Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина за изкуствено дишане - части и размишления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Машина за изкуствено дишане - части и размишления

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
    това се прави по една специална схема надуване и засмукване за да предизвика кашлица и да може да се изхвърлят налепи (храчки).
    Най-вероятно не "предизвиква" кашлица, а симулира движението на въздушният поток при кашляне т.е. трябва и електроника която да управлява турбината. Изходящата въздушната струя се движи с много по-голяма скорост от тази при вдишване и увлича секретите навън т.е. турбината се върти с различна скорост. Ако имаш линкове към фабрични продукти пусни да прочетем малко.
    Не е за хора които имат проблем с дишането.
    Колегата не търси апарат за изкуствено дишане не се бъркайте.
    Nissan Patrol L28

Коментар

Явно май някой не четат.. Повтарям оше веднъж: Интересува ме турбина!!!!!!!!!!!!!!! А не как е направена тази или онази медицинска апаратура!!!!!! Както не ме интересува нищо на медицинска тематика !!!!!!!!!!!!!!!!!

Някой модератор да направи една тема за медицина във форума и там да се коментират такива теми.
      Колега ще ме извиняваш но по-горе спомена че е за човек който си има проблеми с дишането. От там - стъпката да помислим че искаш да му направиш сам такава машинка, и многобройните причини поради които писалите по-горе участници мислят че не трябва да правиш такова нещо сам, вървят ръка за ръка.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Много се извинявам ако съм засегнал някой, но исках мнение с какво може да се направи, а не дали да го правя или не. Това, че ще опитам да го направя - е очевадно. Идеята е да се направи с нещо по-малко, а не от прахосмукачка (вече има направени точно от стари руски прахосмукачки). Така, че освен идеята за двата вентилатора друго в цялото писане не видях по темата.

Коментар

Ако дадеш името на тая джаджа на английски, ще мога да проверя дали няма някъде бракувано/развалено и т.н. Аз съм в Щатите, може да излезе нещо и да не се наложи да ползваш моторчета/турбини от друг източник.

Коментар

Това, че ще опитам да го направя - е очевадно. Идеята е да се направи с нещо по-малко, а не от прахосмукачка (вече има направени точно от стари руски прахосмукачки).
            Добре, щом ще правиш, имай предвид, че турбините не се реверсират, нито центробежните (като тези в прахосмукачките), нито осевите. За вентилаторче да, но щом става дума за налягане, не може. Не става с обръщане на посоката на въртене. Трябва да са две срещуположно + система от вентили и управление...
            Изобщо не го виждам с турбини... Трябва да е един еластичен обем (мех) с управляемо задвижване.
            Например акордеон...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Трябва да е един еластичен обем (мех) с управляемо задвижване.
              Например акордеон...
              Ъхъ има го и по филмите на медициснка тематика коляно-мотовилков механизъм, и ......такт всмукване, такт издухване
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Много се извинявам ако съм засегнал някой, но исках мнение с какво може да се направи, а не дали да го правя или не. Това, че ще опитам да го направя - е очевадно. Идеята е да се направи с нещо по-малко, а не от прахосмукачка (вече има направени точно от стари руски прахосмукачки). Така, че освен идеята за двата вентилатора друго в цялото писане не видях по темата.
                Без да се обиждаш,но това е ялова работа. В най-добрия случай ще последваш примера на Виктор Михайлович Полесов,който построил стационарен двигател,който много приличал на истински,само че не работел...Изкуствената белодробна вентилация е изкуство,без преувеличение. Има основни принципи,нахвърляни в 29 тома. Горещо ти препоръчвам да хвърлиш едно око...
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Каква търговия бе, Венци Стефанов ще говори с Пепи Лилов. Отношенията ни никога не са включвали пари, сума години сме работили заедно. Въпроса е откъде какво може да се събере, къде се продава знае всеки.
                  Със сигурност има много по-евтини, официални китайски. Само че с 200 лева, очевидно не става дума за това. Къде се е чуло и видяло, хронично болен човек да е богат ...(((

Коментар

Машинката се казва "Асистент за кашляне" (Cough assistent) . Хайде сега който може да намери такова чудо. Човека ще е много благодарен. Може дори с повредена електроника де е.

Коментар

Ако човека може да си диша, може да приложи способа за отхрачване, с който един приятел индиец - йога, ме накара да приключа изведнъж с една почти хронична кашлица, която ме мъчеше около 2 месеца. Капна ми 2-3 капки мента - (от мъничко шишенце - каквито продават в аптеките) - направо в гърлото, от което почти си изкашлях белият дроб - около 10 минути кашляне, храчки, сълзи и сополи, след това, като ми се поуспокои дишането ми показа дихателни упражнения с пълно издишване през устата- комбинирано с навеждане - което улеснява "откъртването" на налепа, след това още веднъж 3 капки в гърлото и кашлицата се превърна в суха кашлица. После ме почерпи с топло мляко с джинджифил и канела и след няколко дена кашлицата си беше отишла безвъзвратно.
                      Важно е да се запасите със солидно количество салфетки предварително.
                      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                        Ако човека може да си диша, може да приложи способа за отхрачване, с който един приятел индиец - йога, ме накара да приключа изведнъж с една почти хронична кашлица, която ме мъчеше около 2 месеца. Капна ми 2-3 капки мента - (от мъничко шишенце - каквито продават в аптеките) - направо в гърлото, от което почти си изкашлях белият дроб - около 10 минути кашляне, храчки, сълзи и сополи, след това, като ми се поуспокои дишането ми показа дихателни упражнения с пълно издишване през устата- комбинирано с навеждане - което улеснява "откъртването" на налепа, след това още веднъж 3 капки в гърлото и кашлицата се превърна в суха кашлица. После ме почерпи с топло мляко с джинджифил и канела и след няколко дена кашлицата си беше отишла безвъзвратно.
                        Важно е да се запасите със солидно количество салфетки предварително.
                        И как според теб ментата саздава налягане и вакум???
                        Някъде по нагоре бях написал, че искам технически съвет, а не доФтурЗки . Хайде четете и не си чешете езиците за щяло и нещяло, а само по темите в които сте.
                        Има теми " Оцеляване, техники за управление, обучение, безопасност и екипировка", " Икономика, наука, философия, изкуство, общество и екология" , " Разкази, случки, хумор, поздравления и игри". Там пишете за кова как и какво се лекува и т.н.

Коментар

Не и се сърди, тя е художничка. И е по-добре да не знае какво са дистрофиите. Най-добре никой да не знае, ама на ...
                          Търсенето на желязо продължава. Днеска тоя с оня, друг с трети, още няма((( Предупредил съм че скапаната електрониката не е проблем. Освен датчиците. Че сигурно има и механични, от тях плачат и часовникарите.

Коментар

Между другото гледал ли си това ?

Гледам има доста описания и спецификации...

Коментар

Бе, хубави вентилатори, ама вентилатори. Може да съм пропуснал, но не видях такава асистирана аспирация, която се търси.

Коментар

Стефане, и датчиците не са проблем. Имам такива. Ползвах ги за други апаратури. Правихме електронен кавал с такива датчици за налягане и са доста добри. Пиши ги към електрониката . Единствемия ми проблем е "духалото" и "смукалото"...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X