Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Колеги, за да не стане грешка искам съвет:
    - по каталог препоръчват 5W30 синтетика , само че имам опасение ако сложа такова , няма ли да протече двигателя..
    Имам намерение да сложа полу синтетика 10W40 , защото двигателя е на 120хил. Проблеми за маслената помпа няма ли да има!?Особено зимата - второто ще е доста гъсто , но пълната синтетика мие прекалено и се опасявам , че ще се налага доливане на поне 2 л. до смяна../ще го гори/
    Пишете мнението си..
    Пишете и за масло от което сте доволни.
    Благодаря Ви предварително!
    Двигателя е Хонда 200к. В-тек - 99г.
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

До: Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
    Колеги, за да не стане грешка искам съвет:
    - по каталог препоръчват 5W30 синтетика , само че имам опасение ако сложа такова , няма ли да протече двигателя..
    Имам намерение да сложа полу синтетика 10W40 , защото двигателя е на 120хил. Проблеми за маслената помпа няма ли да има!?Особено зимата - второто ще е доста гъсто , но пълната синтетика мие прекалено и се опасявам , че ще се налага доливане на поне 2 л. до смяна../ще го гори/
    Пишете мнението си..
    Пишете и за масло от което сте доволни.
    Благодаря Ви предварително!
    Двигателя е Хонда 200к. В-тек - 99г.
    Аз съм с 10W40, вместо 5W30. Бях малко с резерви, когато в сервиза ми препоръчаха полусинтетика. Не тече. На налягане няма разлика от синтетиката. Аз обаче ще покарам 2-3К км и ще сложа синтетика. Все ме гложде .

Коментар

Вискозитетният клас 5W30, който ви е препоръчан по каталог е бил за страна с по-студен климат от нашия. Тук са ви препоръчали правилно 10W40, защото той покрива по-добре нашите климатични условия (всъщност напълно).
      Ако се притеснявате за качеството гледайте другата класификация - по API.

Коментар

10 не е "много повече" от 5. Па и тука вече няма зима. Ако имаш и турбина и тя е на същите километри, изобщо ще и дойде по-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Вискозитетният клас 5W30, който ви е препоръчан по каталог е бил за страна с по-студен климат от нашия. Тук са ви препоръчали правилно 10W40, защото той покрива по-добре нашите климатични условия (всъщност напълно).
          Ако се притеснявате за качеството гледайте другата класификация - по API.
          Правилно!!!А иначе съвременните масла могат да се смесват без да се пресичат.От пълна синтетика до минерално.10 W40 до 15 W40 е идеалното от към температурен климат масло.А,и вискозитетът има значение в загрял мотор.Не в тубата...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Тури тогава 0W на турбина и гледай сеир. То всичко тругва на сухо, а това и работи дявол знае колко пак на сухо.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Тури тогава 0W на турбина и гледай сеир. То всичко тругва на сухо, а това и работи дявол знае колко пак на сухо.
              А ти тури една ламарина на огъня, и сипи в единия край 0W30 Кастрол Ейдж, а в другия 10W40 кое да е минерално. Това което ще видиш ще ти промени генерално представите за тънките синтетики.
              Разликата между 0, 5 и 10 при еднакъв кинематичен вискозитет е точно колкото от тука до луната. Особено когато двигателя има специфични изисквания, и не е всеяден.

Коментар

Ми аз кво разправям.
                Не, ако ги слагаш на котлона, ще стане каша. Няма да разбереш ни кво, ни що. Така се мереше нещо друго и минералния остатък. Забравих вече.

Коментар

И к'во ще стане с турбината?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Чевръсто ше фърли топа. Помпата много бавно вдига толкова рядкото масло до нея, и сигурно половин минуте се върти на инат, не в смазка.

Коментар

Е точно обратното е. Минералното просто се изплъзва от котлона. Май му е топло.
                      А помпата при всички положения вдига по-лесно рядкото масло. Друг е въпроса че с минералното всичко в двигателя става капсул от нагари, и това че на таблото показва нормално налягане изобщо не значи че има мазане.
                      Тънките синтетики маже там където минералните не могат да достигнат. Горивна камера, клапани, турбо. За това и разхода на масло с тях е по голям. Щото изгарят. Изгарят ама мажат.
                      Какъв е проблема. Нека го гори. Нали го продават по бензиностанциите. А и тоя разход със сигурно не води до фалит.
                      Не мога да цитирам в момента нормалния разход на масло при Порше Кайен V8 би турбо, обаче по спомен беше толкова висок че ако същия е на някое Рено 1.2i, двигателя е направо за ремонт.

Коментар

Я разкажи как с по-рядко масло налягането се вдига по-бързо?)) Еваларка батка, не знаех че имаш на склад квантови течности.
                        Че тури го в мензурка де, няма да ти избяга. Капката увисва на облачето от парите си, затова и бяга.

Коментар

Колата е Honda Civic 2001, 1.7 V-Tec. По каталог и дават 5W20. От нова до сега само в дилара и все това и сипват там. Питах ги до кога така, все пак сега вече е на 170 000 км. Казаха ми докато е кола все ще е така, започне ли да гори нема да минеш теста за изгорели газове и си за ремонт така или иначе. Маслото колкото влиза толкова излиза, не гори, не тече само потамниава савсем малко/ и дума да не става да почернее като в БГ. Смениам го на 8 000 км. До мене на канала имаше един с над 450 000 оригинални километра на колата си / същата Хонда/ и на него му слагаха 5W20. Климата тука е като Варна праз лиатото. Не знам какво да те посъветвам, тази кола и на мене ми обарка представите за масла. На другата кола /Е320/ сипвам 0W40, на 200 000 км мотор и пада от максимум до средата на пръчката за 8 000 км. Сипи на хондето една синтетика и после се похвали какво е станало.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Я разкажи как с по-рядко масло налягането се вдига по-бързо?)) Еваларка батка, не знаех че имаш на склад квантови течности.
                            Че тури го в мензурка де, няма да ти избяга. Капката увисва на облачето от парите си, затова и бяга.
                            Не знам. Аз не го пия. В двигателя го слагам. И съдя по това че производителя на автомобила препоръчва обикновено два вида масла като вискозитет. Като в повечето случаи, втората цифра е еднаква и на двете, а първата е по-малка за зимния период или при по студен климат. С други думи, рядкото масло през зимата е за предпочитане.
                            На въпроса в темата:
                            Вместо 5/30 не може при никакви условия 10/40

Коментар

Кажете нещо за марки масла .Имам чувството че всички масла в БГ са ментета . Извинявам се ако съм засегнал някои! Много уважавам марката Кастрол поузвах го от 1994г. до тази година на всичките ми автомобили в началото бях доволен после нещата се влошиха откъдето и да го взема все същата работа почнах да доливам често ито на няколко автомобила сиреч ако е един да кажем че има проблем!!!! Препоръчаха ми Мотул сега ще видя с него как ще вървят нещата.Извинявам се че малко нее по темата ама знаеш ли какво ще сипеш?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X