Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на газова уредба Opel Astra F C14SE и няколко въпроса.

Да де, ама и на бензин са високи оборотите.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

И на бензин са високи оборотите,направих си самодиагностика и ми дава следните грешки:
      Throttle Potentiometer Sensor (TPS) Low voltage -както и предполагах,защото два пъти свалях и смазвах стъпковото моторче...и с откачена букса пак след малко си покачваше оборотите.
      и
      Oxygen sensor Air/Fuel mixture too lean (weak)
      45 Oxygen sensor Air/Fuel mixture too rich ,последното преполагам е ламбда-та,явно и тя има отношение за работата на газ..
      Този потенциометър на дросела нещо не можаш да го намеря и да замеря какви стойности дава.
      Някой знае ли как се измерва ламбда сонда и дали подлежи на побългаряване?
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Здраейте, пробвах да регулирам моята газова но нищо съществено не се подобри или по-скоро не можах да отсраня проблема с произволното падане на оборотите на празен ход. Ама както и да е вече му посвикнах, явно е от мембраните на изпарителя. Нека се поопарича и ще ги сменя .

Благодаря за съветите и насоките.

Поздрави !

Коментар

Колега сигурен ли си,че на бензин работи перфектно?

Коментар

Освен от изпарителя, оборотите на газ би трябвало да успееш да вдигнеш и от самия карбуратор. След това да донагласиш от изпарителя. А сменял ли си скоро възд. филтър?
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              Освен от изпарителя, оборотите на газ би трябвало да успееш да вдигнеш и от самия карбуратор. След това да донагласиш от изпарителя. А сменял ли си скоро възд. филтър?
              - филтъра е чисто нов, със стария дето беше крайно затлачен беше същото. КОлата работи перфектно и в един момент когато си и скимне започва да се базика. Не съм я карал повече от 200км. на бензин, но ня ми е давала такива ядове

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                Форсирайте двигателя до 3000 об/мин и задръжте
                Започнете да затваряте вентил (3) докато оборотите спаднат под 3000. След това върнете до 3000
                Колега само това от настройката не ми стана много ясно.Форсирам и държа на 3000 об/м и затварям докато паднат до колко ?След това пак форсирам до 3000об/м и пак стягам и това до кога се повтаря ?Утре мисля да я направя тази операция и искам да съм сигурен какво правя.Поздрави
                YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Завиваш, докато паднат минимално под 3000об, дето се казва да станат 2999. След това без да пускаш газта, така както са оборотите 2999, отвиваш 1/2 оборот на същия винт, като при това положение оборотите отново ще станат 3000 и с това си готов. След това на по-безлюдна улица тестваш вървежа.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Завиваш, докато паднат минимално под 3000об, дето се казва да станат 2999. След това без да пускаш газта, така както са оборотите 2999, отвиваш 1/2 оборот на същия винт, като при това положение оборотите отново ще станат 3000 и с това си готов. След това на по-безлюдна улица тестваш вървежа.
                    Благодарско
                    YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

За сега закрепих оборотите на вектрата нещата които направих са следните:
                      2 пъти свалях стъпково моторче и го смазвах.
                      Свалях TPS за измерване и пръскане с контактен спрей стойностите са в норма напръсках също и буксата.
                      Сменях гарнитурката на капака на клапаните и маркуча от капака към кутията на моното беше запушен с гъсто масло,изхвърлих стария,свалих капака измих го хубаво,после купих спрей за карбуратори и напръсках обилно моното и дросела.
                      След това свалих клемата на акумулатора за да изчисти грешките който е натрупало,и за сега държи добри обороти..
                      Интересното е,че преди с изключено стъпково моторче пак държеше от начало нормални и после ги вдигаше леко оборотите..
                      Сега пак ми свети ''чека'' но предполагам,че е зарди ламбда - трябва да прочета грешките пак..
                      Много ме дразни,че нямам оборотомер и на всеки светофар се чудя как са оборотите ослушвам се и тн. разбрах от къде да взема сигнал ако нямам заводски изкаран кабел,сега ако някой знае от къде мога да зема табло с оборотомер,ще е супер .

Коментар

За оборотомер има и една друга идея. Има едни касетофони, които ти показват оборотите на двигателя на дисплея си.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Табло с оборотомер получаваш веднага, имам 3 бр. Проблема е, че трябва да си прехвърлиш твоя километраж, че Вектрите тия години имат предавателно число на таблото. Моите са мисля 1083 - пише го на самото табло. Та моето става по спомени е за 2.0 и 1.7 печките. Ама не е толкова голям филм, аз 2 пъти от 2 табла правих едно. Ако искаш табло свиркай, и транспорт до София мога да ти измисля евентуално.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

За да не ти свети чек-а си сложи Ламбда емулатор така ще си работи нормално на бензин и няма да ти трупа грешки при работа на газ ! По спомен се намираха за около 30-ина лева .

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                              За оборотомер има и една друга идея. Има едни касетофони, които ти показват оборотите на двигателя на дисплея си.
                              Хмм интересно не открих резултати в google,освен,теми от сорта на ''радиото свири в такт с оборотите на колата''

За ламбда емулатора,ако го сложа може ли той да имитира работата на ламбдата на бензин когато тя е неизправна?
                              Гледам,че има 2-3 снадки трябва да я видя дали работи тази ламбда.Трябва да дава 0.45v от еку-то а когато е загряла да варира до 0.5-1v нали така се измерва при положение,че не мога да намеря осцилоскоп?(всъщност и да намеря не знам какви графики трябва да дава и как ще скача напрежението)
                              Поздрави

Коментар

Уви, това с радиото и оборотите само съм го виждал монтирано. Беше в една "врачанска бегачка". Не мога да ти дам и думи за търсене в гугъл.
                                От друга страна си мисля, че ако посетиш някой Технополис, консултантите около car-audio системите ще са съвсем наясно за какво става дума и ще могат да те упътят.
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X