Първоначално публикуван от Yordan Kolev
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Газова уредба за двигател с въздушно охлаждане
Свий
X
-
Колеги, не знам дали знаете, но газовата уредба монтирана за мотор с въздушно охлаждане дава по-добри резултати, отколкото другите, вероятно заради по-бързото затопляне на газта и по-високата и температура после. Затова не смятам че е разумно да се слагат помпи и лудории, след като може да се направи по-елементарно и естествено сигурно, системата с патрон в гърнето я има на заводски газови при VW, познавам доста хора, които си карат години безпроблемно и колите им харчат на газ по-малко, отколкото на бензин, а системата със серпентината я имат заводски при Ситроен, но не знам как точно е изпълнена.
VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
SXS-Restorations 0886513079
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек
Коментар
-
Браво бре, а моя пост по-нагоре?Първоначално публикуван от ninja_1Точно това имах в предвид като най-лесно изпълнимо.Йори какво ше праим без тебе...ни знамПървоначално публикуван от Yordan KolevБош и хела произвеждат водни ел. помпи които са за парното на Мерцедес и БМВ. Аз съм с такава помпа и когато работи изпарителят не замръзва. Когато я изключа и запаля двигателят студен, след минута изпарителят замръзва. Помпата ми върши перфектна работа и е предназначена да работи постоянно. Подобна е помпата на някои турбо двигатели на които има водно охлаждане на турбината. Без такава помпа газовата уредба на мотор с въздушно охлаждане е обречена.

Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
С помпа и баба знаеПървоначално публикуван от Yordan KolevБош и хела произвеждат водни ел. помпи които са за парното на Мерцедес и БМВ. Аз съм с такава помпа и когато работи изпарителят не замръзва. Когато я изключа и запаля двигателят студен, след минута изпарителят замръзва. Помпата ми върши перфектна работа и е предназначена да работи постоянно. Подобна е помпата на някои турбо двигатели на които има водно охлаждане на турбината. Без такава помпа газовата уредба на мотор с въздушно охлаждане е обречена.
. За мен беше предизвикателство да стане без помпа, затова не използвах серпентина, иначе си много прав че помпата много помага, увеличаваш много потока и от там дори и при минусови температури при нормален антифриз много трудно ще ти замръзне изпарителя.
За Пинца ти трябва конвенционална газова уредба, една серпентина която горе долу да се сметне според изпарителя , който от своя страна е според киловатите на пинца и един разширителен съд, скоби , маркучи помпа и мерак. А колкото до направата малко им се хваща на техниците с такава работа
.
Успех.
Коментар
-
Ъъъъъ,забравил съм те нещо,срам...Първоначално публикуван от quadraБраво бре, а моя пост по-нагоре?Първоначално публикуван от ninja_1Точно това имах в предвид като най-лесно изпълнимо.Йори какво ше праим без тебе...ни знамПървоначално публикуван от Yordan KolevБош и хела произвеждат водни ел. помпи които са за парното на Мерцедес и БМВ. Аз съм с такава помпа и когато работи изпарителят не замръзва. Когато я изключа и запаля двигателят студен, след минута изпарителят замръзва. Помпата ми върши перфектна работа и е предназначена да работи постоянно. Подобна е помпата на някои турбо двигатели на които има водно охлаждане на турбината. Без такава помпа газовата уредба на мотор с въздушно охлаждане е обречена.

0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Набързо ще напиша, че представлява тръба с изход за газта,а в тръбата друга надупчена с вход на газта, това е патрона, който е изработен от неръждавейка(специялна) и е монтиран в гърнето на Костенурката...Първоначално публикуван от Макавеев (mac)какво значи "патрон в гърнето"?
VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
SXS-Restorations 0886513079
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек
Коментар
-
До: ГАЗОВА У-БА ЗА...
Жаро-устойчива неръждавейка от Нефтохим Бургас, много дефицитна стока.Ако нямате връзки там трудно ще я намеритеПървоначално публикуван от Bugman Преглед на мнениеНабързо ще напиша, че представлява тръба с изход за газта,а в тръбата друга надупчена с вход на газта, това е патрона, който е изработен от неръждавейка(специялна) и е монтиран в гърнето на Костенурката...

Мите, не само в ауспуха на костенурката, и на ауспусите на VW 1600 TL също, не забравяй Живко от Поморие
DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
До: Газова уредба за двигател с въздушно охлаждане
Има изпарители,които нямат водна мембрана.Например Ренцо.И споконо може да се пусне маслото от двигателя преди или след масления радиатор през него.Не че с обикновен няма да стане и така,ама...
0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Ама не съм чувал за термостат на масления кръг. Изпарителят не е много щастлив на променлива температура. Т.е. не толкова той, колкото двигателят, на смес с променливо качество.Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеИма изпарители,които нямат водна мембрана.Например Ренцо.И споконо може да се пусне маслото от двигателя преди или след масления радиатор през него.Не че с обикновен няма да стане и така,ама...
Коментар
-
Среща се при някои автомобили с маслен радиатор, като например БМВ с двигател М30 и др.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеАма не съм чувал за термостат на масления кръг.
Коментар
-
Аз имам агрегат за ток едноцилиндров руски от военните с въздушно охлаждане пала го с една ръчка на бензин и като поработи спирам бензина и от една туристическа бутилка с газ с дълъг маркуч пускам малко газ и в момента в който догаря бензина то се усеща завирам маркуча в карбураторчето по стержена на въздушния филтър и си бачка чудо и после оборотите ги регулираш с врътката на газовата бутилка пускаш повече газ дигаш оборотите и заваряваш с електрожена.А ЗА лека кола едни приятели направиха Панда с въздушно охлаждане на газ утре ще ги питам и ще пища
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Хора здравейте, аз съм нов учасник, искам да си направя на газ един двигател от "транспортер" 2 литра с въздушно. Ще ползвам обороти 3200 почти постоянно, за ниски 1500 ми стигат. Въпроса е как да направя изпарител-патрон, също дозирането да не е с изпарител, има ли друг начин, не е нужен динамизъм, не е за кола, трябва да сложа термометри на главите и маслото, какви да ползвам, да са със скала, не е нужно да са точни, просто трябва да следя разликите докато го вкарам в режим на работа, после ще ги махна.
Коментар
-
Обичайно вкарват жароустойчива тръба неръждавейка в ауспуха и топлината от изгорелите газове я стопля.През тръбата минава газта и стоплена влиза в изпарителя.Другия вариант е да топлиш изпарителя с масло от двигателя, като го закачиш към магистралата на двигателя.Трети вариант е да си купиш изпарител с електрическо подгряване.Първоначално публикуван от XLR8 Преглед на мнениеХора здравейте, аз съм нов учасник, искам да си направя на газ един двигател от "транспортер" 2 литра с въздушно. Ще ползвам обороти 3200 почти постоянно, за ниски 1500 ми стигат. Въпроса е как да направя изпарител-патрон, също дозирането да не е с изпарител, има ли друг начин, не е нужен динамизъм, не е за кола, трябва да сложа термометри на главите и маслото, какви да ползвам, да са със скала, не е нужно да са точни, просто трябва да следя разликите докато го вкарам в режим на работа, после ще ги махна.
ПС
Ха, ми то всичко вече е коментирано по-нагоре в темата.Какво се чудиш колега, хващай и се мятай
Защо не искаш да ползваш изпарител ?DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар