Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос относно бургии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: въпрос относно бургии

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
    На едно ключе звездогаечно със тресчотка,със чупеща се глава,му скъсах болта на които главата се "чупи". От простотия,исках да го стегна малко. Ама то ударено,та занитено. Пробвах разпробиване,всички свредла от сервиза затъпих,точих,затъпявах и нищо. От немаи къде взех едно за бетон. Верно-малко по-голямо-4мм. Пилнах го на шмиргела и . Влиза като в алуминии. Ама не вади дълга стружка (сигурно защото пластината отпред е дебела) а все едно "стърже" материала. Има ли хляб в тая постъпка? Кобалтово нямах за проба,но има един комплект с жълти на Бош които никога не ме е подвеждал и нищо и с тях.
    Има много хляб,ама ги сравни :как е заточено бетонджийското и как железарското(независимо за какво е заточвано това за метал).
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Нищо общо няма в заточването на бетонджийското и това за метал. Бетонджийското е предвидено да кърти парченца бетон чрез удар, а шлосерското-да реше метала. Разлика от небето до земята.

Не съм се сещал да заточа едно видирано свредло когато ми се е налагало да пробивам някаква по-яка стомана.
      Когато се наложи-ще го имам предвид.
      Благодаря за акъла.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Точи го както искаш, но ще видиш че каманярската видия не реже стоманата.
        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Днес бях в един цех или по скоро лаборатория,в която едни дами ,около 20-30 души,стоят на едни микроскопи и точат свредла,даваш им документация как и с какви ъгли или профил искаш да ти ги заточат ,както и материала от който са направени свредлата и ти го правят,може и различни профили на опашката да ти направят както и да променят захвата,ако няма документация ,даваш едно свредло примерно ново и по него възстановяват старите....луда работа....!Питах дали кобалтовите ще ми ги направят ,казаха без проблем,за колко хиляди става въпрос......На всичко отгоре лабораторията е държавна....без майтап !
          На времето във всеки завод който имаше поне малко нещо общо с машиностроенето имаше заточен участък със заточни машини . Както и да се мъчиш на шмиргела никога не можеш да докараш заточването като машинно .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            На времето във всеки завод който имаше поне малко нещо общо с машиностроенето имаше заточен участък със заточни машини . Както и да се мъчиш на шмиргела никога не можеш да докараш заточването като машинно .
            А добър ден!!Те орицата са казали:Машинкааа,нее като на ръка!???
            Най-добре е да имаш богати приятели!!!
            Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичко Фър Преглед на мнение
              А добър ден!!Те орицата са казали:Машинкааа,нее като на ръка!???
              Машината можеш да си я настроиш както искаш . В работата имам една ТОС с пообрани приспособления но пак върши работа . Миналата седмица нещо и се скапа по токовете та и с тях трябва да се боря .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Няма две мнения по въпроса,заточната машина си е баш за такива цели,но свредла(до 24-26мм) и двупери палциеви фрезери,със малко усет се заточват добре и на прост шмиргел.Обаче четирипер(или със повече режещи ръбове) фрезер,не става да се заточи без машина,на шмиргел не става,във най-добрият случай ще режат два ръба,а в повечето един,същото се отнася и за свредлата със по-голям диаметър,трябва си машина.
                Народа си го е казал-козата си сака пръч!
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Понеже стана дума за размер, какво ще кажете за най-малките - 2, 1.5, 1.0 и по-малки? Как се заточват?
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Машина за заточване или некъв тул с лупа и фин абразивен диск - нещо диамантено...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До 1 мм се точи и на ръка като имаш отработени верните движения и заточваш опростено - с една плоска повърхнина на заточване на режещия ръб. Но под 1,5 качеството рязко пада.
                      Забелязах, че заточване става и с абразивен камък и съвсем на ръка. С един шведски, доста твърд и сравнително фин го правя. Много чист ръб се получава, в сравнение с обичайно ползваните шмиргели и ъглошлайфи за ежедневното леснодостъпно заточване.

Коментар

Като изключим вариянта със машината и диамантеният диск,дребните свредла заточвам на ситна шкурка 200-220,поставена на равна повърхност,като движа свредлото.Става и със малък флекс,със диск за рязане от тънките,имат някаква промазка и не отнемат много.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На аматьорите,като мен горещо препоръчвам машинка за заточване! има дупки със стандартните размери,пускаш машинката вкарваш бургията по две натискания на страна на режещия ръб и няма стомана да ти се опре! от тогава имам все едно винаги нови бургии!
                          Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Имам една машинка за заточване на вериги за резачка. Я пуснете няколко снимки на машинката за заточване на свредла да видя дали не мога да преработя нещо, да става и за двете.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Имам една машинка за заточване на вериги за резачка. Я пуснете няколко снимки на машинката за заточване на свредла да видя дали не мога да преработя нещо, да става и за двете.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:901.jpg
Прегледи:1
Размер:11.3 КБ
ID:5458298
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

petroffbg
                                След предоставеният достатъчно нагледен материал от колегата-сядаш и произвеждаш брак,докато стане работоспособно.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X