Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина за изкуствено дишане - части и размишления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Машина за изкуствено дишане - части и размишления

С две подходящи като дебит вентилаторчета, сложени серщуположно? Ще работи или единия или другия и работещия винаги ще е в "правилната" посока. Не те бърка и инертността на перката.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да, ама ме бърка механичната конструкция . Трябва да се затворят в нещо тези вентилаторчета...Иначе идеята не е лоша.

Коментар

Не, не познавам толкова наркозно - дихателната техника, рискувам да кажа опасна глупост. Дано утре намеря с кого да поговоря.
        Там има някаква несложна специфика, но сам съм се ровил инцидентно и отдавна. Може да сбъркам.

Коментар

Намери ми името на такова нещо на английски, ще поогледам за какви пари може да се намери в моята губерня.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Закъсахме. Няма от къде да вземем и да го разгледаме.
            Не си играйте. Това по същество е аспирация, и е потенциално травматична манипулация.
            Нещо такова може да имат Дрегер. Търси тука Георги Василев. Няма да ни дадат да изтърбушим апарата, ако може да разгледаме някоя сервизна документация. Че и тия папки фирмите ги продават по няколко хиляди долара.

Коментар

Горе-долу толкова струва и устройството незнайно защо.... Намерихме няколко производителя и цените при тях варираха между 3000 и 4000 зелени гущерчета . Видях снимките на едня такава машинка отворена и просто не схванав на каква основа е тая цена. Точно това представлява. Една малка реверсивна турбинка и управлението и...

Коментар

В медицинските прибори са много важни разните ограничители и защити. Развързването на пациента от тока, от побесняла на максимум или на минимум работна част, и възможността за стерилизиране на пациентната система. В газовите системи като правило е опасно излизането на максимален режим, а например за лазерите и електроножовете, слизането под някаква минимална мощност, може да е по-опасно от произволното и вдигане на максимума.
                Дай да ги гледаме.

Коментар

До: TRIP "компютри"

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
                  Трябва ми за една машинка за обдишване (пълнене на дробовете и изпразване) на един приятел. За сега не могат да ми кажат все още налягането в някакви единици, но това за което се сетих са тези компресорчета. Трябва да е сравнително малка турбинка, която да може с обръщане на захранването да обръща въздушния порок (или по някакъв друг начин). Т.е. веднъж да надува, а в другото състояние да засмуква с приблизително същата сила...Съжалявам, ако не съм успял да обясня хубаво. Просто не ме бива много в обясненията
                  Звучи несериозно човек,имащ нужда от дихателно подпомагане да го получава от самоделка. Нов респиратор е сума пари. Има портативни такива за домашно ползване,даже предлагат втора употреба зо 3-5000 лв. Нужно е да има режими SIMV,CMV,CPAP/ASB. Ако намеря тел.на фирмата,ще го пусна.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

тел.0887575387-инженер Спас Тодоров; тел.0888309172-инж.Лилов - и двамата се занимават с внос и поддръжка на медицинска техника. Мисля,че предлагат домашни респиратори втора употреба на приемливи цени.Дано съм бил полезен.

Теди

Коментар

До: TRIP "компютри"

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                      Звучи несериозно човек,имащ нужда от дихателно подпомагане да го получава от самоделка. Нов респиратор е сума пари. Има портативни такива за домашно ползване,даже предлагат втора употреба зо 3-5000 лв. Нужно е да има режими SIMV,CMV,CPAP/ASB. Ако намеря тел.на фирмата,ще го пусна.
                      Я ми обяснете с 200 лв "огромна" пенсия дали да си купи за ядене, дали да си плати консумативите или да отдели 5000 лв? Ако някой може да ми направи такава равносметка - и аз ще се възползвам от нея!!!

Коментар

В белите държави подобни апарати се осигуряват срещу протокол и епикриза. За жалост у нас това е реалността.

Теди

Коментар

С инженера Лилов, който трябва ще говори сигурно утре.

Коментар

Няма смисъл да се говори с който и да е за някаква търговия в случая. Човека едвам връзва двата края и не може една стотинка да си позволи да отдели. Единствения вариянт е ако имат някъде нещо за подаряване... Другият вариянт е да се направи нещо което дори да не е минало всякакви пътища за взвмане на сертификати да върши работа. Мисля си, че почти никой от вас като си сменя гумите не се е поинтересувал новите далимат такъв или онакъв сертификат. Всеки гледа да му вършат работа за определени условия. Така, че ако обичате престанете с идеи от рода на това на какви сертификати трябва да отговаря и кой какво продава.
                            Още в началото на темата питах дали някой знае за турбинка която може да инвертира работата си. Ако ме интересуваха какви сертификати трябва да се извадят - нямаше да питам тук.

Коментар

Публикувах тел.на тези хора единствено и само с идеята да помогна. Контактувам с тях професионално и не са ми близки. Допускането,че можеш да сглобиш сам работещ респиратор,е абсурдна. Явно нямаш идея колко сложна електроника и механика представляват. Затова са и толкова скъпи. Най-простите портативни обемно-конролирани апаратчета са в реанимобилите-те обаче ползват за двигателен газ О2-това значи наличие на бутилка. Освен това не стават за човек,който има някакво спонтанно дишане,и се нуждае от дихателно подпомагане.

Теди

Коментар

Явно май някой не четат.. Повтарям оше веднъж: Интересува ме турбина!!!!!!!!!!!!!!! А не как е направена тази или онази медицинска апаратура!!!!!! Както не ме интересува нищо на медицинска тематика !!!!!!!!!!!!!!!!!

Някой модератор да направи една тема за медицина във форума и там да се коментират такива теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X