Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ...

Ако продукт, на чиито етикет е написано моето име,...
    Само че на този продукт от снимките е написано името на петрол.

И, според мен, отговорността е повече тяхна, пък назад по веригата - да си съдят доставчиците. В този ред на мисли приста са неправилен адресат на устните течности в темата.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
      Това е въпросната статия, ако някой се интересува:
      http://offnews.offroad-bulgaria.com/...di-antifrizite
      Шъ пучинъ

май си имаме женския Калфин, поинтересувайте се от политиките и за защита на потребителите отпреди да стане евробюрократка
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
        Само че на този продукт от снимките е написано името на петрол.

И, според мен, отговорността е повече тяхна, пък назад по веригата - да си съдят доставчиците. В този ред на мисли приста са неправилен адресат на устните течности в темата.
        Съвсем правилен са. На етикета с дебели букви пише Производител: "ПРИСТА ОЙЛ ХОЛДИНГ" ЕАД - Русе, България.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          Съвсем правилен са. На етикета с дебели букви пише Производител: "ПРИСТА ОЙЛ ХОЛДИНГ" ЕАД - Русе, България.
          Пише, вярно, но ти като потребител имаш отношения с търговеца и рекламация, отговорност или каквото се сетиш трябва да си търсиш пак там. И не защото търговеца произвежда антифриз, а защото си го купил от него. Ти отношения с приста нямаш.

Коментар

и Приста тогаз, що виждат конкуренция те от лайненце спретнаха гоовн@, но пък за всеки случай го праснаха и във вентилатора
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Тия вярно са нещастници безподобни. Вместо да се извинят/измъкнат и да си приберат помията от пазара, като накажат проформа някой директор, те се дръвчат и изкарват другите виновни. Никога вече Приста!
              Да си призная, по избора на антифриз винаги съм предпочитал уж утвърдените български производители, с единствен мотив да не попадна на чуждоземско менте бутилирано в някой гараж, и накрая дърво.
              Като прочетох ми стана лошо. Добре, че и аз предпочитам да наливам концентрат и да долея малко вода.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                и Приста тогаз, що виждат конкуренция те от лайненце спретнаха гоовн@, но пък за всеки случай го праснаха и във вентилатора
                Щото пише "приста продават..." или "приста произвеждат...", а е трябвало да пише петрол продават ей-тези г8вна, произведени от приста и те правят това и това

Коментар

Благодаря за точният отговор по-горе. За тези снимки питах.
                  Какво искам да кажа - първо това е на Петрол. Тъпият етикет е отговорност на Петрол. В кой е по-голямата некадърност - в Петрол или в Приста - не знам, ама като чета от трън та на глог са и двата субекта.
                  Второ, може би трябва да се зачета в показаната BS 6580 спецификация и ще го направя, ако някой не ме изпревари. Защото има някаква (европейска) новост за нас, че концентратът не е концентрат, ами съответните гликоли, алкохоли и чудеса със вода и нагласени на -60 градуса. Като гледам се пада водата да е 25% в такъв "концентрат". Виждал съм аналогична туба на друга марка, на която пише "концентрат" и под него "-60". А таблицата е абсолютно вярна, но кой да знае, че според спецификацията или кефа на бившия секретар на БКП или МВР "концентрат" означава нещо с 25% вода.
                  Уточнение - по случая пише, че офнюз са купили 5 опаковки и 3 не са отговаряли на етикета. Ако са купили 5 еднакви опаковки, тогава говорим за друго нещо - за нееднакво съдържание в един продукт. Може да са купили 5 различни неща (концетрат, готов антифриз и др.) с пет различно грешни или верни етикета, което е различно.
                  Надявам се, че поне някой разбра какво казвам. На останалите - опитвам се да изясня дали проблем, който открих тази зима и беше с опаковките, не с продукта вътре е същия от темата.
                  Последно редактирано от lodkar; 12-07-12, 16:36.

Коментар

Ще се опитам да отговоря на всички въпроси, ако пропусна някой, пишете на лично да го добавя.

1. Кого съдят Приста?
                    Съдят "Офф медия" АД, издадетел и на OFFRoad-Bulgaria.com и на OFFNews.bg
                    2. Къде ни съдят?
                    Съдят не е много точна дума - подадоха жалба в КЗК (комисия за защита на конкуренцията). Жалбата беше много объркана - не правеха никаква разлика между форум и новинарски сайт. Нашата теза беше, че за публикации на участници във форума отговорност като фирма не носим и би било цензура да казваме на кой какво да пише. За сметка на това поемаме отговорност за всичко написано в OFFNews.bg, макар че буквално погледнато в жалбата си те не искаха това. Жалбата на Приста до КЗК е това: PRISTAOil.pdf
                    3. Как се разви делото. Заседанието мина и излезе решение. То е, че не е извършено нарушение от наша страна. Има 14-дневен срок за обжалване, който изтича на 17 юли, ако смятам правилно. Трябва да призная, че Приста почти биха отбой на делото, което беше абсурдно по начало. Очевидно беше, че КЗК не е органът, който се произнася за спор между производител на антифриз и медия. На заседанието те оттеглиха част от исканията си, с което другите се обезсмислиха. Мисля, че още от началото бяха наясно, че ако се стигне до заседание нямат шанс, но за самото явяване ни искаха една планина документи, които ни отнеха много енергия и имаше реална възможност да ни осъдят по формален признак - за непредставяне на поискан документ.
                    4. Какво се случва с ощетения потребител Иван Горчев. Органът, който трябва да разреши казусa е КЗП (Комисия за защита на потребителите). Подадохме жалба до нея - съвметно "Офф Медия", "Активни потребители" и Иван Горчев. Жалбата беше задействана и КЗП разпореди да се направи изследване в лаборатория на Министерството на здравеопазването. Според КЗП въпросната лаборатория има тапия да мери точка на замръзване. Началникът на лабораторията (по точно на РИОКОЗ-София, към които е лабораторията) обаче върна отговор, че не е тяхна работа. Получава се обагьосан кръг - КЗП не може да прати пробата в частна лаборатория, защото има държавна. А държавната не иска да направи пробата. В момента е създаден работна група межди МЗ, КЗП и още някой, която да уточни взаимодействието между различни органи, защото се оказа, че в този омагьосан кръг не сме само ние, а десетки казуси. Именно във тази връзка беше и въпросът ни към Кунева като бивш еврокомисар за потребителите, зададен на пресконференция по друга тема - как се постъпва в този омагьосан кръг. Аз все пак вярвам, че макар и късно КЗП ще си провее пробите и ако те докажат същото като нашите, Иван Горчев ще бъде обезщетен.
                    5. Нашите действие оттук нататък - смятаме да закупим поне 10-15 разфасовки на всякакви видове антифризи още през лятото и още преди да ги разпечатаме, да се обадим на всички производители, за да присъстват на отварянето на пробите и експертизата в лабораторията.
                    6. Приста и Петрол - Обадихме се на пиарите на Петрол, естествено казаха, че представа си нямат и ще проверят. Сами се обадиха на следващия ден и обясниха, че имат договор с Приста да произвежда търговската марката Петрол. Назначиха вътрешна проверка, с която справедливо или не, прехвърлиха цялата отговорност на Приста.
                    Не искаме да водим война с Приста или с който и да е било производител. Целта ни е всички производители да уважават потребителите и съдържанието на стоките да отговаря на описаното в етикета.
                    Във тази връзка още отсега ще кажа, че следващото ни изследване ще е за киселите млека. Решихме го вчера като установихме, че сме забравили 3 дни отворено мляко при 35 градуса, а дори не беше вкиснало. А на етикета не пишеше да съдържа каквито и да било консерванти.
                    Последно редактирано от Владимир Йончев; 12-07-12, 22:03. Причина: допълнение
                    www.offnews.bg

Коментар

Upi, прочети пак пост 19. Жадната да се чете Гадната реакция. Моля модератор да го оправи! Кредор...

И да, Приста продават ментета! По горе съвсем ясно сум го написал. Ако реакцията беше "момент да проверим..." или "разреждането е станало извън завода..." или "станала е грешка, не знаем кой е виновен...", е тогава Приста имаха шанс да не са виновни. Като даже един ред не напишеш а вместо това подаваш жалби с цел да запушиш устата на пострадал клиент за да не видят хората какво ментета продаваш, като се криеш като мишка и подаваш подли жалбички...
                      Е заради тази подла постъпка аз казвам, че Приста оил продават ментета. Продават ги на Петрол а те ви ги препродават на вас. И докато не писнете, все ще ви взимат за балъци...

Приста правела масла за Щатите... Дам, защо нямам късмет това да ми се случи тук! И да видя кой къде и какви жалби ще подаде. И на какъв тарикат ще се прави.

Приста продават ментета!
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Момци (и момички ) - не сте прави.

В сбит вид - не сте прави, понеже технически чашата винаги е 100% пълна - с даден процент вода, и даден процент въздух

В не-сбит вид:

- Дело и съд до колкото разбрах не е имало. Имало е жалба в КЗК или каквото му е там името, което е нормална търговска практика. И това е също толкова сериозно отстояване на репутацията на фирмата, каквото би било и сляпото заставане зад клиента. Не всеки е длъжен да знае какви са връзките между портала и форума, и дали има някаква отговорност за публикуваните във форума неща, както и кой я носи. Ако в момента са настръхнали по някоя друга конкурентна линия, може да е защитна реакция мислейки че идва завоалирано от там.

- Функцията на форума е информативна. Информацията е изнесена, публикувана, анализирана. Всеки си е направил изводите за себе си. Всеки е решил дали да вярва на продуктите на фирмата или не.

- Пишещите във форума са съвсем наясно каква сила има написаното от тях като видимост в интернет пространството. При това положение трябва да са наясно и с каква отговорност трябва да пишат. В този си вид темата е просто една излишна дандания. Има си статия в медията, има си тема във форума. Не е нужна и тема за лично отношение към дадена фирма.

- Кептъните - като се видим пак живот и здраве - в бира ще ви удавя за да плаши водата в океана да не ви гони, но тия подписи са безотговорна работа. През оная работа ми е за конкретната фирма, но подпис "Еди коя си фирма продава ментета" е за кръчма, не за видимост в половин България. Несериозно е просто. "Не бих си купил нищо от еди коя си фирма" върши същата работа, и успоредно - представлява заемане на лична позиция, а не обвинение. Ваша работа, но аз лично бих го сменил.

Още веднъж - въпросът е принципен. Дали въпросната фирма ще продаде и едно ароматизирано борче от днес нататък слабо ме интересува.
                        Последно редактирано от Goblin; 12-07-12, 16:36.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Goblin, и си прав и не си. Не може винаги да навеждаме глави пред разни повярвали си .... /цензура/.
                          За мен истината е, че продават ментета. И хората го доказаха. И Приста го потвърди с реакцията си.
                          "Не бих си купил Приста защото не били качествени" казваш... Ами то не е същото. Тук говорим за разлика в съдържание и етикет. Не говорим за запазване на антикорозионни качества след 3 години да речем. Съдържание не отговарящо на етикета, аз му викам "менте". Или поне докато си бях в България така му викахме всички.

Коментар

Така като гледам, проблем е неграмотността на хора от Петрол и Приста.
                            Спецификацията BS... е платен стандарт и не я намерих.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              Goblin, и си прав и не си. Не може винаги да навеждаме глави пред разни повярвали си .... /цензура/.
                              За мен истината е, че продават ментета. И хората го доказаха. И Приста го потвърди с реакцията си... ... ... Съдържание не отговарящо на етикета, аз му викам "менте". Или поне докато си бях в България така му викахме всички.
                              Аз лично наричам "менте" фалшификат на съществуваща стока. Продукт който не отговаря на зададените параметри наричам просто некачествен продукт.

Не съм прочел цялата сага но, чисто теоретически - ако при провеждането на тестовете не е имало или "професионален неутрален", в стил официално заклето вещо лице, ИЛИ представител на фирмата им, е абсолютно тяхна работа как ще погледнат на теста. Подобна реакция - оплакване пред институция - може да е ТОЧНО толкова дължаща се на знанието че продукта им е некачествен и че трябва всячески да сплашат този който им търси сметка за това преди нещата да са се разпърдели, КОЛКОТО да е реакция дължаща се на факта че те са АБСОЛЮТНО сигурни в качеството на техния продукт и АБСОЛЮТНО сигурни в зла умисъл от страна на провеждащите теста.

Коя от двете причини е може да се предполага, но в рамките на информацията с която разполагаме - няма как да се отсече.

В този смисъл - нещата до колкото знам са се развили по нормална процедура - едната страна прави някакви заключения, другата страна реагира по някакъв начин.

Просто не мисля че си прав въобще пускайки тази тема. Пределно ясно е че е пусната заради възмущението ти от факта че са се "осмелили" да се оплачат на въпросната институция вместо да поемат отговорност за щетите нанесени от продукта им, и че едва ли не трябва да бъдат наказани за това. А това си е точно толкова тяхно право, колкото е наше право да пишем мнението си за продуктите им.

Излишна е. Несериозна е. Нещата вече са установени, всички факти необходими участниците тук да си СЪСТАВЯТ МНЕНИЕ са налице, и са изложени надлежно в другата тема и в публикацията. Анализът е грамотен, участниците тук са технически грамотни хора и на базата на изнесената информация са съвсем наясно за какво става въпрос. При това положение, темата ти е допълнително "набиване на канчето", и в общи линии - опит да цамбурнеш мнението им в дадена посока. А това просто не е необходимо.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              "Не бих си купил Приста защото не били качествени" казваш...
                              Не, именно това НЕ КАЗВАМ. Бих го формулирал просто като "Не бих си купил Приста". Всякакви "защото" или директни твърдения "менте са - не са менте" бих спестил. В този и вид и темата, и подписа ти са обвинение. А обвинението вече мина - участник тук обвини продуктите им в ниско качество и нанесени вреди, по традиция и по правилата - нещата бяха проверени и резултатите - изнесени. Това е повече от достатъчно.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Темата не съм я пускал аз. Ако напиша "мнението ми е, че приста продават ментета" по-добре ли ще е?
                                И течността не е "некачествен продукт". Качествен си е точно колкото трябва за количеството водица в бутилката.
                                Всяко нещо, което има етикет на друго нещо за мен е "менте". Водицата не е "антифриз" значи е антифриз менте.
                                Както и да го въртим и сучем, от шише на Приста не тече антифриз в концентрация описана на етикета. Поврежда ти двигателя и производителя подмолно решава да ти затвори устата.
                                Вие на ситуацията и викайте както искате.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X