Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с водоструйка Bosch

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с водоструйка Bosch

На моята,която е "КЕРХЕР" се беше скъсал О-пръстен с вътрешен диаметър около 3мм и външен около 7мм.и клапан-изключвателя "издиша" не сработвайки поради недостиг на налягане.Така се получава някакъв "байпас"и електромотора си папърка нон-стоп,давайки налягане съвсем малко по-голямо от това на чешмата,в която я включена водоструйката.
    Последно редактирано от 5ar; 12-04-11, 22:17.
    В основата на всички човешки нещастия... стои невежеството.

Коментар

Първоначално публикуван от 5ar Преглед на мнение
      На моята,която е "КЕРХЕР" беше се скъсал О-пръстен с вътрешен диаметър около 3мм и външен около 7мм.и налягането на клапан-изключвателя "издиша" не сработвайки поради недостиг на налягане.Така електромотора си папърка нон-стоп,давайки налягане съвсем малко по-голямо от това на чешмата,в която я включена водоструйката.
      АБСОЛЮТНО същите признаци имаше и мойта... Значи ще прегледам и всички "О" пръстени...
      Отново да попитам за 3-ти път, някой има ли представа с какво масло работи водоструйката ? Двигателно масло полу-синтетика дали ще стане ?

ПС: Цвета на маслото беше сив, като графитено ми изглеждаше..

Коментар

Значи разглоби внимателно тази част от механизма,който действа на самия електро-изключвател,като свалиш първо него и после механиката отдоло с "джаджата" с двата пръстена на нея....тях провери за цялостта им.А масло,като се замисля,аз бих налял диференциално....всъщност помириши,то ако е било диференциално няма как да го сбъркаш.
        Последно редактирано от 5ar; 12-04-11, 22:36.

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
          АБСОЛЮТНО същите признаци имаше и мойта... Значи ще прегледам и всички "О" пръстени...
          Отново да попитам за 3-ти път, някой има ли представа с какво масло работи водоструйката ? Двигателно масло полу-синтетика дали ще стане ?

ПС: Цвета на маслото беше сив, като графитено ми изглеждаше..
          Приятелю,написъл съм ти какво да направиш за да започне да включва и изключва когато натеснеш спусъка
          на сушата и град помага

Коментар

Здравей, ще го направя това, но първо трябва да разбера какво масло да сипя, за да мога после да я пробвам...

Коментар

Колега ако искаш да уточниш малко,не изключва мотора и пръска малко по слаба струя ,така ли ?
              Ако е така не ти затваря клапана на пистолета.....защо човъркаш мотора....

Аз имам 3 бр. водоструйки,не съм отварял нито една но по работата им съдя че са два типа двете са бутални и струите пулсират с много голяма честота ,трудно се забелязва ...другата е ефтина и е с двигател като от прахосмукачка,върти и надува ,може би някаква ротационна помпа,именно втория тип като я претоваря започва странно да намирисва на масло но не е диферинциално.За компресори и помпи соц се използваше М10Д
              Последно редактирано от Roninn; 12-04-11, 23:31.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

По скоро е машинно масло, ако беше дефиринциално щеше да мирише на чесън. Поне на мен така ми мирише. А и аз съм забравил да спомена за изненадата с маслото. При разглобяването аз изненадах маслото и загубих не повече от 10 гр.Порови се из нета, все ще откриеш какво е маслото или попитай в подходящ сервиз, ще ти кажат. Ама не първият с омазани дрехи, а истински майстор.
                Ронин, и неговата е бутална и продължавам да си мисля за въздух по системата или о-пръстен в пистолета. За инфо при мен с маркуч 3/4 и малко над средния дебит, с дължина около 70 м. за 15 мин не обезвъздухава напълно и около 10 мин. прекъсва от време на време. С маркуч 1/2 и дължина 40 м., обезвъздушавам за 5 мин. пак със среден дебит. И като съвет, не е хубаво да пускате чешмата до край или да ползвате включена помпа и да не рабори водоструйката.
                Последно редактирано от didogen; 12-04-11, 23:42. Причина: допълнение
                Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Мисля,мисля и не ми идва наум какво общо има слабото налягане на машинката с пистолета??!!
                  -Това относно напътствията на"robocop"и "Roninn".А що се отнася до маслото,моята е с грес...малко по-рядка,но със сигурност е грес.
                  Последно редактирано от 5ar; 13-04-11, 00:36.

Коментар

За да пръска без да е натиснат спусъка ,няма друга причина ! Съответно не добре затворен/отворен клапан не дава нужния дебит през маркуча !В първото не се съмнявай дори !
                    От обясненията на колегата нестава ясно дали е точно така ,затова поисках и повече разяснения от него !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

В момента се сещам за една пароструйка и една водоструйка,които от години си пръскат с развалени "спусъци",като това по никакъв начин не влияе на налягането,просто не могат да бъдат изключени освен от контакта.Пистолета конструктивно е прост механичен клапан на края на маркуча,преди дюзата.
                      П.П...Останалото са празни приказки и безсмислени интерпретаций главно от незнание.
                      Последно редактирано от 5ar; 13-04-11, 02:46.

Коментар

Останалото е опит и съм имал такъв случай който съм споделил в форума,както и че о пръстена на кирхер струва 12 лв. и се чака доставка а шкодрата ми го отля за 20 мин. срещу 0.70 ст.продължавай да интерпретираш !

Коментар

В спора се ражда истината На моята водоструйка сложих еп90 масло и си работи нормално,само не трябва да пълниш до горе,а колкото да покрие механизма на помпата! Не мисля ,че ще е фатално да сложиш и м10д Относно спирането и тръгване е хубаво да се види ел.ключето ,по-точно какво е свързано за него(клапан)

Коментар

Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнение
                            В спора се ражда истината На моята водоструйка сложих еп90 масло и си работи нормално,само не трябва да пълниш до горе,а колкото да покрие механизма на помпата! Не мисля ,че ще е фатално да сложиш и м10д Относно спирането и тръгване е хубаво да се види ел.ключето ,по-точно какво е свързано за него(клапан)
                            Здравей за каква водоструйка става на въпрос ?
                            А за маслото или ще взема масло за скоростна кутия или ще отида с парцалчетата до един сервиз да подушат да пипнат и да кажат аджеба какво е това животно...
                            Като намеря масло ще я сглобя, ще я пробвам и ако положението е същото, почвам всичко изброено в темата...
                            Пък да се надяваме да стане...

ПП: Някой по запознат може ли да ми каже до колко е претенциозна машинката към масло ? Ако не се сипе точното предназчено, фатално ли е това ?

Коментар

Водоструйката ми е Кархер,но доколкото виждам снимките принципа на работа е еднакъв.Не искаше да спира ,а после започна да не тръгва и проблема се оказа в ключа за пускане и спиране.

Коментар

Колега,как няма да спре при условие че не си натиснал спусака на пистолета !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X