Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ Браун в автомобила-що е то и има ли почва у нас

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газ Браун в автомобила-що е то и има ли почва у нас

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
    Момчета, чета, чета, па се зачудих...

Това е пълно отрицание на Брауновия газ въобще като такъв, или само на употребата му в ДВГ?

И се питам не започваме ли да приличаме на едни, дето преди време по същия начин са настоявали, че земята нЕма как де е кръгла....

Гледам също, че един доста по-умен от нас човек е казал нещо много любопитно:

Когато всички знаят, че нещо е невъзможно, идва невежа, който не знае това… и прави откритие.
    Алберт Айнщайн

Просто фанатичната Осанна, както и тоталното категорично отричане на каквото и да било винаги са ме озадачавали....

С което не целя да предизвикам разпртавии и скандали с когото и да било...
    Разсъждавам си на глас просто...
    То не е и като да не е опитвано. И точно там е работата - аз за да се убедя че не съм прав, трябват доказателства, а в случая такива липсват. В същото време никой "производител" не дава гаранция и никой не ще да върне парите без бой, ако от цялата работа нищо не излезе. Напротив - искат ги предварително.

Аз съм казвал не веднъж - дават го предварително без пари, а ако работи им го плащам на двойна цена и им осигурявам клиентела, но след като аз премеря, а не след като някой се опитва да ми обяснява как не мога да меря и как не ми стига пипето да разбера великото изобретение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...
      Просто фанатичната Осанна, както и тоталното категорично отричане на каквото и да било винаги са ме озадачавали....
      Единственият фанатизъм в подобни дискусии е в твърдото убеждение че може да се направи от нищо нещо, и че може с някаква джаджа с размер на стек минерална вода и кабелчета като за тонколонки да се компенсират 40% мощност на автомобилен двигател.

Това е като да водим спор дали платноходка може да се задвижи от вятър (че може - може), и да стигнем до детайла дали едно вентилаторче може да създаде достатъчно вятър за целта.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Понеже много се спекулира с тази дивотия и БАН акад. дхн Александър Попов който е председател на българското водородно общество каза буквално ако си нямате друга работа занимавайте се с глупости.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          .........
          Ти знаеш ли същите и кви самовъртящи се въртележки продават из интернет. То са магнити, навивки, то е чудо. И всичко работи, без никакво съмнение. То енергията си е около нас, ама като сме гламави, не можем да я уловим, пък те, разбираш ли, намерили начин.

.......
          Виж ся. В една друга тема "Водородна клетка на Паджеро" направих просто изчисление.
          Простата сметка е следната. Бълбукатор 40-50%, магнит 50% и джаджата за динамото още 20%. В най-лошия случай 110%, а в най добрия 120%. Е нека има и някоя загуба, ама във възможно най-лошата ситуация моята джипка ще се движи с около 1л./100км.. Сега ще кажете, че сметката не е баш така. Па може, ама ако речете ще взема да го сметна (па математик съм си).
          ПрЕдстави си да е верно. А?
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Понеже много се спекулира с тази дивотия и БАН акад. дхн Александър Попов който е председател на българското водородно общество каза буквално ако си нямате друга работа занимавайте се с глупости.
            Може ли да дадете линк.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Когато всички знаят, че нещо е невъзможно, идва невежа, който не знае това… и прави откритие.
              Алберт Айнщайн
              От хималайската висота на научната си ерудиция, Айнщайн е можел да каже ВСИЧКО. За да направи своите си открития, Айнщайн е знаел всичко за физиката и математиката, известно до този момент. За да не изостава, непрекъснато си е пишел писма с другите велики умове, правещи съседните открития. Досущ като всички останали велики учени във звездните си мигове. Бил е "невежа" единствено по въпроса, че нещо не може да стане - невежество, което се придобива с цял живот учене и мислене. Толкова за откритията.

И да не мислите, че с изобретенията е друго? Да не мислите, че Джеймс Уат ей така, случайно е погледнал в механична работилница и му е светнала идеята за парна машина? Не познахте. Цял живот е прекарал в тази работилница, знаел е всичко, ама абсолютно всичко за линейните парни машини, съществували по негово време и точно затова е събрал съвсем малкото липсващи късчета. Той е знаел, че е възможно, само защото е бил пределно наясно с проблема и с всички съседни проблеми.

Та, пичове, продължавайте да се мислите за Айнщайн и Уат. Или за преродени Ото и Дизел. Аз продължавам да съм убеден, че ако някой подобри работата на ДВГ, той ще е поне толкова наясно с механиката, химията и термодинамиката, колкото и хората, конструиращи последните модели ДВГ, които виждаме на пазара. И вероятно, ако това изобщо се случи, ще са точно тези хора, а не феновете на Браун, горди с невежеството си.

"Великите идеи идват случайно, но не и в случайни глави". Успех с превръщането на главите си в не-случайни.
              Последно редактирано от Ясен; 12-04-12, 08:39.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                Виж ся. В една друга тема "Водородна клетка на Паджеро" направих просто изчисление.

ПрЕдстави си да е верно. А?
                Математик си ама друг път или са ти грешни сметките На всеки 100 км. шъ връща по литър бинДзин в резервоара
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  ....На всеки 100 км. шъ връща по литър бинДзин в резервоара
                  Което може да се окаже доста кофти, ако автомобила е дизелов
                  The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                    Което може да се окаже доста кофти, ако автомобила е дизелов
                    Нищо кофти няма, той и бензинът струва пари.

Коментар

Аз съм казвал не веднъж - дават го предварително без пари, а ако работи им го плащам на двойна цена и им осигурявам клиентела, но след като аз премеря, а не след като някой се опитва да ми обяснява как не мога да меря и как не ми стига пипето да разбера великото изобретение.
                      Ела във Варна, комшията който поставя такива неща си е направил два в кутии от компютър и ги дава за безплатни тестове. Слага го, караш 100км, засичаш разход и вървене и си решаваш.
                      Това са негови думи, аз не се интересувам. Сложил съм си газ на Диското и с вода не ми се кара, ще ми ръждясат сегментите Но ако има някой за експеримента, да заповяда.

Коментар

На мен ми попадна оферта за бълбукатор, но е доста различен от електролизните.
                        Смесват се вода и метанол, загряват се в присъствието на "тайнствен" катализатор между 180 и 300 градуса. Над 320 градуса катализаторът се повреждал необратимо. Протича следната реакция:
                        CH3OH + H2O -> 3 H2 (75 %) + CO2 (25%)
                        Уредът се монтира на тръбата на ауспуха веднага след двигателя и по този начин се използва вече наличната топлина, без допълнителен разход на енергия.
                        Производство: 2 литра водород/минута.
                        Разход: 1.5л литра смес (около 1 литър метанол и 0.5 литра дестилирана вода) били достатъчни за производството на 2250 литра водород - около 1000 минути или 16-17 часа.

Бих искал да попитам разбиращите и знаещите:
                        1. Каква е темературата на тръбите излизащи от двигателя към ауспуха? За бензин и газ ми е интересно. Интересно е дали може метално тяло, хванато със скоби да се загрее поне до 180 градуса или да прегрее над 320 градуса.
                        2. Възможна ли е такава химична реакция:
                        CH3OH + H2O -> 3 H2 + CO2
                        при загряване над 180 градуса и наличие на катализатор?
                        3. Вярна ли е сметката: 1.5 литра изходна суровина са достатъчни за производството на 2250 литра водород?
                        4. Правилна ли е пропорцията на смесване на метанол и вода, за да се получи моларно съотношение 1:1
                        62% метанол и 38% вода?

Защо питам? Чудя се дали да се набутам с около 700 лева
                        П.П. Ако реша да се набутам, обещавам да споделя впечатленията си, дори и да са негативни.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                          Чудя се дали да се набутам с около 700 лева
                          НЕЕЕЕЕ!
                          Това което аз си представям че ще стане - при 60 - 70 градуса вече повечето метанол ще се е изпарил и изфирясал. При 90 - 100 същото ще се случи и с водата....

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                            Ела във Варна, комшията който поставя такива неща си е направил два в кутии от компютър и ги дава за безплатни тестове. Слага го, караш 100км, засичаш разход и вървене и си решаваш.
                            Това са негови думи, аз не се интересувам. Сложил съм си газ на Диското и с вода не ми се кара, ще ми ръждясат сегментите Но ако има някой за експеримента, да заповяда.
                            В кутията от компютър има достатъчно място за бутилка с пропан-бутан или друго гориво, дето да стигне за 100км, та първо ще трябва да покаже "черната магия" дето е вътре. Жиците и тоците не ме интересуват - те са ми достатъчно ясни.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В кутията от компютър има достатъчно място за бутилка с пропан-бутан или друго гориво, дето да стигне за 100км, та първо ще трябва да покаже "черната магия" дето е вътре.
                              Жиците и тоците не ме интересуват - те са ми достатъчно ясни.
                              Би трябвало да имаш право да отвориш черната кутия, за да видиш черната магия.

Тарикатско: дава ти го, караш 100 км, правиш мноого водород и после той се вози на аванта. Майтап бе Уили...
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                                На мен ми попадна оферта за бълбукатор, но е доста различен от електролизните.
                                Смесват се вода и метанол, загряват се в присъствието на "тайнствен" катализатор между 180 и 300 градуса. Над 320 градуса катализаторът се повреждал необратимо. Протича следната реакция:
                                CH3OH + H2O -> 3 H2 (75 %) + CO2 (25%)
                                Уредът се монтира на тръбата на ауспуха веднага след двигателя и по този начин се използва вече наличната топлина, без допълнителен разход на енергия.
                                Производство: 2 литра водород/минута.
                                Разход: 1.5л литра смес (около 1 литър метанол и 0.5 литра дестилирана вода) били достатъчни за производството на 2250 литра водород - около 1000 минути или 16-17 часа.

Бих искал да попитам разбиращите и знаещите:
                                1. Каква е темературата на тръбите излизащи от двигателя към ауспуха? За бензин и газ ми е интересно. Интересно е дали може метално тяло, хванато със скоби да се загрее поне до 180 градуса или да прегрее над 320 градуса.
                                2. Възможна ли е такава химична реакция:
                                CH3OH + H2O -> 3 H2 + CO2
                                при загряване над 180 градуса и наличие на катализатор?
                                3. Вярна ли е сметката: 1.5 литра изходна суровина са достатъчни за производството на 2250 литра водород?
                                4. Правилна ли е пропорцията на смесване на метанол и вода, за да се получи моларно съотношение 1:1
                                62% метанол и 38% вода?

Защо питам? Чудя се дали да се набутам с около 700 лева
                                П.П. Ако реша да се набутам, обещавам да споделя впечатленията си, дори и да са негативни.
                                Ако имаш излишни пари - подобре почерпи близки хора. Ще има повече ползи и за теб, и за околните.

Аз в едно се убеждавам - колкото повече поскъпва горивото, толкова повече ще се развъждат такива "гениални изобретения". И това само и само да не си оправим транспортните системи по смислен начин. Аз с удоволствие бих оставил МПС-то в гаража и да ходя с колело навсякъде, ама няма условия за това. Опитвал съм - не става. Не и тук, не и сега. Нито е здравословно, нито е безопасно.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X