Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метан! /на дизелов джип/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Метан! /на дизелов джип/

Някой да е направил Тойота с двигател 2LT на варианта дизел + LPG? Нафтата няма да стане по-евтина...

Коментар

Ще видим какво ще стане извън теорията....

http://www.offroad-bulgaria.com/show...135997&page=16
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Монтираната система на Метан/говорим за обогатяване на дизеловото гориво с метан/,за сега работи безотказно.От снощи увеличих още малко притока на Метан/при 2000оборота на място,т.е. ненатоварен мотор и включване на метана мотора се форсира сам до 3000оборота,т.е. има 1000 обор. разлика от само на дизел и дизел +метан,при една и съща гас подадена от педала/.
        Няма тресене,няма прекъсване,няма чукане на аванс.Работи нормално.Не знам какво може да се случи на мотора,кой възел може да сдаде от обогатяването с метан/според мен никой/,но засега е това...перфектна работа на мотора и огромна разлика в тягата!Все едно джипа е чипосан и е с поне около 30-40коня по-мощен.Аз разбира се гледам да не го натискам и си го карам както досега,защото концепцията е не повече да върви,а да е по-икономично вървенето!
        Остава само разликата в разхода,но това е въпрос на засичания и ще трябва поне 1 месец време!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER

Коментар

До няколко дена и аз ще бръмча на метан и нафта. Днес говорих с майсторчето да ми търси най малката бутилка.
          GSM 0877 08 99 19
          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
            До няколко дена и аз ще бръмча на метан и нафта. Днес говорих с майсторчето да ми търси най малката бутилка.
            Колко литра е и къде ще я сложиш на Паджерото?
            Дали отдолу ще има място?

Коментар

Моята бутилка е 20л/3.5кг./Размерът и е 70см дължина и около 20см. диаметър.Очаквам да дава около 3-4л. разход на метан при 100км.,така,че ще стига за около 500-600км.Мисля,че е предостатъчно!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Искам и аз такава бутилка
                Че съм с две отдолу,а има място за още една.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Днес си поръчах метановия изпарите и утре се почва работа по монтажа на уредбата. Бутилката ще я сложим временно в багажника докато се правят пробите. Майстора ме посъветва да си поръчам и плочка по нататък.
                  GSM 0877 08 99 19

Коментар

Днес си поръчах метановия изпарите и утре се почва работа по монтажа на уредбата. Бутилката ще я сложим временно в багажника докато се правят пробите. Майстора ме посъветва да си поръчам и плочка по нататък.
                    Снимай, че само да си оправя главата и аз почвам същото!
                    Успех и дано всичко да е наред!

Коментар

• От: Метан! /на дизелов джип/

А тази плочка за къде е...???
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        А тази плочка за къде е...???
                        Както на газовите и метановите уредби влиза газта през тях в двигателя. С тях било по добро, смесообразуването и още нещо, но не помня какво ми каза. Днес ще го питам пак. Първо отивам да си сменя карето и после при майстора. Може би днес няма да бръмча, щото имат много работа и ще си я слагам сам, но се надявам до утре да е готова.
                        GSM 0877 08 99 19

Коментар

Смесител. Ама ще ти обърка работата на дизел, така си мисля. Не ти трябва, слагай щуцер, както ти показах.

Коментар

Смесителят не влияе много на двигателя. Увеличава съпротивлението по пътя на въздуха към колекторите. Зависи как е направен, не дали е "плочка" "пръстен" или "щуцер".
                            За работата на метан/газ е важна характеристиката на смесителя - интересно дали някой е чувал за това, че по времето на старите газови такова животно в Бг не се признаваше - важното беше да е ръгнат някъде, а как и колко.... ХХХ
                            Трябва на при ниска мощност да пуска малко или никаква газ, да подава повече при средна и да е ограничено на максимална. Доста неразбираема задача май

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Смесителят не влияе много на двигателя. Увеличава съпротивлението по пътя на въздуха към колекторите. Зависи как е направен, не дали е "плочка" "пръстен" или "щуцер".
                              За работата на метан/газ е важна характеристиката на смесителя - интересно дали някой е чувал за това, че по времето на старите газови такова животно в Бг не се признаваше - важното беше да е ръгнат някъде, а как и колко.... ХХХ
                              Трябва на при ниска мощност да пуска малко или никаква газ, да подава повече при средна и да е ограничено на максимална. Доста неразбираема задача май
                              Така наречение изпарител на Метан си е вакуумен.Сигурен съм ,че и през прост щуцер да се повада метана,при увеличаване на вакуума във всмукателя се увеличава и количеството подаден метан,и съответно като падне вакуума на празен ход и подаването почти го няма!!!
                              Та все още не вдявам за какво е въпросната плочка....
                              Не забравяйте,че тук става въпрос НЕ за каране на метан като основно гориво,а за обогатяване с него на дизеловото гориво,та не знам за какво съотношение на смесване на метан с въздуха можем да говорим въобще???
                              Още повече,че всъщност никой не може да даде информация колко точно метан трябва да се подава и всичко става с налучкване и проби.....
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Бъркаш изпарителя със смесителя.
                                Смесител(плочка) е това, което искат да ти продадат, а няма нужда.
                                И гледай редуктора(изпарителя) за метан да не е вакуумен, че има да му търсиш вакуум...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X