Искам да пипитам от къде мога за си купя свестни бургии,последния път си купух някакви бошови бургии в метална кутия от практикер за 25 лева и се оказаха некачествени,при първия по голям зор веднага правят шапка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
въпрос относно бургии
Свий
X
-
От: въпрос относно бургии
metalgiar Много голямо значение има това какъв материал искаш да пробиваш. За обикновено желязо би трябвало да вършат работа онези дето си ги купил , ама ако пробиваш на по-бавни обороти и със смазка някаква. Има една в спрей 500мл. на Ротенбергер - добра е. Магазина е близо до Румънското посолство. За по засукани метали аз ползвам магическата дума "кобалтова" бургия. Цената обаче е ...... но на алпака друго не хваща. Комшията се оплаква че в производството при пробиване на мед е най-страшно. Инструмента го докарва до 200лв/бр. И те така.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Задължително правилно заточване,обороти,охлаждане-смазка.Кобалт,титан,никел-зависи от парите,производителя и материала,който ще обработваме.
Много добри са консумативите на Хилти-дискове,свредла,нитове и др.
И все пак и задпробивното у-ство с неговия опит.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеЗадължително правилно заточване,обороти,охлаждане-смазка.Кобалт,титан,никел-зависи от парите,производителя и материала,който ще обработваме.
Много добри са консумативите на Хилти-дискове,свредла,нитове и др.
И все пак и задпробивното у-ство с неговия опит.
смазката е много важна, защото освен за смазване играе роля и на охладител
Коментар
-
Фирма Диафест предлагат свредла на Титекс и Сандвик. Много са добри ама струват бая пари. Иначе дупчиш и пееш.
Спрей за самазване и охлаждане имат Деником (достъпен) и Локтайт (марков и скъп).
Коментар
-
Най добрия препарат за смазване на свредла и метчици на който съм попадал е на фирма Бардал с него съм пробивал и нарязвал и титан . Един флакон струва към 25 лева .
Последно редактирано от sek.1; 19-06-11, 20:34.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Използвам свредла само от кобалтова стомана. Последно при едно обръщане на фази работник проби няколко отвора в обратна посока на свредлото, е верно че беше зверки посиняло но си беше запазило формата на режещия ръб!Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!
Коментар
-
Използвай ги. Когато същия тоя работник ти набута болнични листове за всяка дупка по кожата, която е получил от пръснатите такива бургии, пак ще се сетиш за простото желязо.
Свинска мас, гъша мас - по-добре. От спрейовете ще получиш болнични от офталмологична клиника, не от проста хирургия. По-скъпо е.
Не мога да ви се начудя на акъла. В този форум понякога пише някой си rumbata, а това е най-добрия магазин за металорежещи инструменти в тукашната половина на Европа. Мързи ви да му се обадите, или не знаете за какво става дума?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеСвинска мас, гъша мас - по-добре. От спрейовете ще получиш болнични от офталмологична клиника, не от проста хирургия. По-скъпо е.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеДа, вярно. То пак си ги има, ама не е телефонен разговор. Като се видим.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Добро място за металообработващи инструменти е и фирма ХЕС. Имат три магазина - един на гарата (бул Христо Ботев), един в Люлин и един срещу зала Универсиада (в улицата зад блока). Имат и ефтини и скъпи неща - на който - каквото му трябва.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар