Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с водоструйка Bosch

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с водоструйка Bosch

Здравейте, като за начало извините ако това не е правилния раздел, но така и не намерих по-подходящ...

Имам водоструйка Bosch aquatak 1200 plus, купена преди 2-3 години.
    Скоро се наложи да я ползвам, но като я пуснах забелязах, че мотора не изключва (при положение, че спусъка на пистолета не е натиснат...) помислих, че нещо някъде се е спукало и изпуска от там, разглобих прегледах, огледах, но не, всичко беше наред...
    От какво може да е това ? Всъщност като се замисля беше и доста по слаба струята, сложих си пръстите пред нея без никакъв проблем.

От: Проблем с водоструйка Bosch

Занеси я на сервиз и хората там, ще ти дадат компетентен отговор какво й е. Че така само може да се гадае.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Малък дебит на входящата вода......
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Малък дебит на входящата вода......
        Мислех го и този вариянт, но преди си работеше свързана към същата мрежа...
        А за сервиза принципно предпочитам аз да си я оправя, но в краен случай ще се носи...

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
          ...но преди си работеше свързана към същата мрежа...
          Правил съм си го този номер. Маркуча навит (по точно закачен) на стърчащо от стената желязо. С времето маркуча се пречупва от тежеста си в мястото на окачването и ако е само една витка е добре, ама ако са 4-5-6 водата минава трудно, образуват се мехури въздух в маркуча и водоструйката спира да работи нормално.....т.е виж при нормален опънат маркуч какво е състоянието ако през зимата инсталацията не е използвана, може да има натрупани боклуци или дори остатъчен лед някъде по водопровода
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Проблема е в главата с клапаните,имаш заседнал клапан клапаните са 3 входящи и 3 изходящи.Ако имаш познания с техниката отвори я и почисти.Аз имам същата водоструйка купих я лятото от голяма верига магазини няма да споменавам името.Беше преоценена защото не бачкаше,но след като я отворих и почистих всичко бе наред.В следствие на продължително не използване по алуминия се получава някакав окис които запушва отворите.
            0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
              Проблема е в главата с клапаните,имаш заседнал клапан клапаните са 3 входящи и 3 изходящи.Ако имаш познания с техниката отвори я и почисти.Аз имам същата водоструйка купих я лятото от голяма верига магазини няма да споменавам името.Беше преоценена защото не бачкаше,но след като я отворих и почистих всичко бе наред.В следствие на продължително не използване по алуминия се получава някакав окис които запушва отворите.
              Благодаря, утре ще я отворя пък да видим какво ще измъдря, дано е това !

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Правил съм си го този номер. Маркуча навит (по точно закачен) на стърчащо от стената желязо. С времето маркуча се пречупва от тежеста си в мястото на окачването и ако е само една витка е добре, ама ако са 4-5-6 водата минава трудно, образуват се мехури въздух в маркуча и водоструйката спира да работи нормално.....т.е виж при нормален опънат маркуч какво е състоянието ако през зимата инсталацията не е използвана, може да има натрупани боклуци или дори остатъчен лед някъде по водопровода
              Това беше първото което направих взех един маркуч 2-3 метра и го вързах към чешмата, но проблема остана...

Коментар

Първо провери както ти казва дядо Владо, защото докато не е обезвъздошен маркуча, тя си върти. За това е по добре да пуснеш водата със среден дебит и да изчакаш минута. Тогава да включиш водоструйката. И запомни, че си късметлия. Това не е професионална водоструйка, но и при тех е същото. Водата охлажда двигателя и не е добре да работи без вода, също не трябва да е включена, ако няма да работиш повече от 5 минути с нея. Източвай я винаги, но никога маркуча с нея! Не е практично да ползваш контейнера за препарат, по простата причина, че разхода е около 300 мл/мин. и ако е от скъпия сурепконцентрат само го хабиш. По добре си купи помпа за пръскане на цветя и разреждай според указанията. Това е най ликвидната стока която си купувал, стига да спазваш указанията или поне моите съвети. За друго не се сещам, ако имаш въпроси, питай.
                Ох, малко се отклоних, ако не е от обезвъздушаването или от малкия дебит, провери пистолета и чак тогава разглобявай! Ако не е минала гаранцията, не я отваряй. Занеси я в официален сервиз (на лични мога да ти кажа кой е вносител), или в магазина от където си я купил.
                И естествено не се поддавай на номерата в сервиза или магазина, ще се опитат да те скочат. Успех.
                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Здравей, мерси много за съветите, наистина ще са ми полезни в бъдеще, ако успея да я оправя.
                  Маркуча е обезвъздушен защото се ползва за поливане, пистолета като че ли и той не е, нищо не редно не намирам при него, но утре и него ще го огледам за евентуална повреда.

Коментар

Здравейте, отворих водоструйката, но до там...
                    Не съобразих, че има масло в главата и естествено всичко изтече.
                    Нищо не редно не видях, поне на пръв поглед...

Прилагам малко снимки :

Въпроса ми е към Красимир Канев, това ли са клапаните за които говорите ?
                    И кое по точно трябва да се почисти?
                    Всъщност маслото доста ми прилича на масло за скоростни кутии, но ако някой знае точно ще му бъда благодарен че мойто масло вече е напоено в парцали...

Коментар

Здравейте, като за начало извините ако това не е правилния раздел, но така и не намерих по-подходящ...

Имам водоструйка Bosch aquatak 1200 plus, купена преди 2-3 години.
                      Скоро се наложи да я ползвам, но като я пуснах забелязах, че мотора не изключва (при положение, че спусъка на пистолета не е натиснат...) помислих, че нещо някъде се е спукало и изпуска от там, разглобих прегледах, огледах, но не, всичко беше наред...
                      От какво може да е това ? Всъщност като се замисля беше и доста по слаба струята, сложих си пръстите пред нея без никакъв проблем.
                      Да дам и аз акъл,пък може и да помогне:
                      Разглоби пистолета,там има едно бяло пластмасово буталце с "О" пръстенче на него, което влиза в една месингова джаджа.
                      Почисти "О" пръстенчето и отвора в който влиза и после ги намажи с водоустоичйва грес.
                      на сушата и град помага

Коментар

Просто машинката си е за клапани,пластмасови са и са си отишли.Надират се и не си варшат работата.Помага им това че няма свестен филтар на входа.За нови си.А най добре кит с К-маншетите.Успех в ремонта.

Коментар

П.П стисни маркуча когато е пусната и при положение че пулсира и надува в ръката ти,това са клапани.

Коментар

Здравейте, отворих водоструйката, но до там...
                            Не съобразих, че има масло в главата и естествено всичко изтече.
                            Нищо не редно не видях, поне на пръв поглед...

Прилагам малко снимки :

Въпроса ми е към Красимир Канев, това ли са клапаните за които говорите ?
                            И кое по точно трябва да се почисти?
                            Всъщност маслото доста ми прилича на масло за скоростни кутии, но ако някой знае точно ще му бъда благодарен че мойто масло вече е напоено в парцали...
                            Това с пружините са буталата,клапаните са в другата част над която се монтира над буталата.Тук в темата някой беше писал,че клапаните са пласмасови но не е така.На тази водоструйка са метални клапанчетата те са малки пластинки ф8-ф10 нещо такова.Нямам спомен защото моята я ремонтирах лятото,дори бях забравил за течната смазка щях да те предупредя ако имах спомен и за това.
                            0885719173-Красимир

Коментар

Здравей, значи ще напръскам утре всичко с меглио, ще я почистя хубаво и почвам да я събирам, но какво масло да сипя ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X