Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Редактирах докато си писал. Но отново - сравняването на масовка и на специфичен внос е възможно само в определени случаи.

В Home Depot (екивалента на Бриколаж в България) кутия винтове за дърво - асортимент - ми е към 10 долара. При кварталния ми железар - 2.99$. При това по-читави.

Не обвинявам първите в мошеничество. Верига са, имат магазини под път и над път. Кварталният ми железар е единствен по рода си. Установен бизнес, от години, с негова си клиентела.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Валволина по МБ 229.3 или масло за бензинови двигатели на по около 20 години като моите.
      Второто масло МБ 229.51 или масло с което вървят последните Дизели на марката,сервизен интервал,удължен пробег,почистващи свойства,вискозитет при температури и време...........

това е като да сравнявам осмак на 20 години с блу тека на Мерцедес от вчера.Пьрвия върви с какво му сложиш,много добре му действа и 15/40 за Дизели макар,че никакъв дизел не е.Втория мотор си иска само и само неговото,само и нищо друго.

Едното е една цена,другото трябва да е друга,ако е обратното мьььььллллииииии,пробвай второто и карай.

На дизел ли го слагаш?Тоя мотор това ли иска или може да върви с по-стара спецификация.Тия модерните с намаления разход ич не ги кльопам поне аз.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

То вярно, че все гледаме да спестим, но аз поне от масло винаги се набутвам със скъпото. И за лекарства така. С какви джапанки шляпам, няма значение. Давайте пари за качествени масла. Има защо.

/любима тема!/
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Нещата не са еднопосочни - по-добро и по-добро. От CF нататък задачата беше не да е по-добро маслото, а да пази нещо - катализатор, филтър и други придатъци към колата. Доста години буксуване и заден ход, май вече наваксват.
          Последно преди две години четох документация за това и тези последните не бяха надминали по качество на мазане CF. За бензиновите не помня нищо, не ми трябваше, но искам да посоча тази особеност как някои по-стари масла са по-добри ако гледаме износване и други такива материални неща.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Валволина по МБ 229.3 или масло за бензинови двигатели на по около 20 години като моите.
            Второто масло МБ 229.51 или масло с което вървят последните Дизели на марката,сервизен интервал,удължен пробег,почистващи свойства,вискозитет при температури и време...........

това е като да сравнявам осмак на 20 години с блу тека на Мерцедес от вчера.Пьрвия върви с какво му сложиш,много добре му действа и 15/40 за Дизели макар,че никакъв дизел не е.Втория мотор си иска само и само неговото,само и нищо друго.

Едното е една цена,другото трябва да е друга,ако е обратното мьььььллллииииии,пробвай второто и карай.

На дизел ли го слагаш?Тоя мотор това ли иска или може да върви с по-стара спецификация.Тия модерните с намаления разход ич не ги кльопам поне аз.
            Бе аз горе съм писал - мотора иска точно нищо, щото е произведен преди 14 години, а е мислен преди 20. Ленд Ровър ТД5 - помпа-дюза, като най-близкото до него са ПД моторите на VW по 502.00/505.00, което и двете масла покриват. А разликата е особено драстична при загрят мотор. На студено е не особено забележима.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ми гледаш и ти като мен цената или как чувстваш мотора.

229.5 по Мерцедес е с намалени мазилно един вид,пазят катализатори и престояло гориво.На 2.5 тона 20 годишен осмак с маслото ако му пестя гориво съм я закъсал много.

Долната спецификация 229.3 е по дебела и за по-стари мотори,сравнително по-евтина.

и поне искам нещо модерно,нещо синтетично,нещо с мазила вътре и нещо което да става и за зима и за лято,че и да е дебело......и карам неодобреното 5/50.Няма как да го одобрят след като има почти двойно мазилце в маслото от моделите които се карат тия години.Не е евтинко ма пък му е добре на мотора.

Та така,някой път старото масло / като спецификация е по-добро от новото и скъпо за даден модел мотор.Твоя щом си трае не тропа,а и е евтино.........късмет.

Я пак като за мен - първото масло,Валволина е полусинтетика произведено от тия мошенници Приста така ли?Второто масло синтетика ли е?И казваш,че второто е по-евтино?
              Последно редактирано от BENZBOSS; 23-10-12, 22:20.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

и поне искам нещо модерно,нещо синтетично,нещо с мазила вътре и нещо което да става и за зима и за лято,че и да е дебело......и карам неодобреното 5/50.Няма как да го одобрят след като има почти двойно мазилце в маслото от моделите които се карат тия години.Не е евтинко ма пък му е добре на мотора.
                ... и е почти невъзможно да се намери в България от надежден източник. Иначе и аз преди известно време стигнах до извода, че на моя дъргел това му трябва.

Я пак като за мен - първото масло,Валволина е полусинтетика произведено от тия мошенници Приста така ли?Второто масло синтетика ли е?И казваш,че второто е по-евтино?
                Валволина би трябвало също да е синтетика или поне аз с такова впечатление бях останал, както и еквивалентното му Тексако (пак от Приста). Другото е HC синтетика. Цената е равна на туба, ама 4 срещу 5 литра.
                Последно редактирано от stargazer; 23-10-12, 22:35.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Я, какъв закъснял спор. Приста и качество- как ги съчетава някой в едно изречение.
                  Айде сега сериозно. Приста не произвежда нищо. Занимава се с блендинг. Преопаковане и прочие. Който иска да си купува.
                  Интересно- Ясене не ме ли анатемосваше ти, че Приста е върха и аз от масла нищо не разбирам? Ей пораствате. )
                  Относно Валволин- ами не случайно вече не се внасят от Тех и Ко. Избягвайте ги. Има ред причини, да не задълбаваме. Етикети, спесификации. Дрън, дрън. Кога последно видяхте калпаво масло по етикет? Айде да не дълбаем за масла.
                  Ясене да не е неизвестната немска марка тази дето беше боклук
                  Относно антифриза- еее. На времето купувахме и веднага във фризера за сертифициране. На днешно време просто си купувам истински. Разликата в цената между другото не е голяма. Замръзване. Единия проблем. А колко още добавки са нужни, за да си върши всички функции. Хората отваряли работили дълго мотори с хубав антифриз и с менте разбират за какво говоря.
                  Който харесва Приста да си я ползва.
                  Аз не схванах защо се жалват в КЗП , а не си заведат дело за клевета с експертиза независима насрещна? Явно много неща не схващам в тоя живот.
                  Безаварийни и купувайте само доказани неща.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение

Валволина би трябвало също да е синтетика или поне аз с такова впечатление бях останал, както и еквивалентното му Тексако (пак от Приста). Другото е HC синтетика. Цената е равна на туба, ама 4 срещу 5 литра.

Ми последно като го гледах си пише полусинтетика което се различава от синтетичното по цената ако говорим за стари машини.И при теб е така,само дето не е по-евтино и не е повече в тубата ма какво да правиш,ПРИСТА - на тях антифриза им замръзва по рафтовете па после и на ощипани се правят.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

...5/50...
                      Дразнител! Тука няма. И 10/50 няма.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        То остави, че има, ами е на цена като за кофти масло в БГ. В семейството това масло го купуваме с кашоните. Чак да ти прави кеф масло да сменяш.
                        Някой знае ли защо тук и в България цените на маслата са толкова различни?
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Сега се видях какво съм написал - в морето сме и ми пече на падчето и на,изял единицата.

Маслото е 15/50 Мобил 1,тук петицата също я няма,но може да се поръча от разни магазини в нета,някои поръчват от Австралия,но това много ми дойде и си карам с каквото има на ъгъла.

Е как да няма в БГто ,в нета е пълно и е на цената на 0/30,че гледам има и 10/60,в БГ магазини ги има,някакви ненормални 34 лева литъра,тук за идея е около 8,на прИмоция и по 5 го има.
                          Последно редактирано от BENZBOSS; 24-10-12, 01:01.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            То остави, че има, ами е на цена като за кофти масло в БГ. В семейството това масло го купуваме с кашоните. Чак да ти прави кеф масло да сменяш.
                            Някой знае ли защо тук и в България цените на маслата са толкова различни?
                            Tука в Америката нама данък за рециклиране ,в Европата и по специално ЕУ има –демек като го купуваш вътре е начислена една дебела сума ,по теория като го върнеш като старо нали някои трябва да се занимава с него.Друг е въпроса вече дали това става и как става но поне по теория е така – кинтите ги прибират,като съм забелязал че в немско тоя данък е наи дебел....

Има и друг елемент ,може би вие в Калифорнията по причина че автопарка е по биващ не го виждате толкова ама ела насам в царевичака да видиш какво е – всичките тия 3-4-5-6 литра американски котури като почнат да папат масло ако е дебело нали ще има революция ....

.***и карам неодобреното 5/50*** – BENZBOSS - спи спокоино - няма как това да не е ОК масло - MB xxxx.. стандарта определя качеството на маслото не толкова дали е зимно ,лятно всесезоно и т.н т.е чисалцата дето говориш - 5/50 не могат го докара само на минерална основа , иска здраво смесване с хубави химикали .

Sparkybg – не може да няма хубаво масло в БГ –аз преди да доида на запада –горе долу 10г , съм ползвал не само 5/50 ами и 0/60 дето става и за северния полюс и за сахара ... В немско 0/60 има колкото искаш ,вече цената е друга работа но има .....

Коментар

Е къде го това 5/50 или 0/60?

Иначе, 15/50 има и на всяка OMV бензиностанция, но зимата е зор. при -10 - -15 върти осезаемо по-мудно отколкото с 5/40. Даже по тоя повод смених акумулатора като купих тераното.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има, и то на много добра цена. Карам едно Поло 96-ти набор с 10/50, 8 лв./л. наливно - тракаше повдигач, спря, присветваше лампата на маслото като загрее на празен ход, абе бях го писал за лагери на колянов вал, нали е италиянско. Да чукна на дърво - всичко е перфектно. А маслото е никому неизвестна немска марка. 5/50 също има в България, купих си 124 с такова, сега е с 10/40 Castrol, има си разлика в налягането в полза 5/50 около 0,2 някъде, доколкото мога да вярвам на манометъра на таблото, това на загрял мотор.
                                Ford Maverick II 2.3 XLT
                                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X