Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с водоструйка Bosch

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с водоструйка Bosch

Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнение
    Водоструйката ми е Кархер,но доколкото виждам снимките принципа на работа е еднакъв.Не искаше да спира ,а после започна да не тръгва и проблема се оказа в ключа за пускане и спиране.
    Ако не са правени и в един завод, в този комерсиален свят всичко е размито ( не е като през 70-те, французина да си е оригинален французин) Еднодисковите машини на Керхер се правят в един завод с още три марки, в друг завод се правят водосмукачки на 3-4 други и т.н. Разликата между моята водоструйка и един модел на Керхер е в качеството на пластмасата и други дребни неща. Ако имаш достатъчно оборотни средства, може в търговската мрежа да има и водоструйки mx rider.

Основния проблем е, че като видни доктори преглеждаме по телефона. Докато колегата не започне да проверява едно по едно, нещата които му казваме, само ще се хвалим кой, какъв проблем е имал. А вече разглобена трябва са я види майстор.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
      ПП: Някой по запознат може ли да ми каже до колко е претенциозна машинката към масло ? Ако не се сипе точното предназчено, фатално ли е това ?

Наскоро ремонтирах моя "Black & Decker". Толкова идиотски направена машина не бях виждал. Явно в началото е имало някакво масло при буталата. То обаче се е изразходвало с течение на времето /3 години/. Идиотите никъде не предупреждават да го преглеждаш или обслужваш естествено.... Сега съм разпробил "картерчето" и към него съм извел нарочно маркуче за източване, доливане и подмяна на маслото , както и за следене на нивото му. Конкретно по въпроса - разсъждавах така - бутален механизъм е - не е трансмисия - значи моторно масло. Там горене и температура /висока/ няма. Значи обикновенно моторно масло си го маже идеално.Важно е да го има обаче , че мойта горката колко е работила на сухо само тя си знае.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И аз г/д по подобен начин ръзсъждавах, ще мина днес да взема една туба полу-синтетика, пък да видим ще има ли прегряли, задрали чаркове...

Коментар

маслото, което трябва да сложиш е:
          SAE 80W (редукторно)
          Необходимо количество: 72гр. или 80мл.
          Количеството е много важно да е точно толкова.
          Инфото е от сервиза на бош
          Дано съм бил полезен
          Поздрави!

Коментар

кво стана с тая водоструйка
            на сушата и град помага

Коментар

Значи за маслото, преди няколко години ремонтирахме подобна но на Керхер (250 барова) понеже беше умешала маслото с водата... оправихме я и сипахме трансмисионно масло 80W90 според всеобщи мнения решихме, че то е най-близко до старото масло и след това нямаше ядове, но не е и полсвана кой знае колко де. На нея входящата вода минава на 2 кръга около двигателя за да го охлажда, докато на наща (пак Керхер 110 барова 3.9 серия) водата няма допир с мотора... и за това и за малко да изгорят двигателя понеже беше работила на сухо. За това аз винаги като пускам водострийката, връзвам всичко и преди да я вкл. след което натисна спусъка докато не почне да цика постоянна струя вода от налягането на чешмата и чак тогава вкл. водоструйката. Ако след като се пусне спусъка водоструйката не изкл. то значи няма достатъчно налягане след помпата, което може да е породено от недостатъчен дебит на входната вода (въздух, копче на маркуча, слабо налягане, тънък маркуч, мръсотии)
              Моите снимки...
              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
              https://500px.com/ivankoo

Коментар

Кой точно модел 3.9? е вашата,моята е 3.91 но не съм сигурен дали водата не охлажда мотора!
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

3.91 Водата не охлажда електродвигателя ......
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Малко съм я позабравил темата... ама и наща е 3.91
                    Моите снимки...
                    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                    https://500px.com/ivankoo

Коментар

Ето ти я 3.91...Дефектира пусковия кондензатор на мотора,с малко препряване стана кондензатор от климатик мидея MSG12HR

Последно редактирано от Roninn; 09-01-12, 14:38.

Коментар

При мен пък ситуацията е обратната, пресостата постоянно гаси мотора, може би през 1/2 сек. А последно я спрях работеща.
                        ето такава е http://praktiker-online.bg/userfiles...duct_56303.jpg

Шунтирах пресостата да не гаси мотора, но налягането на пистолета е минимално. Пресостата е на изхода , много близо до резбата на маркуча.
                        Значи ли че щом пресостата реагира на изходното налягане, става нещо в маркуча или пистолета? Но пък с уста като надуя и през маркуча и през пистолета си минава въздух, или пък при по-голямо налягане нещата се променят.

Отворих и помпата за всеки случай, има пластмасови клапанчета с пружинки и на входа и на изхода, на буталата има гумени семеринги. Освен че имаше доста варовик по алумина, нищо нередно не видях. Всичко си беше здраво и нямаше следа от износване.

Не знам оттук насетне какво да гледам ...
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, при този проблем в сервизите сменяват цялата вътрешност на водоструйката /когато е гаранционна/ и връщат на клиента. Последните два пъти, дори директно подмениха цялата водоструйка. Така, че предполагам, проблема не е толкова лесно решим.
                          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

И аз имам проблем с моята машинка . Не изключва ,постоянно си работи . Има един лостов механизам който трябва да натиска един прекъсвач на ел . мотора но не се задейства. Отварях е но нищо нередно не забелязах. При мен няма пластмасови части , всичко е метал. Модела е - Bosch aqatak 150 pro. Никъде не изпуска вода и пистолета си затваря нормално. Като затвори машината започва да се товари но не спира.

Коментар

Аз да ти кажа, умишлено съм си вързал спусъка с една опашка и го спирам само от копчето. При тия постоянни пускания и спирания се цепят главите, най-вече пластмасовите. Моята е метална но въпреки това съм го вързал за да не стават тия постоянни удари в главата от спусъка. Иначе тоя механизъм за спиране е един пресостат който като направи налягане, спира ел.веригата към двигателя, нищо сложно не е, просто може да е заял в някакво положение.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

[QUOTE=mi6el;1503785]Здравей, ще го направя това, но първо трябва да разбера какво масло да сипя, за да мога после да я пробвам...[/QUOT
                                Дигни един телефон на Бош сервиз за водоструйки и съм убеден, че ще си кажат за маслото. За моята Щил си спомням, че плащах за по-специално, към трансмисионните масла отиваше май.
                                LZ1AIV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X