и на трета смяна на трансмисията му избихме и генерацията.Малко преди прегледа за изгорели газове колата се подари за части.
                  И да кажеш да е нямала проблеми ми аз лично и смених 7 пьти маслото след като беше навряна в един вир и водата беше до волана,а маслото на боза.След това изкара само около 450 000 километра с минаване на Калифорнийски прегледи за газове.Да ма всяка седмица масло се сменяше,всеки трети месец спирачки и гуми

Ултра хайтек супердупер маматаситрака масло минерал от магазинчето на ьгьла,на 5000 километра и вьн от мотора.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

На моя 19 годишен сивик 1.5 без витек, на кой го знае колко хиляди, ако не и милион километра, винаги сипвам 10W40 полусинтетика. От смяна до 8000 км не пипа въобще, после до 10000 похарчва по малко. Кара се на метан. Когато го взех преди години, започна да харчи масло като за световно. Смених гумичките на клапаните и се оправи. А буталата са износени, при студен старт хлопат. Само сегменти са сменяни.
                    Карал съм го с Мотул, Репсол, последно сложих някакво с марка GM(генерал моторс). С тези се държи добре, но веднъж бях сложил Моторекс Топаз и започна да трака като дизел. После ми разправяйте, че от масло не може да трака така. Всички изброени са 10W40 и API SJ-SL.

Коментар

Първоначално публикуван от teres Преглед на мнение
                      При положение, че колата не харчи масло и не и пада налягането на маслото, следователно двигателя си е перфектен независимо от километрите и е напълно безмислено да се правят експерименти какво би станало "ако налея боза вместо масло дали ше си върви пак колата".
                      Колега , ти ако караш автомобил ( независимо от това спортно купе ли е , лимунзина или 4х4 ) с тази емблема над капака , нямаш нужда от експерименти . Там чичко Даймлер си го е казал : При изправен двигател за целия пробег на маслото , последното е константа ! Те затва съм фен на тази емблема ! Да му мислят тези , дето наливат масло с фунията и треперят на манометъра ...
                      Sorry за офтопика , ма тва е истината !
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ми те и маслото, както и бензина, го продават по бензиностанциите. Пък и не е скъпо.

Коментар

Колега , ти ако караш автомобил ( независимо от това спортно купе ли е , лимунзина или 4х4 ) с тази емблема над капака , нямаш нужда от експерименти . Там чичко Даймлер си го е казал : При изправен двигател за целия пробег на маслото , последното е константа ! Те затва съм фен на тази емблема ! Да му мислят тези , дето наливат масло с фунията и треперят на манометъра ...
                          Абе ти ми го дай на мене за една седмица да му сменям скоростите в червеното,пък да видим кое колко и как.
                          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Колега, наистина ли пише така за тези коли? Направо е нереално - тези коли не са извънземни!
                            Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Ами аз от личен опит мога да споделя че бензиновия Мерцедес на половин милион километра не харчи масло от смяна до смяна, а можеш да го караш на ръчка колкото си искаш и пак няма да харчи. Просто ако си му сипваш хубаво качествено масло и спазваш сроковете за смяна машината може да те надживее. Изключваме тези дето са нов Внос от Италия защото за тях практиката да се сменя масло е непозната.Дизел на Мерцедес още не съм имал, но съм карал един който е на повече от милион километра и двигателя работи като часовник и не харчи грам масло, просто тези милион километра са навъртяни в Германия а там хората си подържат колите.
                              през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

карах 123 мерцедес повече от 6 години гореше литър на 10000 арал 15/40 минерално

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X