Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВНИМАНИЕ - Приста продават некачествена продукция

Ползвам масло Приста супер 15w50 три години без прекъсване,дават го за високо натоварени дизелови двигатели,а аз го ползвам за 4т мотоциклет който се кара целогодишно,цената на която го взимам е 8лв за 1л.Нямам оплакване.

Коментар

Много ми е странно всъщност кого съдят? Медията, за дето е писала нещо, или човекът, който се е оплакъл от замръзването. Ако е медията, бихте ли ни казали за какво точно е делото, но най-добре с цитати, а не с обяснения. Моето лично мнение е, че независимо от историята в случая, ако медията е изпляскала заглавие от рода "антифризите на приста чупят коли с чукове" или "двигател замръзва заради антифриз на приста", то нормално е от Приста да си направят реклама на форумски гръб.. всеки може да докаже, че нещата замръзват заради студ, а не заради антифриз , както и, че никой антифриз няма да хване чукът и да почне да тряска по колата. Не веднъж съм твърдял, че в медията трябва да се пишат истинските имена на нещата, а не както днес например "математическите гимназии остават в историята", а отдолу в текста пише съвсем други неща.
      Пак казвам - не знам случая, но съм абсолютно за, да се осъжда всяка една подвеждаща информация във всяка една медия. Ако случаят е такъв, съм на страната на приста. Не казвам, че са прави да произвеждат некачествен продукт, но когато е така, то хората трябва да съдят приста и най-вероятно ще спечелят делото, точно какти правят приста срещу некачествен продукт от нашата медия. Ако случаят не е такъв и делото е за друго, то съжалавам, че въпреки това, заглавията в офнюз продължават да са подвеждащи лъжи и никой не ги е осъдил още. Когато искаме качество от другите, трябва да дадем същото и от себеси!

П.П. Както всички знаем, кола може да се убие с кофти масло и кофти антифриз, а фирма може да се убие с ... вестник. Естествената реакция и на собственика на колата и на собственика на фирмата е да се защитят. По какъв начин става това, всеки сам решава. В случая, от филма "синьо лято" си спомням за една реплика за посредника..., който може и да си го отнесе...
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Дело засега няма. Имаше жалба в КЗК, макар че медията не е конкуренция на приста по никакъв начин. И съответно е отхвърлена. А през това време при търсене на контакти и кометари от приста се правеха на цапнати.
        Общо взето - абсолютно гламава и подла реакция, при това в тяхна вреда, еднозначно. Ама явно за "имидж" не им пука. Явно сделките са на високо ниво. Аз друго не мога допусна, щото чак такъв тапир да отговаря за тия неща, та да не може да си направи елементарна сметка, не знам кой ще търпи на такова място.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разковничето е жадната и подла реакция след публикациите във форума. Съвсем ясно човека си каза, че при наливане на техен антифриз и след правилното разреждане, антифриза е замръзнал. След това обстойно беше показано, че това на което викат "антифриз" всъщност си е повече водица и замръзва. След всичко това реакцията можеша да бъде "от нашия завод винаги са излизали качествени продукти. Правени са проверки на дати ... Продукта закупен от вас може би е бил разреден от недобросъвестни търговци след излизането му от нашия завод..." Абе, все нещо умно можеха да кажат. Те какво направиха- Жалба срещу форума и приказки, че фризер не можел да свали температура до -20 /цифрата по спомени/. Значи термометъра е развален, фризера е кофти а колегата едва ли не лъже.
          Такава реакция в нормална държава води до бойкот и фалит на фирмата. И заради това го пиша пак, дано излиза по търсачките.
          Приста Oil продават ментета. Не купувайте от тях!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ако се стигне до дело мога да препоръчам няколко добри адвокати, които са ми преподавали в университета..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              Ако се стигне до дело мога да препоръчам няколко добри адвокати, които са ми преподавали в университета..
              Е това ще е върховна наглост да започнат дело след всичко до сега. Ама не се очудвам и до там да я докарат. След като даже не са си направили труда да проверят един прост фризер до колко градуса сваля температурата. И дали наистина при тези градуси, светената водица наричана от тях "антифриз", замръзва или не.

Коментар

Дано не се стига до дело, но голяма фирма като приста, не вярвам да си оставят магарето в калта, така че може да се очаква..

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Официална позиция са заели-почнали са да сьдят форума.Защо продават антифриз менте не казват обаче.

За палците,ни продукцията е като хората ни отношението кьм клиента.
                  Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Дело засега няма. Имаше жалба в КЗК, макар че медията не е конкуренция на приста по никакъв начин. И съответно е отхвърлена. А през това време при търсене на контакти и кометари от приста се правеха на цапнати.
                  Общо взето - абсолютно гламава и подла реакция, при това в тяхна вреда, еднозначно. Ама явно за "имидж" не им пука. Явно сделките са на високо ниво. Аз друго не мога допусна, щото чак такъв тапир да отговаря за тия неща, та да не може да си направи елементарна сметка, не знам кой ще търпи на такова място.
                  Последно? Съдят ли форума или не?
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                    Последно? Съдят ли форума или не?
                    Последното е това, което казва Sparky. Което не е малко- показаха колко силно искат да запушат на пострадалия от техните ментета клиент. Не ги интересува прави ли са или не, просто с шамар зад врата и 'да млъкваш!'. Да си им клиент на такива...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Последното е това, което казва Sparky. Което не е малко- показаха колко силно искат да запушат на пострадалия от техните ментета клиент. Не ги интересува прави ли са или не, просто с шамар зад врата и 'да млъкваш!'. Да си им клиент на такива...
                      Добре де, ама на мен започва тая работа все повече да ми прилича на нарочно оклеветяване пълно с подвеждаща информация срещу приста. Не съм им ползвал продуктите, но начинът по който се водят нещата тук започва да ми прилича на платена антиреклама... Пичове, знам, че един лев не сте взели, за да плюете по фирмата, но отстрани погледнато нещата изглеждат като във вица "не са компютри, а са компоти и не са 2 000 000 а са 20 и не сме ги продали, а са ни ги върнали, щото били развалени".
                      В крайна сметка, след като сте възмутени от реакцията на приста, поне напишете каква е била и срещу какво. Оказа се, че не били завели дело, а пуснали жалба, ама не срещу човека (пострадалия клиент), който е писал че му замрузва антифриза, а саради някаква статия .. я кажете сега каква всъщност е истината, ама не ни играйте с номера на медиен принцип. Ако някой има копие от жалбата, нека го пусне тук или да замълчи завинаги, мам.а му!

П.П. И това, че някой те съди не значи, че произвежда некачествени продукти. До колкото прочетох от мненията по-горе, тези които ползват маслата са доволни, а тези които не са ги ползвали, плюят по тях .. "не ги ползвам щото си обичам колата, никога не съм и никога не бих..." или "аз си внасям само от америка" - ами чудесно, ама голяма част от маслата в америка ги правят в Приста...
                      Последно редактирано от upi; 12-07-12, 09:31.
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Написано е отдавна. Има нарочна тема + няколко публикации в новинарския сайт.

Ето темата. В неа има линкове към публикациите:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138197

ПП: Това за "голяма част от маслата в америка ги прават Приста" нещо не го вразумявам. А дори и да означава буквално каквото е написано - в америка за такъв случай ще ги разнищят така, че да купят ново возило на всички прострадали, да им платят разноските за ходене на психолог, и да им покрият разходите за ходене по доктори, щото като не могли да отидат с колата, на където са тръгнали, взели че настинали и хванали двойна бронхопневмония.

Та, дали Приста изнасят за там е без значение. Там не могат да си позволят това, дето си позволяват тук.

ППП: И впрочем, ти към момента приличаш повече на платен защитник, отколкото ние на платени клеветници. От такива взаимни обвинения полза няма. Всичко по темата е публично - чети и преценявай за себе си.
                        Последно редактирано от sparkybg; 12-07-12, 09:44.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прочетох няколко теми и статии, много е и лесно може да се изтърве важна подорбност. Добре е като се подновява темата да се напише едно резюме за нововключилите се. След цялото четене не съм сигурен каква опаковка е проблемната и какъв точно е проблемът. Май е такава, на която пише ясно "концентрат" и в нея има антифриз, който не е точно най-гъстият вариант (-80). Отделно, това аз го добавям от опит, таблиците им за разреждане бяха неясни дали се отнася за съдържанието на бутилката или за антифриза по принцип (бяха за второто и потребителят трябваше да съобрази това). Допускам, че има стандарт антифриза за -60 да се нарича концентрат по разни гейски директиви и т.н.
                          Цялата работа ми прилича на неграмотност. На племенника фирмата за дизайн и предпечат, който племенник пише поразии с Й накрая - поразий). Реакцията покрай събитията и тя е неграмотна.
                          Но, кой няма да се съгласи, че моите уши като са чули много български неща имат правилният навик да подлагат на проверка думите на всяка от двете страни? Та леко с примерите за Аамерика, когато става дума за "врага". Същият пример към "правата" страна също е любопитно нещо. А и приста не продават в САЩ толкова много. Имат голям пазар, и са сериозен производител, но не там.

Коментар

Да, но ако причината беше в етикета или в потребителя, отдавна да сме разбрали за това, а и реакцията не би трябвало да е такава, а малко по-друга. Щом се реагира по тоя начин, за мен извода е ясен - понеже това не е единична партида а масово правят такива простотии, ще им излезе доволно скъпо да си признаят че причината е в тях, защото ще трябва да бракуват или преработват и преопаковат наличности по складовете, а и потенциално други клиенти или партньори може да ги подхванат по същия параграф.

Реакцията не отговаря на такава на коректен производител. Коректния производител би направил така, щото причините да се изяснят (щом е коректен, не би трябвало причините да са в него), пък после дори да "пренасочи" недоволните да си търсят правата от неизрядния по веригата, ако прецени. Ама не се случи така. Случи се "сторило ви се е че е замръзнал, а той не е, и понеже се осмелявате да приказвате повече и на пъблични места, ще подадем жалби където можем, за да ви глобим, а в същото време ще продължим да си продаваме боклуците". Един вид - купуваш, и нямаш право на оплаквания. Да не сме го виждали и друг път - ОК, ама тоя филм поне на мен ми е втръснал до болка. Затова дори и само след слухове за такива, изобщо ги отсвирвам. Не ми трябва проверка по 20 направления - има пазар и имам избор какво да купувам от кой производител и от кой търговец.

Коментар

Както писах в една друга тема.. При проверка на горивото в една цистерна се оказа, че има повишение на сярата с 0.03 в повече, за което бе съставен констативен протокол и в последствие акт за 50 000 български лева.. Акта бе обжалван, превозвача пое глобата защото не е измил цистерната след транспортирането на промишлен газьол..
                              Виновен имаше и си пое последствията.
                              Сега виновен пак има и трябва да си поеме последствията..
                              Много случаи има, как големи концерни изтеглят обратно стоката си понеже има фабричен дефект.. Редно е и приста да направят така, иначе се обричат на огромни загуби..

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                До колкото прочетох от мненията по-горе, тези които ползват маслата са доволни, а тези които не са ги ползвали, плюят по тях .. "не ги ползвам щото си обичам колата, никога не съм и никога не бих..." или "аз си внасям само от америка" - ами чудесно, ама голяма част от маслата в америка ги правят в Приста...
                                Ами ето ме и мен. Лоялен клиент на Приста - главно поради регионален шовинизъм, до този случай. Купувал съм от тях над 100 пъти масла и антифризи - за най-различни машини и механизми, не само транспортни средства. Обикновено всичко е наред. Имам обаче 3 случая, в които не съм намерил друго обяснение за наблюдаваните факти, освен несъответствие между етикета и съдържанието. Включително един случай преди 6-7 години, в който антифризът на ладата стана на фрапе при -23..-25, въпреки че беше смесен като за -40, а аз забелязах този факт едва когато двигателят подмина 100 градуса, без парното да заработи. Последствия нямаше, освен че веднага смених антифриза. Пак с Приста, но нататък нямаше изненади.

И ще ме прощават за разреждането, ама съм химик по образование и смес 1:1 обемни части мога да забъркам. Не е в мен топката, концентратът си е бил покръстен.

Досега съм се успокоявал, че вероятността да стане беля, съпоставена с ценността на машините, които могат да пострадат, оправдава ниските цени на Приста. То хубаво, ама сметката отдавна ми е крива, защото половин загубен ден отдавна ми струва повече от смяната на всички масла в колата. Въпреки тези неща аз упорствах - било от любов към родния град, било по навик.

Ако някой има копие от жалбата, нека го пусне тук или да замълчи завинаги
                                Не вярвам. Жалбата е пусната от Приста в КЗК. В Офмедия са запознати със съдържанието, но май нямат копие. Имат становището на КЗК по въпроса, че жалбата остава без движение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X