Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Поправка: чист етиленгликол замръзва при -12 градуса. Отделно че не става за охлаждане на двигател заради ниския си топлинен капацитет и големия си вискозитет (гъстичък идва за помпата).

Това, което "Приста" продават като "концентрат" си няма отбелязана температура на замръзване - и дотук правилно. Има си таблица за разреждане, в която е отбелязано колко концентрат и колко вода трябва да се смесят, за да се получи някаква температура на замръзване. Нормалният човек очаква, че като спази пропорциите в таблицата, ще получи нещо, което ще замръзва при температурата, показана в таблицата.
    Няма да оспорвам нито едното , нито другото защото за концентрата и неговите съставки не-знам почти нищо а и на тубата наистина няма оказана температура освен таблицата за разреждане!
    Факт обаче е , че стигнах до тези " експерименти" заради показанията на разреден 50/50 концентрат/дестилирана вода който бяха равни на 0 градуса по така прословутия ми уред.Освен всичко имах и един автомобил замръзнал зимата със същата чорба !
    С това спирам да пиша по-темата защото не-виждам смисъл да си чоплим само езиците .То добре опаковани и рекламирани боклуци вече се продават навсякъде и всичко стана вече на късмет
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Ти нещо мнения ли събираш или не четеш достатъчно бавно?
      Хайде пак само за теб- уреда на човека е показал 0. Никой никъде и никога не е казвал, че нещо е замръзнало при 0 градуса температура. Ако не ми вярваш- прочети пак цитираното от теб.
      Не събирам мнения. И да четеш бавно, ако разбираш още по-бавно все е зле. Аз с това нямам проблеми.
      Вече се извиних, научих си урока че като се каже нещо, то се оказва друго заради неспоменати важни неща, докато на събеседника се гледа с бинокъл от 10 см. С удоволствие пак се извинявам, но все пак ставаше дума за нула градуса (с грешка до към 5 при нормален нискокачествен уред и минимална квалификация).
      Не защитавам приста, ползвам техни масла, антифриз на друг производител, течност на чистачки от бг пък никога заради спирта в нея. Дори тези дни споменах и подвеждащите им таблици за разреждане, определено не е похвала, но бинокълът не го хваща, 10 см е близо.

Коментар

Събуждам темата с една лична констатация, касаеща въпросната фирма, но като дистрибутор на Тексако и Валволин. Досега ги ползвах упорито и на много поредни автомобили, но от вчера ги забравям завинаги.
        Взех си масло от един познат, който, покрай манията си по ретро-автомобилите, стана и вносител на масла от една не особено популярна в България немска марка. С шест думи: Не Мога Да Си Позная Двигателя.
        Не знам дали е въпрос на разлики в качеството на това, което се внася в големи количества за нашия пазар, дали дистрибутурът "каръщисва" или каква е точно причината, но е факт, че бях свикнал с едно опредлено ниво на шум и вибрации, които след смяната на марката намаляха повече от драстично.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          бях свикнал с едно опредлено ниво на шум и вибрации, които след смяната на марката намаляха повече от драстично.
          Имай предвид, че това се случва в известна степен, при всяка смяна на маслото.

Коментар

Имай предвид, че това се случва в известна степен, при всяка смяна на маслото.
            Е, на конкретния автомобил това му е четвърта смяна откакто е при мен - при предишните 3 не се наблюдаваше нищо подобно. Дори при предпоследната се появи едно леко причукване като от клапан, но тогава реших, че нещо съм омазал реглажа на дюзите (става дума за ТД5, където дюзите също ги чукат кобилици), понеже бърниках там по същото време. Сега го няма и това. Говорим за масло 5W40, което освен всичко друго, не е и особено евтино.

Коментар

Сподели цена, марка... предполагам, че няма да се сметне за "реклама".

Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                Сподели цена, марка... предполагам, че няма да се сметне за "реклама".

Поздрави.
                Ами точно в тази тема не ми се струва, че е редно да се посочват конкурентни марки. По отношение на цената, тя е определено по-ниска от тази на Тексако и Валволин за същото **W**. Нарочно го пиша така, понеже има и съществени разлики и в обозначенията за покритите стандарти.

П.П. Може би е добра идея да се направи една тема, залепена е началото на раздела, която да е база данни за различните марки масла и течности и официалните вносители в България, за да се избягва възможността да купуваме нещо "подобрено" от прекупвачите по веригата.

Коментар

А маслото ретро ли е? Такива неща трудно се сравняват. Едно масло на една марка не дава никаква информация и например може да си сравнил две съвсем различни по технология масла и марката да няма никакво мято в обсъждането.
                  Събуждам темата с една лична констатация, касаеща въпросната фирма, но като дистрибутор на Тексако и Валволин. Досега ги ползвах упорито и на много поредни автомобили, но от вчера ги забравям завинаги.
                  Взех си масло от един познат, който, покрай манията си по ретро-автомобилите, стана и вносител на масла от една не особено популярна в България немска марка. С шест думи: Не Мога Да Си Позная Двигателя.
                  Не знам дали е въпрос на разлики в качеството на това, което се внася в големи количества за нашия пазар, дали дистрибутурът "каръщисва" или каква е точно причината, но е факт, че бях свикнал с едно опредлено ниво на шум и вибрации, които след смяната на марката намаляха повече от драстично.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    А маслото ретро ли е? Такива неща трудно се сравняват. Едно масло на една марка не дава никаква информация и например може да си сравнил две съвсем различни по технология масла и марката да няма никакво мято в обсъждането.
                    OK, въпреки че язвителният тон, който упорито демонстрирате в темата не заслужава да му се обръща внимание.
                    Ето какво "сравняваме", при предпоследната смяна: Valvoline DURABLEND MXL 5W-40, API SJ/SL/CF, ACEA A3, B3, B4, MB Approval 229.3, VW 502.00/505.00.... или поне купено за такова, с достатъчни гаранции, че идва директно от "Приста".
                    Маслото от вчерашната смяна: 5W40, API SM/CF, ACEA A3/B3/B4/C3, BMW Longlife-04, Ford WSS-M2C917-A, MB-Approval 229.51, VW-Standard 502 00/505 00/505 01. Май не е много "ретро".
                    Всеки сам да си прави изводите дали сравнението е коректно.
                    Последно редактирано от stargazer; 23-10-12, 15:19.

Коментар

...
                      Valvoline DURABLEND MXL 5W-40, API SJ/SL/CF, ACEA A3, B3, B4, MB Approval 229.3, VW 502.00/505.00. ... ... ...

Маслото от вчерашната смяна: 5W40, API SM/CF, ACEA A3/B3/B4/C3, BMW Longlife-04, Ford WSS-M2C917-A, MB-Approval 229.51, VW-Standard 502 00/505 00/505 01. Май не е много "ретро".
                      Всеки сам да си прави изводите дали сравнението е коректно.
                      Не е коректно. Никак дори.

Класификацията S... върви на букви. Колкото по-далеч е буквата в латинската азбука, с толкова по-"високи параметри" (нека условно го наречем така) е маслото. В случая - a,b,c,d,e,f,g,h,i,J,k,l,M,n,o,p,q и така нататък - виждаш колко "букви" разлика има между двете. Понеже някои класове "покриват" две букви - да речем че с тези две букви разлика е поне с един клас по-добро от валволина, а не с два. Пак са далеч от еднакви.

Въпросният Валволин отговаря на всички изброени в спецификацията критерии понеже ги покрива. Другото масло ги покрива и надминава. Все едно при лек автомобил изискването "Х" да е "да вдига над 100км/ч". И жигулката, и ферарито покриват изискването Х.

Лъжа няма, понеже и двете масла ясно си изреждат спецификациите. Просто второто масло е по-добро от Валволина за твоя двигател. Може би поначало е трябвало да ползваш такова.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Не е коректно. Никак дори.

... Може би поначало е трябвало да ползваш такова.
                        Ъъъъ... ми не. Според производителя на двигателя единственото изискване към маслото е да покрива ACEA A1/B1 и да е съобразено с температурите на околната среда, в която ще се експлоатира. Все пак говорим за дъргел на 14+ години. А и S-ът има основно отношение към запазване на качествата във времето и удължените интервали на смяна.

Коментар

Хммм. А сигурен ли си, че производителят на двигателя не е заложил тези норми на външен шум, които си имал с предишното масло?

Иначе, аз наскоро (след отричането на Приста) сипах на УАЗа масло от слабо известен немски производител, но със същия вискозитетен клас (10W40). Аз качествените класове на маслото леко ги пренебрегвам, защото двигателят конструктивно е на около 60 години и вероятно изисква 5-6 букви по-ниски показатели, отколкото мога да намеря. Шумът не се промени особено, но се промени налягането, към по-високо.

Сега се чудя, кое масло е с по-верния вискозитетен клас. Или разликата е от филтъра?

Коментар

Хммм. А сигурен ли си, че производителят на двигателя не е заложил тези норми на външен шум, които си имал с предишното масло?

Иначе, аз наскоро (след отричането на Приста) сипах на УАЗа масло от слабо известен немски производител, но със същия вискозитетен клас (10W40). Аз качествените класове на маслото леко ги пренебрегвам, защото двигателят конструктивно е на около 60 години и вероятно изисква 5-6 букви по-ниски показатели, отколкото мога да намеря. Шумът не се промени особено, но се промени налягането, към по-високо.

Сега се чудя, кое масло е с по-верния вискозитетен клас. Или разликата е от филтъра?
                            За шума съм сигурен - водя паралелни наблюдения над още няколко екземпляра и всичките са по-тихи от моя, ма повечето са и на половината му пробег.

Коментар

Ъъъъ... ми не...
                              Пак си оставаме на това че второто масло просто е по-добро от Валволина за твоя двигател. Това не прави Валволина менте, нито некачествен. Просто го прави по-злополучен избор, особено ако цените са еднакви. Или ако са различни и разликата е в ущърб на Валволина.

При цената все пак остава момента с покупка от мрежата и покупка от приятел - вносител. Съмнява ме че в деня в който маслото внасяно от приятеля ти се появи на всяка керемидка (пожелавам му го) както е с продуктите на Приста - цената му ще остане същата. Но искрено пожелавам да се случи, тогава ще можем да сравняваме.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Пак си оставаме на това че второто масло просто е по-добро от Валволина за твоя двигател. Това не прави Валволина менте, нито некачествен. Просто го прави по-злополучен избор, особено ако цените са еднакви.
                                По-скъп е, валволинът.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X