Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отоплители (предпускови подгреватели за двигатели)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Отоплители (предпускови подгреватели за двигатели)

Да, и същото нещо за маслото. Така и най-гигантските дизели тръгват без прокачка на маслото преди да запалят. Сухопътните де.
    Обаче е много скъпо. Най-скъпото.
    А иначе Пажеровода го е описал цветно и стерео. Чудя се само къде са псувните, щото северните го разказват още по-стерео като изпатят по тия механизми)

Коментар

"Тези пък, които подгряват блока и антифриза в него не одобрявам защото веднага след като завърти двигателя той получава термичен шок поради рязката смяна на топлия антифриз от блока със студен такъв от радиаторите и тръбите."
      Това неми сана точно ясно. Ако имаш РАБОТЕЩ термостат и поставиш нагреватея в възможно най-ниската точка на блока цялата вода в малкия кръг е топла, поради закон - топлата вода отива възможно най-горе и истласква студената която се стреми надолу! Течността въобще не е много за да изисква допълнителна помпа, която да върти! И ако има разлика в температурите то тя ще е по-усезаема в радиятора на парното, но не в такива граници, че да има странични ефекти...
      4ао
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
        и като отидеш да плащаш сметката за тока ще получиш сърцетуп....
        Тапата е набита в блока и няма теч, въпреки че несе оплътнява. Реутана е направен когато се махне тапата да се застопори планка от вътрешната страна и съответно от външната има капаче и о-пръстен който непозволява грам теч... Подгряваш течността (антифриза) в двигателя и парното. Ставаш сутрин и когато запалиш имаш парно на 1-вата секунда! Какво по-хубаво от това... Да неговорим, че живота на двигателя е много по голям когато има топъл старт!
        4ао
        добре че беше тази тема за да разбера че си ги сложил, така и не се обади да кажеш ако ти харесват ще ти пратя още.
        Тези пък, които подгряват блока и антифриза в него не одобрявам защото веднага след като завърти двигателя той получава термичен шок поради рязката смяна на топлия антифриз от блока със студен такъв от радиаторите и тръбите.
        това не го разбрах добре, моля за извинение. мисля си че като загрееш двигателя по стандартния начин и термостата отвори се получава същото. нагревателите не загряват антифриза до температурата за отваряне на термостата. освен това над 10 млн. автомобили с нагреватели и никой да не се усети...малко не ми се връзва.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          нещо не сващам за к'фо иде реч. аз съм с нафтова печка вебасто, но тя грее антифриза/много добре се справя/.

а вие искате да греете маслото само?

та каде се слага тоз нагревател, аз мога ли да си тура?
          Иде реч за пак за подгряване на антифриза както е при Wеbasto и Eberspächer, но въпросните уреди се включват към мрежата на 220 волта и за значително по-евтини.
          ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Митко, а аз от де да знам, че ти си ти :О Пък и съмнение в мен, че няма да го сложа как може да имаш . Ела ще ти монтирам и на теб един Въпроса е, че още несъм подкарал джипката боядисва се, но...
            А за още неискам още ти достатъчно ми даде, за което съм ти крайно благодарен. Представям си ако бяха на някой тук в БГ какви кожи щяха да ми смъкнат...
            Лек ден
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Не съм си играл с такава играчка ама не е ли малко страшно да загрее до отваряне на термостата , ако го забравиш може и да изкара антифриза на земята.
              Виждал съм преди години на 124-ка да има шнур с контакт отпред до радиатора но не съм го пробвал.
              Според мен да докара към +40..50 градуса е достатъчно или поне е проектирано при външна -30 да качи на около 0 за да си запали нормално.

Коментар

Няма страшно! На това нагревателче толкова си му е силицата.Температурата стига да 20-30 градуса и не може да загрее повече. На Годжи баща му имаше бус Мерцедес и по цяла нощ си седеше включен нагревателя без проблеми . Той се слага на мястото на едната тапа на блока.
                Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

До: Отоплители (предпускови подгреватели за двигатели)

гледам темата старичка но има ли някъкво развитие по тези електрически отоплители

Коментар

Първоначално публикуван от turieca Преглед на мнение
                    гледам темата старичка но има ли някъкво развитие по тези електрически отоплители
                    аз засега малко развих нещата с един топлител от ифа750вата и помпа от парно попреработена чакам студ да засека колко време ще е нужно да затопли но за час мисля ще успее

Коментар

Можеш и някоя снимка да направиш да разберем за какво става дума.

Коментар

снимките едва ле ще покажат много
                        ще дам линк защото едва ли ще мога да ги намаля и кача
                        това увитото в вата и изолационна лента и казанче с вграден нагревател и два извода преди него е свързана помпа от парно малко пристъргана и с заварени два щуцера да може да се сложи маркуча свързал съм го на маркуча които излиза от блока и влиза в радиатора на парното всичко това е на 220 сега мисля да сложа и 4 амперово зарядно което да се включва едновремеено с подгряването за възбуждане на акомулатора като ще е постоянно свързано през полупроводник да не връща ток към зарядното при неработещ двигател
                        ако някои измесли по малка циркулационна помпа нека каже че тази е малко тежичка а аз не намерих нищо дори и помпи от перални гледах
                        ако мога още да помогна нямам нищо против

Коментар

www.snimka.bg/album.php?album_id=17644 това са снимките незнам зещо не ми излезе предния отговор където описах нещата
                          увитото с вата и изолационоо лента е казанчето от ифа с вграден нагревател друготои помп от парно преработена да пасне на маркуча всичко е монтирано на излизащия от блока маркуч които отива в радиатора на парното

Коментар

Странно Корпусът на помпата е от чугун, как си успял да завариш щуцери... За по-малка помпа - имаше в някои бусове допълнителна, на 12V, която върти именно кръга на парното. Някъде вече е ставало дума за тях тук.
                            Така, както си вързал последователно подгревателя и помпата към кръга на парното е добре от една страна, но от друга си мисля, че парното ще ти е по-слабо заради затруднената циркулация през помпата?!?

Коментар

с парното няма грижи помпата пропуска през себе си течност без никакво съпротивление и в двете посоки
                              тази сутрин правих тест при температура 4 градуса за един час работа на подгряването двигателя заработи като топъл на стрелката не отчете да е загрял но достигна работна температура много по бързо почни на половината разстояние около 1.5км
                              накраиниците ми ги завариха в завод хидравлика в казанлък и съм ги подлепил с течен метал
                              дано съм бил полезен
                              извинявам се за правописните грешки просто много време не бях писал
                              останете със здраве

Коментар

От: Отоплители (предпускови подгреватели за двигатели)

http://stefano777.snimka.bg/tuning/nagrevatel-220-v.548793
                                Е
                                то така съм го направил аз на един опел кадет 1.7 дизел на 65 градуса изключва релето и има едно резервно, ако нещо не сработи първото, за 1 час си загрява двигателя, до -12 е пробвано, антифриза се завърта на термосифонен принцип и помпа не трябва. Донесоха ми го от швеция 120 лева ми взеха
                                и съм си супер доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X