Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Тая вектра не и трябват никакви ламбда емулатори, чека да си свети, ако те дразни му махни крушката , знам за две дето чека им свети с години и си карат без ядове, това на C20NE, третата - моята, светеше понякога. Пък за тоя моно...
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Сетих се какво имаш предвид колега нещо такова
      Но както и да е говорих с колегата Asen Kushlev и той каза,че ще ми подари за което му благодаря!

Остава проблема с ламбдата,но и той ще бъде решен
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Малко Ъп:
        Благодаря на колегата Асен Кушлев за таблото с оборотомер

Това са и оборотите на празех ход
        По въпроса с ламбдата реших да измеря и резултата ме учуди,запалих,почаках малко и реших да я разкача да видя какво напрежение имам на извода и то беше 0.87в а на изхода от екуто 0.16
        След известно чакане да позагрее колата напрежението от еку-то си остана константа но това от ламбдата почна да пада рязко:

След 5-10 секунди:

И след това заби на 0.01... тогава и колата мисля,че загря на 100%
        След това реших да я сваля и да я погледна:

Накиснах я за 10-тина минути със спрея за карбуратори какво мислите за това,според вас сдала ли е багажа?
        Поздрави

Коментар

Ламбдата на теб на газ не ти трябва изобщо, ако работи и на бензин не пипай нищо. Практиката е доказала едно нещо досега - кола работеща на газ има проблеми на бензин и отчасти и обратното. Твоята ламбда няма връзка с газта, съответно дава грешка, няма как да не дава. Даже и да е дала фира, палиш ли на бензин, нямаш ядове - не пипаш. Ако не пали - да ти обясня как се пали как се пали 23 годишна лада на газ на -20 със слаб акумулатор. Пък Опела е къде по-напред...Пак ти казвам - 3 вектри C20NE съм имал вземане-даване, никакви ядове, чека свети, караш и толкова, това е.
          П.П. Оборотите са точните на празен ход.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

С колко литра газ въпросната (астра F C14 SE) изминава 100км?

Коментар

Ако може да се смени заглавието на Вектра А c16nz ,а за газ 10-11 но не мога да я засека точно все още..
              Чета,че тези вектри давали 8 градско и 6.0 извън това възможно ли е?

Коментар

Имам колега със същата, обикновенна газ. Според него - извън 6 до 7, градско той няма чисто, но не минава 8-9. На Астра тоя мото е давал 5-6 извън на газ. Всичко това ако караш прилично. Аз тия дни на моето Поло 1,4 яко товар за 150 км даде 6, че даже май и под 6, ама 90-100 км/ч, на бензин. Иначе като пари е като 124-ката ми на газ, ама с едни 40-50 км/ч повече се движа с нея .
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Е 124-ката е друго нещо и като комфорт и като возия...Карах на един приятел и много ми хареса.
                  Днес пак ми направи проблема с покачването на оборотите.. 1 час по задръствания на 1300 оборота...и на бензин и на газ,а навръщане си държа нормални обороти

Коментар

Моята Вектра по едно време правеше такива магарии. Оказа се дребно нещо - ламарина с елипсовиден канал, където отваря дросела, в нея влиза водач вързан с жилото на газта. Та този водач е цилиндричен, но се износил и е станал плосък от едната страна и заяжда, завъртях го на 180° и се оправи. Малко сложно го обясних, ама провери си където ти е вързана газта с мотора. Моята заяждаше на по-високи обороти. Друг вариант е да смуче въздух от някъде.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Ще огледам за тази ламарина.А да смуче въздух възможно ли е да прави проблем при положение,че няма дебитомер?

Коментар

Тази астра харчи по каталог 5,3 на 100 бензин (по асвалт). На газ ако харчи 8 или 9 май не е много рентабилно да се слага газ.

Коментар

Колега имам въпросната астра 1.4 пълна инжекция 8 клапана и разхода на бензин е следния:
                          градско София -много зависи,защото зарежданията са ми от лампа до лампа (без баири) и за 20 лева бензин минавам 80-100 километра в зависимост от трафика и натискането..
                          извънградско -вече тук я засякох ''пълно-пълно'' и със скорост 110-130 (повече не е комфортно защото на 140 е на 4к оборота) 7 при скорост 100-110 6л.Като се има предвид,че не харчи грам масло до смяната и работи като часовник,на самодиагностика не дава никакви грешки..
                          Колкото до Вектрата трябва да оправя проблема с оборотите,че до сега не мога да я засека като хората...
                          Няколко въпроса към хората които карат на газ:
                          Влизате ли в подземни паркинги?Чух,че било забранено?
                          Кога пускате на газ?При мен е направено да обръща на газ след като се форсира няколко пъти..Колко време да карам леко на бензин преди да пусна на газ?
                          Поздрави

Коментар

Това лято и мойта даваше 7на 100 на дълго междуградско с което не се примирих. Мотора е ревизиран и има нормална компресия. Ходовата част също е безупречна. Всичко беше проверено и сменено. И пак 7 на 100. Накря смених оксиженсензора и о, чудо включих се в заводските параметри.

Коментар

Обикновено над входовете на подземните паркинги има голяма табела, която казва дали дават или не дават да се влиза с ГУ. С мойта тарамбука минавам 5-600 метра бавничко на бензин преди да прехвърля на газ, но тя е карбураторна и това го практикувам от средата на ноември до средата на март освен ако студовете не почнат много рано и не свършат по Великден. През останалото време се пали направо на газ и се тръгва най-много след 30-тина секунди работа на място докато натисне добре маслото.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                                Ще огледам за тази ламарина.А да смуче въздух възможно ли е да прави проблем при положение,че няма дебитомер?
                                Все някакъв датчик за въздух ще има, а той може да не получава коректни данни. С моноинжекция не съм имал много вземане-даване, даже хич.
                                Иначе на газ обръща не при няколко форсирания, а при достигане на определени обороти най-вероятно, в повечето случаи около 2000-2500. Ако е топло - палиш и веднага обръщай. Опелите при по-студено време, да кажем под +5°, искат малко загряване преди обръщане на газ, а особенно задължително е това при минусови температури. Иначе вкарва сурова газ, не върви и прекъсва, а ако я угасиш трудно пали, трябва да изчакаш малко да изветрее газта, а в комбинация със слаб акумулатор става кофти - личен опит. Иначе имах Лада, тя бензин не виждаше, палеше и на -20° и тръгваш, най-много да полея сутрин изпарителя с топла вода.
                                В закрити паркинги съм влизал, гледам и други с газ влизат. Това го направиха заради пожарната, че искат да има вентилация, ама тя е едни пари и е по-лесно да сложиш табелата забранено за МПС с АГУ и собственика е до там, изряден за пред когото трябва.
                                Ford Maverick II 2.3 XLT
                                Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X