Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос относно бургии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: въпрос относно бургии

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    А митничарите кучета да ни ядат? Така ли? :-)
    А ползвайте си СРСтата
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      Много добри са консумативите на Хилти-дискове,свредла,нитове и др.
      И все пак и задпробивното у-ство с неговия опит.
      Най-некачествените свредла за бетон SDS Plus ,които съм използвал в живота си професионално ,са Хилти !
      Последно редактирано от Roninn; 22-02-13, 23:25.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

А как се заточват в ежедневието, че аз съм нещо като самоук талант с нужда от усъвъвршенстване? Последно четох за това преди 25 години и от тогава все точа доста добре, но забравих какво съм чел. След известно време без точене забраям и как се точи.

Коментар

Има поне 10 начина на заточване на свредло в зависимост от това което искаш от него . По един начин се точи когато искаш максимално точен размер по друг когато искаш да отвори някоя десета отгоре . По съвсем друг когато трябва да пробиваш ламарина (циганка) и по още няколко начина когато трябва да мине бързо и да не загрее материала . Всичко това не го пише никъде трябва някой да ти го покаже на практика .

Коментар

Станьо, със сигурност ще има много доволни хора, ако опишеш формата на заточване на свредлата. Там за бързо минаване, за точно пробиване...
            Заточвам си сам моите свредла, но освен за ламарина( с два ръба отстрани, които вадят "паричка") и стандартното заточване, други не знам.
            Едно по-подробно описание, ако може и със снимки или някакво онагледяване ще ни накара да се търкаляме от кеф
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Понеделник като отида в работата ще направя снимки . Днес един приятел е закъсал с изскочила свещ и ще снимам с образователна цел навиването на ремонтна втулка на Вюрт и инструмента .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                . Всичко това не го пише никъде трябва някой да ти го покаже на практика .
                Пише го, ама не мога да намеря тухлата-учебник по металорежещи инструменти...

Коментар

Абе аз тухли учебници имам колкото искаш ама повечето от тях са написани от професор за професор та и на мене ми е трудно да се ориентирам в някои . В темата за стругарството съм снимал един хубав стар учебник там мисля че пишеше и за заточването на свредлата .

Коментар

Абе аз тухли учебници имам колкото искаш ама повечето от тях са написани от професор за професор та и на мене ми е трудно да се ориентирам в някои . В темата за стругарството съм снимал един хубав стар учебник там мисля че пишеше и за заточването на свредлата .
                    Аааа, имаше и с картинки, ама на съветцки...

Коментар

А ползвайте си СРСтата
                      Ти кажи за свредлата. И не давай разни идеи , че ще вземе да заработи някоя и да ни изкара от летаргичен сън. Добре сме си така.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Свредлата са изобретение без което не можем и в зависимост от това за какво точно ще се използват могат да бъдат заточени по различни начини.
                        Ще се опитам със кадри да обясня,колегата sek-1 ще ме допълва,снимките не са добри(някой пробвал ли е да снима подобно нещо?) и е най-добре да се види нагледно.Предполагам,че всеки може да заточи свредло,но си има значение какво ще се пробива.
                        Стандартно,заводско заточване със обратен ъгъл на режещият ръб,със зверско натискане,може би ще пробие дърво:

Няколко заточени свредла,от ляво надясно,първото е за пробиване на отвори във ламарина(за да не стават триъгълни дупките) със висок връх и заточени под ъгъл режещи ръбове,идеята е върха да води,а перата да оформят кръг,след пробиване остават шайби(пулове както ги нарече Кольо).Второто е почти същото,но заточено без ъгъл на перата(ръбовете),използва се за пробиване на отвор за болт със скрита глава(със вътрешен шестен).Третото,стандартно заточване със малък ъгъл,използва се за по упорити стомани(особенно ако се използва дрелка),четвъртото,със стандартен ъгъл когато се използва бор-машина или струг.Последното,със голям ъгъл,не се препоръчва да се използва такова заточване ако ще се използва дрелка,опитите завършват със счупено свредло:

Заточване с голям ъгъл за болт със конусна глава:

Когато се налага точен отвор,върхът се заточва така,че да има минимална работна повърхност,може да се използва директно на струг,без центрово свредло:

За още по-прецизно пробиване,свредлото се затилова като фрезер,такова заточване има фабрично при кобалтовите свредла:

Понякога се налага да пробием отвор,за който нямаме необходимото свредло,заточва се със изместен център,удачно е до +0,5 десети:

Заточване като фрезер,рендосвам си ножовете странично за да мога да работя със център на малък диаметър,фрезовам директно на струга:

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Днес бях в един цех или по скоро лаборатория,в която едни дами ,около 20-30 души,стоят на едни микроскопи и точат свредла,даваш им документация как и с какви ъгли или профил искаш да ти ги заточат ,както и материала от който са направени свредлата и ти го правят,може и различни профили на опашката да ти направят както и да променят захвата,ако няма документация ,даваш едно свредло примерно ново и по него възстановяват старите....луда работа....!Питах дали кобалтовите ще ми ги направят ,казаха без проблем,за колко хиляди става въпрос......На всичко отгоре лабораторията е държавна....без майтап !
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Я на какво попаднах? Един поучителен урок за начинаещи! Защото съм виждал не малко свредла заточени като кучи пишки!!http://www.youtube.com/watch?v=XIe9t...e=results_main
                            Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                            Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

На едно ключе звездогаечно със тресчотка,със чупеща се глава,му скъсах болта на които главата се "чупи". От простотия,исках да го стегна малко. Ама то ударено,та занитено. Пробвах разпробиване,всички свредла от сервиза затъпих,точих,затъпявах и нищо. От немаи къде взех едно за бетон. Верно-малко по-голямо-4мм. Пилнах го на шмиргела и . Влиза като в алуминии. Ама не вади дълга стружка (сигурно защото пластината отпред е дебела) а все едно "стърже" материала. Има ли хляб в тая постъпка? Кобалтово нямах за проба,но има един комплект с жълти на Бош които никога не ме е подвеждал и нищо и с тях.
                              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                                На едно ключе звездогаечно със тресчотка,със чупеща се глава,му скъсах болта на които главата се "чупи". От простотия,исках да го стегна малко. Ама то ударено,та занитено. Пробвах разпробиване,всички свредла от сервиза затъпих,точих,затъпявах и нищо. От немаи къде взех едно за бетон. Верно-малко по-голямо-4мм. Пилнах го на шмиргела и . Влиза като в алуминии. Ама не вади дълга стружка (сигурно защото пластината отпред е дебела) а все едно "стърже" материала. Има ли хляб в тая постъпка? Кобалтово нямах за проба,но има един комплект с жълти на Бош които никога не ме е подвеждал и нищо и с тях.
                                Няколко пъти ми се е налагало да използвам видирани свредла при упорити стомани,вършат работа,но трябва да се внимава,че много лесно се кършат,и не винаги се получава точен отвор.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X