Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сондажни машини,автосонди.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виждал съм да разбиват камък на 20метра в герана със перфоратор,но като почне да пада отгоре пръст и да се срява излизат и дотам.
    Чудно ми е как копае в пясък и баластра.Там някой път водата няма изпомпване.Даже и помпа"бибо" несмогва.Като излезе водата само машината работи.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-12-10, 17:55.

Коментар

• От: Сондажни машини,автосонди.

Колега какво имаш предвид много бавно

Коментар

Тука е глина е скали.Много рядко излиза пясък и баластра.
        Незнам на къкво викаш помпа бибо.Но мойта е 4киловата 80кубика/час.По яка от тази нема тука в региона.Единствено в работата ,че и там чистиха кладенеца,бяха докарали една хидравлична,от стомана-перник и като я извадиха ротора беше заминал от боклуците.
        А иначе като се копае нормален геран от нормален майстор.Както се копае се спуска обсадата.Иначе опасноста от струтване или обрушаване е голяма.На моя човек,така от дъжда ,който е набивал в герана,беше се струтила едната стена на 6м* материал.И се изляха 3пръстена от горе до струването. И трябваше още 3 долу във водата,защото там дупката от водата беше огромна.Тоя геран се водеше непресушваем.Като пуснах мойта помпа за 15мин. го истегли и се виждаше реката как върви долу.
        Малко се изместихме от темата.Ръчното копане е минала технология.Истината е в сондажите.

Коментар

На ръка си е направо риск,виждал съм как като излезе водата вдигна воден стълб около 3метра за по-малко от минута при 850мм диаметър на герана.

Коментар

А "бибо" е помпа с 3фази предимно се ползва за мръсна вода защото вади едри частици и не се задръства,само че тя изкарва вода до 8метра и става за плитки герани.

Коментар

Верно се отплеснахме. Термина "бибо" не описва конкретен тип или марка помпи. Обикновено казваме "бибо" на помпи, които не са предназначени за монтаж в сондажни кладенци. При тях изходящата линия е в страни на корпуса, обикновено имат поплавък за включване и изключване. Гледам сондата на Славчо от Вълчитрън. Голяма! Не знам как я вкарваш по дворовете на хората. Като проходимост как е? Иначе може да натовари всичко необходимо. Най ми хареса знамето на върха. Колко са дълги телескопичните щанги, връзката им каква е? А за геранджиите - аз съм 120 кг, ако се захвана с такъв занаят, какви диаметри да копая? Затова се занимавам със сонди и сондажи. Иначе ако не ти хареса скоростта им (на геранджиите де) на работа - махни им стълбата и да ти извикат като са готови.

Коментар

А по отношение на ръчното сондиране като стара технология вижте това :http://www.youtube.com/watch?v=XsDPVLs263w http://www.youtube.com/watch?v=HIAxf...eature=related

Коментар

Или една по-приятна алтернатива : http://www.youtube.com/watch?v=a3TzhVk8CzQ&NR=1

Коментар

Сондирането в България е масово от няма и 40-50 години преди него всички герани са копани на ръка и зидани с камък технология на хиляди години. Моя на вилата е 18 метра как е копан и зидан нямам идея правен някъде към 1930 година и водния му стълб и в най голямата суша колкото и да черпя от него не пада под 14 метра.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ха, Момчиле не очаквах да те срещна тук. Ниастина ти идва един два пъти в Либия.Какво не ти харесва на БА 15. За 40 годишна сонда си бачка , е малко ремонти но това си е нормално . Сега сети ли се кой съм, Красимир от Каварна.Споняш ли си как се мъчихме да направиме една яма за разтвора с какви ли не Хилтита , после с Компресори и пак не ставаше, та се наложи да слагаме естакада А след това като дойдоха Египтяните за 0 време изкопаха 4 огромни дупки за Соларите. Спомени Спомени.

Коментар

Трудно е в дворове но намираме начин.
                        Е някъде не се получава. За проходимост много е зле но за далечни разстояния е шукаритетна.По принцип се съобразяваме и с времето. Телескопа се състои от 4 тръби по 7 метра. Въжето е хванато за първата тръба а посредством втулки вначалото на всяка тръба се държат една в друга.Така работи до 28 м диаметър 850мм.
                        С удължения сме работели и до 36м 850мм диаметър. Машината се представя много добре в меки почви и баластра дори и на тази дълбочина - 36 метра.
                        А бе на сухо до днес несме остава ли но винаги има първи път.

Коментар

Аааааааааааа Красе (кибрита) нали ей голямо тегло беше ебаси скалата и оня Кятовски какви ли не ги измисли , то небяха кирки бате накрая като докара от каде незнам едни пневматични чукове те колкото мене и да сме работили с тях аз едвам пав го крепих .
                          Ама тоя график беше тегло нощем студ , се не трае.
                          Красе после много пъти ходих ,но ти се беше отказал, казаха че си заминал за чужбина .А ама ние на Зентан се засекохме май за малко ,е да де 1 БА 15 то всичко е до екипа аз все на ........... попадах на БА тата после се наредиха нещата . После и на F100 и със SKY TOP работихме а накрая с една френска сонда от каде се появи тя хабер нямам .Сега май със БРИТИШ РЕТРОЛИУМ ще склучват договор --дано стане да оправят кинтите .
                          Последно редактирано от монио; 06-12-10, 19:57.

Коментар

• От: До: Сондажни машини,автосонди.

Първоначално публикуван от монио Преглед на мнение
                            Колеги знаете ли нещо за 3 цоловите пнемоударници на BOILER имам два единият ми работи супер ама другия е друг вид пак BOILER пак 3 цолов .Вижте го на снимката . Като го събера и стегна по схема и се получава едно телекопично разделяне- вижте снимката че май не обяснявам , както трябва.
                            Супер е пнемоударника събрах го . От първият път не стана де . Луфта е фабричен като натисна на долу пробива като вдигна на горе се появявя луфта почва пак да удря обаче нагоре ---яко .

Коментар

Първоначално публикуван от монио Преглед на мнение
                              Супер е пнемоударника събрах го . От първият път не стана де . Луфта е фабричен като натисна на долу пробива като вдигна на горе се появявя луфта почва пак да удря обаче нагоре ---яко .
                              Хитро. Интересно защо са спрели да го правят.
                              Има такива отделни устройства (мисля че само при Копко) т.нар. Back Hammer.
                              Като прихване лоста с пневмоударника в сондажа - монтираш Бек Хамъра след последната видима щанга и той почва да бие в обратна посока (като твоя) като има и опция да пуска част от въздуха надолу, за да продухва сондажа през ударника.

Коментар

Така де Момчиле, сети се значи !!! Да Наистина ходих малко по чужбината, Гърция, Италия , Германия.Не знаех че си продължил, извинявай.И аз чух че със BP се готви нещо. Аз бях на малките сондички на Великата река , Grand Riwer Projekt на Кадафито. Там изкарах доста. После последно на Дахра бях на едно БА 15, и от тогава не съм ходил. НО не е лусно пак да отидеме . 0876-013220 ми е тела. Юе се радвам да се чуеме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X