Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охлаждане на въздуха от газовата уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Охлаждане на въздуха от газовата уредба

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Абе то невъзможни неща няма по принцип, ама дали си струва. Те едни хора и ядрото на атома разбиват, ама не си подгряват чушкопека с това, не че не може....
    Теоретично, половин България правеше точно тоя фокус с чушкопека. Това, когато имаше чушкопеци.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Това, когато имаше чушкопеци.
      Аз май още имам някъде... За отгряване или закаляване на дребни детайли се е утепАл, еле па ако му туря една термодвойка.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
        Седя си тия дни на един гьол, духаше северняк и рибката не пипаше, та се поразмислих за принудително охлаждане на въздуха без турбо.
        Значи имам Гранд Чероки с 4 литров мотор. Карам го основно на газ. Дойде ми идейка да се измисли някаква серпентинка преди изпарителя, която да охлажда входящия въздух . Естествено това ще се ползва само през лятото. Така би трябвало да се постигне повече мощност и вероятно да се свали мъничко разхода. Макар идеята не е да се сваля разхода, а да се увеличи мощността, защото има и поумрели кончета в мотора

Айде дайте мнение, акъл и съвети.

Вероятно темата не е за тук, ама я пуснах без да се усетя
        Интеркулер на изпарената газ.Има как.
        Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
          Интеркулер на изпарената газ.Има как.
          Е щом има, кажи повече де Не ни карай да хвърляме боб, за да разберем как става.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Няма нужда от хвърляне на боб. Газта след изпарителя, освен газообразна, излиза и доста нагрята - практически с температурата на двигателя. Ако се прекара през най-скромния интеркулер, който се намери, тя ще влиза в смесителя практически с температурата на околния въздух. Това ще докара НЯКАКВО понижение на температурата на горивната смес (газта е малък % от горивната смес), на цената на НЯКАКЪВ лаг.

Ако човек се задълбочи в идеята, може да прихване за охлаждане газта между двете степени на изпарителя, при което от втората степен тя ще излезе малко по-студена, отколкото в горния вариант. Какво ще става с настройките при промяна на околната температура е неприятен въпрос.

Коментар

А може просто да се намали дебита на антифриз през изпарителя, за да падне температурата на изпарената газ. Но не съм съгласен, че е с температурата на двигателя(на охл.течност?)

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                А може просто да се намали дебита на антифриз през изпарителя, за да падне температурата на изпарената газ. Но не съм съгласен, че е с температурата на двигателя(на охл.течност?)
                То може, ама ще береш ядове с изпарителя - "намаляването" трябва да се регулира от режима на двигателя, за да не замръзне водата в изпарителя.

И защо не си съгласен, че е с температурата на двигателя? Т.е. ако не отопляваш достатъчно изпарителя, може и да е по-ниска, но тогава ще зависи от режима и ще бягат настройките.

Коментар

Надали ще има достатъчен капацитет да хлади нещо. АКо ще се хлади каквото и да е, то да е смукателния колектор, серпентината ще окаже голямо въздушно съпротивление и конете ще са назад

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X