Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метан! /на дизелов джип/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Метан! /на дизелов джип/

Първоначално публикуван от Паджеровод;1384[COLOR=red

Това пък го копирам от един друг форум:

"[/COLOR]"направихме едно паджеро и резултата е скъсани полуоси и раздатачна кутия фира от въртене на гуми и кеф че върви на умиране а иначе не е по скъпо от конвертиране на бензинов двигател разликата е в един магнетвинти и един пистон за ограничаване на помпата""

Имат предвид дизел - метан... Значи става... ако не е бъзик
    Даи линк да изчета какво са писали за метана, че мисля и него да пробам. За сега се въздържам защото просто експеримента е много скъп

Коментар

Абе ако ще го слагаш на Гранда резултата ще е ясен...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Абе ако ще го слагаш на Гранда резултата ще е ясен...
        Споко на буса ще го слагам.... . Абе грижиш се ти за мойте глави...

Коментар

И за дупето...на джипа де, щот метановите бутилки добре ще му се отразят на лифта - ще заприлича на моторница
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Е добре де, значи все пак става! А тва да изпочупиш де какво има по задвижването само защото "върви на умиране" си е бая простотия според мен. Номера е да се разбере има ли и какви могат да бъдат отрицателните последствия за бренера и като цяло. Иначе ако наистина има такова подобрение на работата на двигателя, това няма как да не се отрази и на разхода, пушека и т.н. Аз все пак съм слконен да опитам, но без да въртя гуми и да късам полуоски и други чаркове, само че незнам как точно се прави системата след бутилката с газ. Ако някой може да направи схемичка някаква, че аз съм прост икономист и тия неща ....
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Здравейте, не виждам какво ще му стане на бренера, при положение,че буталото е алуминиево и нищо му няма. Бренерите са стоманени и издържат на много по-голяма температура. Някой беше писал, че при подаването на газ намалява температурата на изгорелите газове. Би следвало темп. в цилиндъра също да е по-ниска. Според мен щом буталото търпи и бренерите ще турпят.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

До: Метан! /на дизелов джип/

Доста време никое не пише по темата. В крайна сметка дългосрочният ефект какъв е- нека някой който кара на такава комбинация да сподели впечатленията си. Колко му е струвало добавянето на газ и с колко му е паднал рахода на гориво.

Коментар

До: МЕТАН

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
                  Каде требва да се премести ще я преместа аз кво толкова! Иначе аз съм със самурай с ДВГ на toyota corolla 1,6 и одавна съм го газифицирал ама скоро замислям да го сменям и сам харесал една toyota hilux която е дизел ама нафтата като я гледам повече от бензина! Така започнах да се ориентирам кам метана и метановите оредби още повече че гледам в софия половината градски транспорт е на метан значи става ама дали е одачно искам компетентни мнения!
                  4ао
                  Здравейте за тоя метан има далавера в цялата работа обаче най добре е извънградско. Незнам дали знаеш ама метан на дизел като сложиш не можеш да караш само на метан трябва и дизел да имаш тоест харчи и от двете горива и свършиш ли дизела оставаш на пътя и градско караш предимно на дизел защото на ниски обороти работи само на дизел а като се увеличат идва и метан.Аз мислех да слагам ,но моя мерцедес обаче метануредбата за дизел струва повече от колата ми не че има някаква разлика ама искат майка си и баща си . и така че аз лично се отказах заради високата цена на самата уредба и заради това че градско почти няма никакъв смисъл градско харчи до 70% дизел и 30% метан а извънградско обратно.Да кажа защо се ползва и дизел като караш на метан !! поради липсата на електрическа искра която да запали метана се ползва дизелът който се самозапалва и така запалва и метана така че е невъзможно само на метан няма кой да го запали.
                  при това което писах по горе може да караш на метан и ако свърши да караш на дизел,обаче има друга възможност при която може да се кара на метан с минимален разход на дизел да кажем 10-15% от предишния ти разход когато си бил само на дизел,лошото в случая е че ако свърши метана и оставаш на пътя . В този случай се намаля порцията впръсквано гориво от горивната уредба и се използва минимално количество гориво колкото да възпламени метана и да има стабилни ниски обороти за съжаление като свърши метана пак ще имаш стабилни ниски и никакви други. Автобусите в градския транспорт са направени по този начин иначе на 70%разход на дизел къде ще им излезе сметката. Има и двигатели разработени изцяло на метан ,но там е друго няма бензин няма дизел няма метанова уредба заводско са направени само на метан и тогава няма загуби на мощност защото ДВГ е изчислен за работа с метан.
                  Искам да спомена и още нещо за всички които карат на газ и се чудят защо пада мощността и никой не може да им даде смислен отговор . Мощността пада не защото горивото е по нискокалорично а поради много по ниската маса на горивото и влошаване на количеството постъпващо гориво.Ето и един пример бензина е тежи около 735 до 780 гр за един литър пропан бутана около 620гр за литър в зависимост от т-ратаа метана сега не мога да кажа точно колко само знам че е по лек от въздухаи сега преценете кое гориво ще влезе по лесно в ДВГ по тежкото което само отива и пада надолу по колекторите или метана който се стреми да излезе на горе.Това е простата истина за загубата на мощност ВЛОШЕНО ПЪЛНЕНЕ С ГОРИВО нищо друго.
                  още нещо за загубата на мощност ДВГ на пропан бутан има загуби от 2 -10%а на метан от 10-30% а каква е загубата зависи от типа двигател степен на сгъстяване големината на колекторите и др.
                  Това е от мен май много се увлякох ама автомобилите и ДВГ са ми болна тема ако някой има още някакви въпроси може да пита.
                  Dimitar Dyakov

Коментар

Ами то всеки в тоя форум, малко или много е с подобни увлечения. А да имаш информация за странични - неблагоприятни ефекти от газифициране на дизел който не е мислен да работи и на газ - загряване, поява на язвички по алуминия на главата и буталата....???
                    Don't hunt IF you can't kill
                    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                      Ами то всеки в тоя форум, малко или много е с подобни увлечения. А да имаш информация за странични - неблагоприятни ефекти от газифициране на дизел който не е мислен да работи и на газ - загряване, поява на язвички по алуминия на главата и буталата....???
                      Колега информация за това което питаш нямам понеже метана скоро влезе в употреба и още не ми се е случвало да отварям такъв двигател за да знам последствията. За пропан бутана съм сигурен на 100% че прегаря клапаните не точно прегаряне ама на вид като се свалят приличат на марково френско сирене на много ситни дупчици без шлайф няма спасение.
                      Мисля че при метана ще е по различно няма да има подобен ефект,но това е лично мое мнение . А за загряването един познат има метан на BMW1,8is не се оплаква от загряване само че по малко върви едва 180 км/ч а е 160к.с. казва че динамиката до 130 не е особено намаляла ,но след 130 се усеща че няма тяга трябва да го питам и за това което те интересува понеже той ходи да взима тия метанови уредби от Италия и разглобява двигателите за части ще има наблюдения за това дали има някакви увреждания от метана.Като го питам ще ти пиша за неговите наблюдения.
                      Dimitar Dyakov

Коментар

Да съживим отново темата,мина доста време от последните постове,има ли някой който да актуализира информацията относно дизелови агрегати на Метан или Пропан-Бутан,гледам в индустриалната зона всички дизелови мотокари са на пропан-бутан,има ли някой който да го е направил на джипа си,или пък тези които го направиха дали все още го използват
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

От: До: Метан! /на дизелов джип/

Доста отдавна не бях преглеждал тая тема. Относно температурното натоварване на елементите нямах проблем, но верно мощността е доста понижена. Хамър, с алуминиеви бутала и глава съм, само при мен на метан са навъртени над 200 000км и при скорощния основен ремонт /не точно основен - сегменти и биелни лагери/ не открих никакви поражения по алуминиевите части, а ремонта стана наложителен поради напредналите въЗраст и пробег и приложено "китайско мъчение" с онЗи иЗвестен руски продукт "РЕСУРС" За който четях , но не повярвах, уви! /...каналите на буталата не бяха мръднали/
                          Пироните и чалга певиците си приличат по това, че ако не ги чукат, няма да пробият.
                          Пиронът, който стърчи за награда получава... чук, чук, чук!

Коментар

От: Метан! /на дизелов джип/

Колеги; преди много години ( мисля че беше 1986 ) минах през Букурещ на път за Русия. Направими впечатление че Икарусите в Букурещ имаха по две огромни бутилки на покрива и не пушеха. Сега като чета тази тема си мисля че са били с такава система на метан. Явно това не е от вчера.
                            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Може ли някой да ми каже къде се връзва газовата уредба на "Пасат" 1,6 ТДИ,някъде четох,че щом има турбо и интерколер се връзва след интерколера,но сега не мога да намеря къде го пишеше!

Коментар

Още занимава ли Ви тази тема? Аз я открих днес и много ме заинтересува. Поздрави!
                                Изан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X