Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистерия с горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мистерия с горивото

Здравейте,
    повече от година сверявам литрите от касовите бележки и литрите, изразходвани от колата ми.
    За купени 1350 литра гориво, колата ми е изхарчила 1150. Около 150 се губят.
    Въпросът е защо? Може колата ми да не отчита правилно, може и бензиностанциите да мамят в количеството. Но ми се вижда прекалена разликата.
    Според вас нормална ли е такава разлика между закупено и изразходено гориво и ако не, коя мислите, че е причината?

Прилагам файл, за да видите реално записите.

Колата ми е меган 1,5 дизел 2006г седан.Gorivo.xls
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
    Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
    In God we trust, all others must pay in advance.

От: Мистерия с горивото

по кой начин смяташ използваното гориво?

Коментар

По показателя за изразходвано гориво на компютъра на автомобила. Преди всяко зареждане нулирам и записвам. После ги събирам
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
      Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
      In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
        По показателя за изразходвано гориво на компютъра на автомобила. Преди всяко зареждане нулирам и записвам. После ги събирам
        Сигурно си мислиш, че компа на колата може да измерва литрите точно, не, не може!!! само си спомни какво показва, когато колата работи на място........

Коментар

Егати проблясъка......

Коментар

Понеже се предполага, че не зареждаш на световно неизвестни, разбирай забутани из нищото бензиностанцийки, няма как да те измамят с тези повече от 10%. Даже и по татово време бензинджиите не смееха да крадат толкова!
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Компютърът на колата (и по-точно начина, по който той измерва наличното и изразходваното гориво) не позволява такава точност.

Коментар

Колата ми е меган 1,5 дизел 2006г седан.
                Ахъм. Сега го видях това. Щото щях да питам за "Гегата" от аватара ли става въпрос и дали само ти я караш ? Щото един познат редовно си "зарежда" гориво от шофьора на някакъв баровец. Сипва се в резервоара, после се точи от шофЕра по малко и "Шефе, гоУема ламя таз кола, бе, мноУ `арчи".
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  Понеже се предполага, че не зареждаш на световно неизвестни, разбирай забутани из нищото бензиностанцийки, няма как да те измамят с тези повече от 10%. Даже и по татово време бензинджиите не смееха да крадат толкова!
                  На прав път си. Колко е 10% от 1350. Някой знае ли в колко % минус законно работят бензиностанциите.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    На прав път си. Колко е 10% от 1350. Някой знае ли в колко % минус законно работят бензиностанциите.
                    В една тема писах за температурното разширение на горивата, вкл. един бивш бензинджия от Татово време как изкарвал луди пари с подгряване, щото го доставят на едро на тон, пък го продават на дребно на литър ама ме вдигнаха на "Ура", че съм бил пишел глупости. Въпреки, че щатският Конгрес се е занимавал с този проблем: на всеки фаренхайтов градус бензинът разширява обема си с 0,069 %, за нафтата не знам. Сметайте сами и се сетете, защо веригите имат "подово отопление" под цистерните си.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Теб ще те нахапа лично по един друг въпрос но живот и здраве като се видим . Но когато си прав не споря -като се чете малко мислене и помнене не вреди.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        В една тема писах за температурното разширение на горивата, вкл. един бивш бензинджия от Татово време как изкарвал луди пари с подгряване, щото го доставят на едро на тон, пък го продават на дребно на литър ама ме вдигнаха на "Ура", че съм бил пишел глупости. Въпреки, че щатският Конгрес се е занимавал с този проблем: на всеки фаренхайтов градус бензинът разширява обема си с 0,069 %, за нафтата не знам. Сметайте сами и се сетете, защо веригите имат "подово отопление" под цистерните си.
                        ...а пък тонът всъщност не е тон ами са 1000 литра приведени към 15 градуса по целзий.

Коефициентът на температурно разширение и на нафтата, и на пропан-бутана е приблизително същия.

Коментар

Е, те там е ключа от бараката - компютъра практически винаги показва по-малък разход! Е, можем и шашмите на бензиджийте да включим, ама те не са такъв процент. Т.е. причината сигурно е комплексна!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ...а пък тонът всъщност не е тон ами са 1000 литра приведени към 15 градуса по целзий..
                            Знали ли тогава, че при 35 градуса целзий ще имаме 25 литра горница ?

Коментар

Май малко повече, ама не ми се смята сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X