Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво ще стане,ако вместо масло 5w30 използваме 10W40 полусинтетика

Мерцедес Спринтер 515 CDI,взел съм го на 16 км сега е на 44000км,долял съм му 2литра за първите 20000км,след това маслото не е мръднало.Другата седмица ще го сменям.Маслото е мерцедес 5w30.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 Преглед на мнение
      Абе ти ми го дай на мене за една седмица да му сменям скоростите в червеното,пък да видим кое колко и как.
      Eeee , такава ли била работата Ми те така кажете де , що ме карате да се замислям .
      В този случай веднага давам отговор на заглавието от темата : "Какво ще стане ако ...." Значи : В случай че автомобила се кара в "Червеното на оборотомера" маслото е без значение . Каквото и да сипеш , се ше стигнеш до един резултат - ремонт на мотора ! Независимо дали ше караш Кайен , Шайен , Чероки , Комначи или Апахи
      Впрочем , Кинекса някъде по-горе беше дал чудесен пример за горене на масло - с двигателите от Формула 1. В резултат на максималните обороти , двигателя издържа най-много 2 състезания . Т.е. около 600-700 км. Плюс тези за разработването на стенд , значи около 2-3 000
      Айде със здраве и успех в експериментите !
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Според мен всеки двигател харчи(гори) малко масло, а при повечко ръчкане няма как да не мръдне маслото, на едни коли дават да харчат повече на 1000км на други по малко щом е така значи е нормално . Аз съм имал преди време Рено 19 16В като го караш нормално почти не го пипа като го настъпиш стабилно ставаше доста лакомо без значение от маслото, на мотора ми също беше така от начало, като ми поизхарчи масло много бях обезпокоен но после разбрах че е нормално, кара ли се във високите да си харчи.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Eeee , такава ли била работата Ми те така кажете де , що ме карате да се замислям .
          В този случай веднага давам отговор на заглавието от темата : "Какво ще стане ако ...." Значи : В случай че автомобила се кара в "Червеното на оборотомера" маслото е без значение . Каквото и да сипеш , се ше стигнеш до един резултат - ремонт на мотора ! Независимо дали ше караш Кайен , Шайен , Чероки , Комначи или Апахи
          Впрочем , Кинекса някъде по-горе беше дал чудесен пример за горене на масло - с двигателите от Формула 1. В резултат на максималните обороти , двигателя издържа най-много 2 състезания . Т.е. около 600-700 км. Плюс тези за разработването на стенд , значи около 2-3 000
          Айде със здраве и успех в експериментите !
          Точно така!Правилно си забелязал и написал-издържат "X",не знам точно колко СЪСТЕЗАНИЯ!!! Състезания,колега не е като да си го караш на неделна разходка.Тоя мотор дето е свършил за състезания има повече ресурс(живот който му остава) от който и да е било нормален.
          И дали е без значение с какво масло караш,ако караш на границата?!Според мен точно тогава трябва да бъдеш с най-издръжливото,най-качественото...или греша?Ами да и слижа на Импресата М 10 и да видим колко ще изкара на по твърдо каране.Абе направо се съмнявам да издържи на каквото и да е било каране!

По горе споменах,че ако караш кротко съвременен мотор не трябва да харчи,но ако караш кротко или поне в границите на нормлното.

Съжалявам за дългото писмо.То всъщност има още много,ама...

Поздрави!
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 Преглед на мнение

По горе споменах,че ако караш кротко съвременен мотор не трябва да харчи,но ако караш кротко или поне в границите на нормлното.

Съжалявам за дългото писмо.То всъщност има още много,ама...

Поздрави!
            Значи говорим за едно и също.
            Всеки двигател е пресметнат за ресурс в определени граници , но при определени експлоатационни параметри. В този смисъл състезателния двигател от Ф1 си има точно този ресурс - 2 състезания ( от тази година 4 ) , а туристическия двигател е с ресурс няколкостотин хиляди км. ( в зависимост от кадърността и финансовите възможности на производителя).
            И понеже тук темата е за нормално каране, по-важно е резултата от замяната на въпросното масло при положение че човек експлоатира туристическия двигател правилно. Ако кара ненормално , тогава маслото няма да го спаси...
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X