Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистерия с горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мистерия с горивото

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
    Не ти е вярна сметката. Пет процента на литър са 50 мл., а 0.05% са половин милилитър.
    Не знам с каква температура от бензиновоза сипват в цистерната на бензиностанцията, но знам, че като заредих онзи ден бензин на мотоциклета и си допрях коленете до резервоара, той беше като студена бира.
    Те са си 50мл , ма глей какъв фъндък са им пуснали на рената.С два процента повече отколкото на големите вериги
    пп това , ако ни гъбаркат с 50 мл на литър
    Последно редактирано от jeko47; 03-08-14, 23:19. Причина: заради пп
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Как тогава на една и съща бензиностанция с напълно празна бутилка за газ съм зареждал 47,6 литра и със същата бутилка движейки се на газ съм зареждал 52,6 литра?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Как тогава на една и съща бензиностанция с напълно празна бутилка за газ съм зареждал 47,6 литра и със същата бутилка движейки се на газ съм зареждал 52,6 литра?
        Нема такъв филм. Ревизирай си бутилката, най-добре я изхвърли със все газовата уредба, сложи нова или направо смени колата. Нали четеш по-горе к`во са писали колегите?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

А,колко литрова е тази бутилка?
          -Разлики има и ще има "породени" от неизправни нивомерни изключватели, различни налягания на помпите, открити и земно положени цистерни,сутрешно и следобедно зареждане.....

Коментар

Ако си зареждал на ОМВ, стават такива чудеса. При мен се случи като бутилката ми е 50 литра въобще - ако разкарам поплавъка от вътре и всичките механизъмчета, дето спират зареждането около 45-ия литър. Ама на - заредиха ми 52 литра. То редовно ми зареждат и по 48, но това е в рамките на "културните" 10%. Странно защо в чужбинско (Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия) не успяха никъде да ми налеят над 45 литра пак от абсолютно празна бутилка.

Зависи дали зареждаш когато чакат а се появи някой от контрола или вече е минал.

Коментар

На бутилката пише 50,2l, тороидална е и е нова. Беше празна, защото след първото зареждане я изпразних, за да оправят нивомера. А бензиностанцията е на Лукойл и цистерната е вкопана. Мога и аз да пльосна една екселска табличка. Тогава писах и оплакване.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз като виден анти-теоретик, чисто емпирично след безброй зареждания съм установил следните факти:
                - компютъра на Фронтерата показва с точност около 5% спрямо засичане пълен пълен (много цикли)
                - след газифицирането в бутилката събирам точно 36 л. +- 300 мл. Единственото зареждане от 40 л. ми се случи в Гърция.
                - компютъра на Меган показва с точност около 10%, пак метод пълън-пълен.

Фронтерета се зарежда на всички безиностанции с изкл. на някои локални съмнителни обекти.
                Мегана се зарежда 100% на Петрол и само когато се пътува в чужбина на чужбински бензиностанции;
                Моторите си зареждам където ми паден.

Като изводи:
                Никога не съм хващал значимо ощетяване от страна на бензиностанциите спрямо моята персона и с изключение на един единствен път преди 15ина години не съм имал и проблем с качеството на горивата.
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

На бутилката пише 50,2l, тороидална е и е нова. Беше празна, защото след първото зареждане я изпразних, за да оправят нивомера. А бензиностанцията е на Лукойл и цистерната е вкопана. Мога и аз да пльосна една екселска табличка. Тогава писах и оплакване.
                  Да успееш да заредиш 2.4л. над вместимоста на бутилката(ако приемем ,че проблема не е в бутилката),има две опции : едната е за контролните органи,а другата за "квантовите теоретици".
                  Аз "залагам" на по земното и българско(крадливо племе)!!!

Коментар

Тцъ, тцъ, тцъ-каква крамола сЪ заформи и какви ли не неща се изписаха за няма нищо!
                    Аз пък се учудих, че все още се намира някой, който да вярва на разхода на колата си по компютъра!
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Бутилките за газ имат един поплавък който изключва когато си иска. +/- 5% от обема изобщо не му е в компетентността.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        А,колко литрова е тази бутилка?
                        -Разлики има и ще има "породени" от неизправни нивомерни изключватели, различни налягания на помпите, открити и земно положени цистерни,сутрешно и следобедно зареждане.....
                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Бутилките за газ имат един поплавък който изключва когато си иска. +/- 5% от обема изобщо не му е в компетентността.
                        В случая s_s1 може и да е прав .

Аз по критериите на Ясен съм талибанин : изкормил съм я и пълня на 100%.

Преди време , когато ходех по Северозапада все гледах да зареждам на една Берковска газстанция , щото над 20 литра ....даваха бонус чаша . Бях направил цял сервиз

Все се случваше обаче бутилката да не е празна когато зареждам ,..... докато веднъж пускайки "Петрохан" бях издухал цялата газ , че и на бензин минах .

Добрах се до въпросната газстанция . Просто казвам на юнака : "До горе!" . Бутилката - 40 литрова. Ама по едно време брояча стигна 40 л. , минава го .... 41...42...43.... Скачам и викам на юнака : "Спирай! " . Онзи : "Що бе , нали догоре? " "Догоре , казвам , ама сигурно вече пълниш и багажника" .

.... повече там кракът ми не стъпи , а след около 6 месеца я затвориха..... много други подобни обаче са си отворени и до днес
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да и често механизма отказва,но ако пълния обем е Пр. 50л , а на колонката заредиш Пр. 60л. -ко прим? (има много описани подобни случаи)

Коментар

Ми прайм скандал и даваме право на газаджията да си избере да му се плати 50 литра или да вика полиция и да си търси парите по съдебен ред. Интересно, но при мен избраха първото.

Коментар

За поплавъка ми е ясно, но бензинаджийте обясняват, че при по-голямо налягане пропан-бутановата смес веднъж вече станал течност се сгъстявал още...

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Нема такъв филм. Ревизирай си бутилката, най-добре я изхвърли със все газовата уредба, сложи нова или направо смени колата. Нали четеш по-горе к`во са писали колегите?
                                За парламента кажи нещо! За парламента.....
                                GPS системи https://www.easytracking.bg/
                                Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X