Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ Браун в автомобила-що е то и има ли почва у нас

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газ Браун в автомобила-що е то и има ли почва у нас

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    А, щом е за детето - и аз подкрепям. Хубаво е човек да провери съмненията си на тая възраст, за да му остане време за работа като порасне.
    Само някой модератор да смени заглавието с нещо учебно и поощрително.
    А ти внимавай, щото водорода е гадна работа, не го оставяй самичък.

Добре де, за да не е съвсем без полза.
    Значи, резервоарите за водород, са една от най-гадните трудности в тая история. Да се пази в бутилки под налягане е безумие, и даже в малки съдове без особено налягане - пак е лошо. Медта е много силно електроотрицателна, заради което горливите газове се пускат по медни тръби, или поне в други тръбопроводи се слагат отсечни медни филтри - не позволяват развитието на пожар, и даже на експлозия. Правилният водороден резервоар е медна гъба. Екструдирано от медни стружки тяло, което е затворено в здравата бутилка. Теоретично идеалният е от наночастици, ама това е работа за големи кантори с бездънен бюджет. Но в случая на ТНТМ, си е посока за експерименти.
    Мицубиши някога разработваха система с алуминиеви стружки за евентуалните им бъдещи автомобили. Даже прототип бяха изкарали. Ама после нищо не се чу.

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
    ...Икономия може да има...

Не може. Даже на теория не се получава.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ..........

Не може. Даже на теория не се получава.
      Право казваш. В някоя от другите теми за бълбукаторите писах, ще го напиша и тука. Не може получената енергия да е по-голяма от вложената. Ама за опит става.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        Не може получената енергия да е по-голяма от вложената. Ама за опит става.
        Аа, ето ви от мен едно мнение в защита на бълбукаторите (теоретично, разбира се, не че има смисъл)

Вложената енергия е в бензина. От него МОЖЕ да се получи повече механична енергия, ако го преработваме по друг начин, главно защото по принцип го преработваме зле. И в частност, EGR е много подобно на бълбукаторите и именно за икономия се слага. Само че е по-ефективно от всякакъв бълбукатор и затова в някои гранични случаи дава икономия.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Право казваш. В някоя от другите теми за бълбукаторите писах, ще го напиша и тука. Не може получената енергия да е по-голяма от вложената. Ама за опит става.
          Не беее, то е по-сложно и ние не можем да го разберем, щото са ни ограничени мозъците и сме тесногръди тъпаци. Той локума е че брауновия газ подобрявал горенето и повишавал ефективността на двигателя. И го повишавал толкова драстично че допълнителната енергия, доставена от двигателя е повече от вложената за бълбукане. Капиш?

Ти знаеш ли същите и кви самовъртящи се въртележки продават из интернет. То са магнити, навивки, то е чудо. И всичко работи, без никакво съмнение. То енергията си е около нас, ама като сме гламави, не можем да я уловим, пък те, разбираш ли, намерили начин.

Първоначално публикуван от Сид ленивеца, Ледена епоха
          Аз съм мъничък, събрах малко дърва.

- Събрал си половин пръчка.

Да, но с тая малка пръчка
          и свръхеволюирал мозък...

Ще сътворя... огън!
          ...е, огън не видяхме, но пък беше забавно като го би градушката.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оооо, тема за бълбукатори! И е отключена!

Сид ленивеца, Спарки, все пак сътвори огън - удари го гръмотевица май
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
              Оооо, тема за бълбукатори! И е отключена!
              Засега.

Нямай грижа, все някой от енерго-спестителите ще ни изпържи на майка и ще задейства банановия колайдер на Форума

Коментар

Интересно ми е какво точно ще се открие в тези записки на Вълков, като станат достъпни в Бг. А освен това и доста зашумяха по различните телевизии. Не се ли плашат, че Господарите на ефира могат да им сринат реномето?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Интересно ми е какво точно ще се открие в тези записки на Вълков, като станат достъпни в Бг. А освен това и доста зашумяха по различните телевизии. Не се ли плашат, че Господарите на ефира могат да им сринат реномето?
                  Господарите на ефира чие реноме са сринали досега?

Коментар

Явно нещо съм пропуснал, че не ми остава време за телевизия напоследък, моля просветлете невежия - кой е Вълков и какви записки, че по въстанията са на Стоянов.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Явно нещо съм пропуснал, че не ми остава време за телевизия напоследък, моля просветлете невежия - кой е Вълков и какви записки, че по въстанията са на Стоянов.
                      Илия Вълков - Yull Brown

Ако имате време да четете глупости има доста в препратките.

Българско изобретение сваля разхода на гориво с 40%

@ Ясен: А Господарите са доказани имиждразрушители.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Господарите на ефира чие реноме са сринали досега?
                        На пр.Юлиян Вучков
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

"Господарите" останаха без ефир, така че, господин Браун и последователите му, могат да дават яко газ на бълбукаторите.
                          http://www.dnes.bg/televizia/2012/04...zurirat.156339
                          http://www.dnes.bg/televizia/2012/04...-ot-btv.156357
                          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                          No wahalla.

Коментар

Здравейте,
                            Незнам какво е влиянието на брауновия газ, но знам че водорода е друга бира. Има много качества. Още от преди около 40-50 години се използва в електроцентралите. Имам познат който рабботи в ТЕЦ-Русе и до днес казва че охлаждането се осъществява чрез водород, който реагира с кислорода и се получава вода. А разграждането на водата до водород и кислород се осъществява в подобен бълбукатор.
                            Ако някой е на вътре с електро централите, предполагам че може да даде по-подробни разяснения.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              охлаждането се осъществява чрез водород
                              Айде бе! Аз пък си мислех, че се прави с вода.

Единственото място, където знам да е използван водород за охлаждане е телескопът за дълбоко инфрачервено картиране, който преди няколко години го вдигнаха в орбита да преслуша небето за интересни работи. Ама този водород беше течен и качването му там сигурно е струвало колкото целия ТЕЦ-Русе.

Коментар

Момчета, чета, чета, па се зачудих...

Това е пълно отрицание на Брауновия газ въобще като такъв, или само на употребата му в ДВГ?

И се питам не започваме ли да приличаме на едни, дето преди време по същия начин са настоявали, че земята нЕма как де е кръгла....

Гледам също, че един доста по-умен от нас човек е казал нещо много любопитно:

Когато всички знаят, че нещо е невъзможно, идва невежа, който не знае това… и прави откритие.
                                Алберт Айнщайн

Просто фанатичната Осанна, както и тоталното категорично отричане на каквото и да било винаги са ме озадачавали....

С което не целя да предизвикам разпртавии и скандали с когото и да било...
                                Разсъждавам си на глас просто...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X