Първоначално публикуван от eddiesoft
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Машина за изкуствено дишане - части и размишления
Свий
X
-
До: TRIP "компютри"
Трябва ми за една машинка за обдишване (пълнене на дробовете и изпразване) на един приятел. За сега не могат да ми кажат все още налягането в някакви единици, но това за което се сетих са тези компресорчета. Трябва да е сравнително малка турбинка, която да може с обръщане на захранването да обръща въздушния порок (или по някакъв друг начин). Т.е. веднъж да надува, а в другото състояние да засмуква с приблизително същата сила...Съжалявам, ако не съм успял да обясня хубаво. Просто не ме бива много в обясненията
-
До: Машина за изкуствено дишане - части и размишления
Налягането, с което нормално диша човек, е от порядъка на 1/100 - 2/100 бар. Ако се напъне, може да развие примерно 5/100 бар. Някъде 1/10 бар е налягането, с което може да стане беля в такъв апарат. И да бъркам, не е с много. Според мен, за никакви помпи от тромби не може да става реч. Отделно, че дебитът е примерно 2л / 5 секунди.
На мен пък ми е чудно, как в такива апарати се регулира силата на дишане. Ако обдишват недостатъчно - беда, ако обдишват излишно - пак беда, макар и по-малка. Оригиналният механизъм, заложен в човека, разчита на химиорецептори за CO2 в кръвта. Така в издишвания въздух, CO2 се поддържа около 4%.
Коментар
-
Те са със мех, не с компресор.
Това не го ли дава здравната каса? Приличен сервовентилатор струваше десетина хиляди долара.
Пък може и да успеем да съберем някое древно РО-5, или 6.
Коментар
-
Кой знае какво дърво дава здравната каса. А човекът може да има и други съображения. Ти кажи, щом много знаеш, как е регулацията на тия апарати.
Коментар
-
По пол, ръст и килограми. След това - по съдържанието на СО2 и/или О2.
Скъпите могат да дообогатяват с кислород входния въздух.
Ако човекът има спонтанно дишане, за в къщи обикновено се слага кислородна бутилка, с маска. Дихателния апарат е за тежките случаи, когато сам нито вдишва, нито издишва.
Има още по-прости, за сънна апнея. Демек - тежко хъркащите. Той е просто вентилатор, който се включва и надува, когато се пропусне времето за две вдишвания.
Ако не са ги изхвърлили, може да опитаме да стегнем нещо от събирания брак. Имаше РО-та, имаше някви хирани ... От тях и не трябва наркозната част, само дихалката.
Коментар
-
Тия железа са с мяхове .... като се регулира хода на мяха, рзбира се и честотата.
А какъв е проблема да си следи СО2 ....... да е 4% .... газ анализатори ли няма ....Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Ако човекът разполага с достатъчно средства добре би билo да си купи такъв апарат:
http://www.oferti.bg/?com=offers&op=show&id=156614
Коментар
-
Това не е наркозно - дихателна система, а обогатител. Става за хора "на които не им стига въздуха", от каквото и да е това, и не може да диша вместо пациента.
Ако купите такова, ще го стерилизираме някъде по болниците, като хората.
Коментар
-
Тия маски самолетни ли са? Че на мене ми трябва за КП-21.
Ако Еди каже че му трябва принудително обдишване, сигурно ще трябва да ги вземем. Щото там вземаха някакви помещения, и за съжаление изхвърлиха сума нещо.
Коментар
-
Момчетааааа, май съм написал там, че не мога да обяснявам.
Значи да се опитам. Това е апаратче което го ползват хора с мускулна дистрофия и засегнат гръден кош. Т.е. човека си диша, но това се прави по една специална схема надуване и засмукване за да предизвика кашлица и да може да се изхвърлят налепи (храчки). Не е за хора които имат проблем с дишането. А едно такова апаратче в "братска" америка е сума парички и то зелени.... С доставката и печалбата.... не е по джоба на българина, да не говорим ако преживява с една инвалидна пенсийка...(знам го от собствен опит). Така, че маски, маркучета и подобни неща не са проблем. Проблем е самата турбинка която трябва да е реверсивна. Ако е с по-долям дебит - не е проблем с PWM да се регулира силата с която работи ако е постоианнотокова, а ако е променлива има ПИД или фъзи регулировки... абе варианти от ел. гледна точка много. Проблема е в механичната част или по-точно в "духалката" и "смукалката"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар