Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистерия с горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мистерия с горивото

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Бутилките за газ имат един поплавък който изключва когато си иска. +/- 5% от обема изобщо не му е в компетентността.
    Интересно - на мен винаги ми пълнят с дост по-малък толеранс от 5%?!? Айде да кажем, че с 20 мл (както писай по-горе) се поизхвърлих, но повече от 500 мл не съм имал разлика от 36те Л.
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Отдавна е известно, че икономията е майка на мизерията!
      Що ли на пръсти се броят колите създадени фабрично на газ?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        ...
        Основно защото газта е разпространена единствено на един-два пазара в Европа, и то не сред най-големите. В останалите части на света (изключая Тайланд) не са чували за газ, извън чешитлък и някои администрации с автомобилни флоти.

Това - в държавите в които газта не се саботира целенасочено на държавно ниво, като Франция например.

Трудно ще тръгне производител да инвестира в подобни модели ако от другата страна я няма инфраструктурата. Хонда примерно в Щатите продават/продаваха един сивик заводски направен за природен газ, ама едно че обикновения човек не може да го купи, друго че газ станциите са под ключ в депо и недостъпни за аматьорите.

Ако си търсил някаква подмолна граната - просто няма такава. Всичко е до интерес. От газ се интересуват само относително малки пазари които не могат да вдъхновят производителите да инвестират в специфични модели.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          За поплавъка ми е ясно, но бензинаджийте обясняват, че при по-голямо налягане пропан-бутановата смес веднъж вече станал течност се сгъстявал още...
          Някой знае ли откъде купуват помпите? Много искам да имам помпа която смачква течния пропан или бутан с 1-2% от обема, на цената на само една бензиностанция.

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
          Интересно - на мен винаги ми пълнят с дост по-малък толеранс от 5%?!? Айде да кажем, че с 20 мл (както писай по-горе) се поизхвърлих, но повече от 500 мл не съм имал разлика от 36те Л.
          Късметлийски поплавък. Не всеки има такъв.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Отдавна е известно, че икономията е майка на мизерията!
          Колите създадени фабрично на газ не се броят изобщо на пръсти. Практически половината имат фабрични газови версии за съответните пазари.

Преди 25 години разни хора обясняваха че дизела е мизерия. И какво стана?

Коментар

Където и да заредя винаги(с 2 изключения) е било в толеранс от половин литър за бутилка събираща 25л. газ. Станаха обаче вече 2 случая на бензиностанцията на която зареждам най-често да дозаредя събота сутринта и да поеме повече от очакваното. Първия път пое 12 вместо очаквани 9 литра, втория миналата събота 13 вместо очаквани 8 литра. Вземам да имам леки съмнения и се чудя да сменя ли бензиностанцията.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Ехаа. След първата страница се надъхах да започна дисертация, но на третата стана ясно, че ще бъде професура.
              Аз допускам, че и бензиностанциите и компютъра ми не са точни, но защо все в мой ущърб е неточността? А и ми се струва прекалено голяма разликата.
              Предполагам, че компютрите на колите имат някакъв стандарт и не си позволяват големи отклонения. Може и да греша.
              Освен...да взема тубата и да наливам от бензиностанцията, после да меря и засичам с касовата бележка. Тогава ще си покаже.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
              Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
              In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
                Предполагам, че компютрите на колите имат някакъв стандарт и не си позволяват големи отклонения. Може и да греша.
                Освен...да взема тубата и да наливам от бензиностанцията, после да меря и засичам с касовата бележка. Тогава ще си покаже.
                За разлика от бензиностанциите, компютрите на колите не подлежат на никакъв метрологичен контрол.

И с тубата няма щастие - ще ти трябва "мерителна туба" с тясно гърло, термометър и таблица.

Коментар

За разлика от бензиностанциите, компютрите на колите не подлежат на никакъв метрологичен контрол.

И с тубата няма щастие - ще ти трябва "мерителна туба" с тясно гърло, термометър и таблица.
                  +1 И интересното е, че всеки го разбира ма продължаваме да упорстваме в други насоки!
                  GPS системи https://www.easytracking.bg/
                  Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Компа на тойотата на жена ми лъже с до 1.5 литра-показва по-малък разход от действителния, а компа на рено лагуна 1.9дци винаги беше прецизно точен.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Относно колите фабрично направени за пропан-бутан или метан - има и то доста модели. В Холандия се продават от дистрибуторите почти всички модели "Волво" фабрично направени за газ в единия от двата варианта.

Коментар

Компютъра на колата ако иска може да мери перфектно точно, ама не иска и то нарочно (знае коя дюза е отворена и за колко време, знае и налягането в системата, по-прецизните знаят и температурата). Същото е и със скоростомера.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе не е точно така.
                          Т.е. той да мери точно може, ама това ще струва едни пари. Които никой няма да ги даде ако не е длъжен.

Това с дюзите е хубава легенда. Земи прочети как ги калибрират и ще ти се изясни, ама ще изгубиш вяра в автомобилостроенето. Накратко - нито горивата са all made equal, нито дюзите. На бензин ги спасява обратната връзка, на дизел - излишъкът от въздух.

Коментар

Ич не е легенда - на служебния компир съм и нямам как да ти пратя горивните карти да видиш какво пише вътре. И може да е достатъчно точно. А що не искат е ясно.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имах едно много старо рено 9, бензин с карбуратор на което БК измерваше изразходеното гориво с 2 "водомера" като на кафемашините. Пробвал съм го с налята на празен резервоар 20 л. туба. Оставащото гориво го смяташе по изразходеното с много бавна корекция от нивомера.
                              А при съвременните дизели сметката може да бъде много точна. Стария ми джип WJ 4.7 също беше доста точно настроен и съм "хващал" при по-малко зареден бензин.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ич не е легенда - на служебния компир съм и нямам как да ти пратя горивните карти да видиш какво пише вътре. И може да е достатъчно точно. А що не искат е ясно.

Като разбрах, че БК на тойотата отвратително много лъже се обаждам в Спекта ауто Бургас и гневно им обяснявам какво съм открил, а те съвсем спокойно ми обясняват, че знаят, но нищо не могат да направят по въпроса, не можели да калибрират БК.

А да помоля запознатите със софта на рено да кажат има ли възможност БК да се самокалибрира и как установява, че е сгрешил?
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                ...А що не искат е ясно.
                                Срам/не срам на мен не ми е
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X