Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
    Много случаи има, как големи концерни изтеглят обратно стоката си понеже има фабричен дефект.. Редно е и приста да направят така, иначе се обричат на огромни загуби..
    Защото знаят какво ще последва после и реално така им излиза по-евтино. А тук обикновено нищо не се случва.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Upi аз сьм копнал оригиналната тема,щом мислиш,че са им качествени придуктите си сипи от антифриза им и го разреди по таблицата им.Доволни от маслата има,но до кога?Едни и сьщи произвеждат и антифриза и маслата и се вижда какьв подход имат кьм клиента си.

Маслото е най-евтиния консуматив в един мотор ако не броим антифриза.Те него го плескат,а аз да очаквам маслото да им е добро.......Около80% от проблемите с мотор са причинени от проблем с охлаждането,моя антифриз му дават 10 години и струва 24 кинта,Приста ДГД
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Хм - явно говорим на различни езици.
        Не казвам, че са им или не са им качествени продуктите, точно защото нямам доказателства в нито едната от двете посоки. Тезата ми е, че ако няма установен виновен, не е редно да хвърляме празни реплики. "Приста продават ментета" за мен си е клевета, просто защото няма на какво да направят менте - нали са си напиасли тяхното име на етикета. "Търговци продават некачествени продукти с етикет приста" е коректен коментар, както и "Приста са подали жалба срещу непроверени твърдение в офмедия". Тук обаче се пише "приста съдят пострадали задето са дали публичност", което в никой случай не отговаря на истината, първо защото никой никого не съди, второ защото пострадалия няма отношение към жалбата. Дезинформацията е нещото, което ме дразни, а не качеството на масла и антифризи или неговата липса. Ако нещата бяха сериозни, разследващ журналист трябваше да отиде до завода, да вземе проби от случайно излизащи партиди, да си направи измервания в собствена и акредитирана лаборатория, да излезе със становище, зад което има дупе да застане и след като подаде жалба в съда, да даде и публичност на целия процес. След като това не е направено, никой няма право да хвърля в пространството голи обвинения. Да, чел съм, че "Плевналиев пребивал майка си като малък..", ама ние такава медия ли искаме да е офнюз? И въобще, наще медии са предимно такива, ама хайде да има една по-сериозна.

П.П. Относно Приста - въобще не съм ги ползвал и те нямат нищо общо с тезата ми. Става дума за отношение към клеветата и за внимателното използване на думите. На мен това ми е болното място - дреме ми за приста..
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          "Приста продават ментета" за мен си е клевета, просто защото няма на какво да направят менте - нали са си напиасли тяхното име на етикета.
          Освен име са написали разни други неща на етикета. В случая с антифриза - таблица с градуси и списък от стандарти и одобрения, на които съответства.

Как наричаш ти стока, на която пише "ракия", пък то вътре е вода?

Коментар

Освен, че и мен ме мъчат същите въпроси /като тези, които мъчат upi /не ми е ясно още едно нещо - защо в този казус се омеша М. Кунева?! Естествено имам своя хипотеза, но ми е интересно каква е официалната?

Коментар

Къде е М. Кунева?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Освен име са написали разни други неща на етикета. В случая с антифриза - таблица с градуси и списък от стандарти и одобрения, на които съответства.

Как наричаш ти стока, на която пише "ракия", пък то вътре е вода?
                Хм, а ти от приста ли купи съответното нещо? Ами ако си купиш маратонки с етикет Адидас от кварталната железария и те се скъсат на изхода на магазина, ще напишеш ли "ВНИМАНИЕ АДИДАС продават маратонки ментета"? Аз лично бих проверил какво произвеждат Адидас, преди да го плясна това в световна медия..

П.П. Не смятам да участвам повече в спорове. Просто мисля, че нещата трябва да са малко по-честни. Това е. Относно М.Кунева ... излиза отстрани като свързани заглавия ... без коментар по въпроса.
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Не ми се търси в нюза за да цитирам точно статията, според която М. Кунева се ангажирала лично, във връзка с "разкритията" на оффмедията да входира някакъв проектозакон... Тази статия излезе в същия период, в който и другите статии по въпроса за некачествения антифриз на Приста. Който иска може да изрови тази статия за да я видят пак всички, заинтересовани от казуса.

Коментар

Понеже ползвам много приста продукти, темата ми е интересна.
                    На тези малките разфасовки мисля, че съм забелязал проблем с етикетите. Имаше таблиза за разреждане, която се отнася принципно за разреждане на антифриза, но можеше да стане объркване, че е писана за съдържанието на бутилката. За да съм по-ясен, трябва да видя една туба на бензиностанцията и даже да снимам (по американски )
                    А реакцията на скандала е неправилна, това е ясно.

Коментар

Това е опаковката, от която си изпатих аз.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5024.jpg
Прегледи:1
Размер:41.1 КБ
ID:5390824Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5025.jpg
Размер:43.7 КБ
ID:5390825Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5026.jpg
Размер:65.4 КБ
ID:5390826Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5027.jpg
Размер:85.2 КБ
ID:5390827Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5028.jpg
Размер:82.4 КБ
ID:5390828Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5029.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5390829Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5030.jpg
Размер:56.0 КБ
ID:5390830Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5031.jpg
Размер:44.8 КБ
ID:5390831

На бутилката пише "Концентрат", в таблицата пише "Концентрат". Разредих го 1:1, замръзна. Разширителният съд седя няколко часа на парното, докато въобще се доближи до течно агрегатно състояние за да мога да го излея.

След това Офф Медия закупиха и изследваха всичко, което се продава на същото място. Резултатите от изследванията ги има в една от статиите.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Това е въпросната статия, ако някой се интересува:
                        http://offnews.offroad-bulgaria.com/...di-antifrizite

Коментар

Хм, а ти от приста ли купи съответното нещо? Ами ако си купиш маратонки с етикет Адидас от кварталната железария и те се скъсат на изхода на магазина, ще напишеш ли "ВНИМАНИЕ АДИДАС продават маратонки ментета"? Аз лично бих проверил какво произвеждат Адидас, преди да го плясна това в световна медия..

П.П. Не смятам да участвам повече в спорове. Просто мисля, че нещата трябва да са малко по-честни. Това е. Относно М.Кунева ... излиза отстрани като свързани заглавия ... без коментар по въпроса.
                          Има една приказка - "Гузен негонен бяга".

Ако продукт, на чиито етикет е написано моето име, причини щети някому, аз сам бих имал интерес да се установи кое-що, ако съм уверен какво произвеждам и съм наясно с качествата му. Ако пък съвсем нарочно правя каквото правя (демек знам че това, от което се жалват е истина) - много ясно че ще се правя на цапнат и ще удрям под кръста при всяка възможност.

Накратко - ако преди реакцията съм имал някакви съмнения за причините за случката (примерно нещо да се е случило между склада и витрината на продавача), то сега след такава реакция нямам абсолютно никакви съмнения че нещото е станало със знанието на производителя, или поне не става за пръв път. То това е и главния проблем - не факта че антифриза е замръзнал, а абсолютното нежелание на производителя да провери що така и да се потърсят виновните.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Има една приказка - "Гузен негонен бяга".

Ако продукт, на чиито етикет е написано моето име, причини щети някому, аз сам бих имал интерес да се установи кое-що, ако съм уверен какво произвеждам и съм наясно с качествата му.
                            Мда, и какво те кара да мислиш, че това не се прави??

Ако пък съвсем нарочно правя каквото правя (демек знам че това, от което се жалват е истина) - много ясно че ще се правя на цапнат и ще удрям под кръста при всяка възможност.

Дали? или ще си затраеш докато отминат лай.ата, вместо да разлайваш още повече кучетата???

Накратко - ако преди реакцията съм имал някакви съмнения за причините за случката (примерно нещо да се е случило между склада и витрината на продавача), то сега след такава реакция нямам абсолютно никакви съмнения, че нещото е станало със знанието на производителя, или поне не става за пръв път.

Никаква логика няма в горното - поне аз не я виждам.

То това е и главния проблем - не факта че антифриза е замръзнал, а абсолютното нежелание на производителя да провери що така и да се потърсят виновните.
                            А не можеш ли да си представиш, че е проверено нееднократно и именно заради липсата на вина у производителя се взимат съответни мерки срещу "медийна атака", защото в бизнеса това са си е ежедневие?
                            Мже да е така, а може и да не е. Именно тук е мястото на разследващите органи и разследващата журналистика. Ако не са си свършили работата, има теми като тази. Това пък е проблема на цялото ни положение. Вместо някой да си свърши работата, едни други коментират и накрая работата пак не е свършена.
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Не мислех да се обаждам,но:купувал съм много и различни евтини антифризи,които не влагаме в автомобили.Винаги се отива с рефрактометър с ясното съзнание,че купуваш това,за което плащаш.Клиент се запъна и каза,че иска приста,независимо от цената.Купихме един литър,премерихме го пред него и продавача,посмятахме и купихме повече от предварително сметнато от него(клиента) съгласно етикета-инструкцията на гърба.Думите му бяха нещо от сорта:,,И те ли бе...,но все пак е по-истински".Това е било един път-за мен и колегите е първи и последен,като не казвам,че с разни гаражни дето си ги купуват хората не е същото.Въпросът е,че се случи и с приста.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Мда, и какво те кара да мислиш, че това не се прави??
                                Точно реакцията. Потърси се и коментар от тях. И отговора не беше "ще проверим" или нещо от сорта, а директно тръгнаха с рогите, при това подмолно.

Дали? или ще си затраеш докато отминат лай.ата, вместо да разлайваш още повече кучетата???
                                Определено няма да си трая, ако причината не е у мен. Ако пък причината е на друго място, и аз самия ще вдигна олелия до небесата.

Никаква логика няма в горното - поне аз не я виждам.
                                Явно в такъв случай напълно си заслужаваме приомите от производители и търговци.

А не можеш ли да си представиш, че е проверено нееднократно и именно заради липсата на вина у производителя се взимат съответни мерки срещу "медийна атака", защото в бизнеса това са си е ежедневие?
                                Мже да е така, а може и да не е. Именно тук е мястото на разследващите органи и разследващата журналистика. Ако не са си свършили работата, има теми като тази. Това пък е проблема на цялото ни положение. Вместо някой да си свърши работата, едни други коментират и накрая работата пак не е свършена.
                                При такава реакция обясних какво си представям. Казуса щеше да приключи за 2 часа, ако представител на производителя по официален начин беше направил публични тестове. Вместо това предпочетоха да се репчат, при това дори не знаят пред кого, защото да подаващ жалба в КЗК срешу субект, който въобще не ти е конкуренция, е леко смешно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X