Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газопроводи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Газопроводи

Между другото , само да попитам, че май съм изпуснАл нещо : Газопроводът , наречен "Турски поток" има ли вече "зелена светлина" за строителство на наша територия ?
    В смисъл официален договор нещо , изпълнител/и и т.н.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Между другото , само да попитам, че май съм изпуснАл нещо : Газопроводът , наречен "Турски поток" има ли вече "зелена светлина" за строителство на наша територия ?
      В смисъл официален договор нещо , изпълнител/и и т.н.
      "Потенциален идеен проект" как ти звучи?

Коментар

За гръцкия интерконектор:
        При отварянето на ценовите оферти вчера стана ясно, че гръцката J&P Avax предлага 144.8 млн. евро, а единственият друг допуснат кандидат - обединението между "Джи Пи груп", ГБС и италианската Bonatti, е поискало 229.7 млн. евро - много над прогнозния бюджет от 145 млн. евро.
        за 183-километровата тръба от Стара Загора до Комотини.Само тръбите са 58.2 млн. евро.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          "Потенциален идеен проект" как ти звучи?
          Звучи ми като "нихуя" . Ама що тогава се копае вече за компресорните станции и респ. кой дава парите за това ?!

Опс ! Намерих информация!
          Само проучване на трасето било.
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 24-04-19, 11:50.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Звучи ми като "нихуя" . Ама що тогава се копае вече за компресорните станции и респ. кой дава парите за това ?!

Опс ! Намерих информация!
            Само проучване на трасето било.
            Мисля , че и така ще остане след изборите в Украйна.

Коментар

За първи път яну.фев.2019 Турция купува повече течен, отколкото тръбноруски газ
              Обема им за руския е паднал до десетгодишен минимум. прилича на извиване по азиатски, предвид съдебните им дела с Газпром
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

https://www.kommersant.ru/doc/3968882
                «Газпром» Турции не по карману
                Экспортные поставки в страну упали наполовину

«Газпром» продолжает ускоренными темпами терять рынок Турции. В первом квартале экспорт газа в страну упал на 43%, до уровня 2010 года, а Турция впервые с 2006 года утратила статус второго по величине покупателя российского газа, пропустив вперед Италию. Хотя спрос на газ в стране в целом падает из-за рецессии, ослабления лиры и теплой погоды, именно «Газпром» в наибольшей степени теряет позиции на рынке из-за высокой цены, пока Турция наращивает поставки из Азербайджана и закупки сжиженного газа.
                Типично по руски, строи се нещо за което се знае че няма да се използва. Например олимпийски стадиони. Но отдавна е известно, че Путин строи за да има какво да се краде, не че е необходимо. Така че нищо ново.

А впрочем със стремително падащите си цени втечнения газ се очертава да бъде революция подобна на шистовата. Т.е. отначало никой не вярва, че в това има бъдеще, монополистите държат високи цените на традиционният нефт и с тези монополни свръх високи печаби направиха интересни за инвеститорите разработването на алтернативни технологии. След което появилата се шистова конкуренция рязко и безвъзвратно снижи цените и печалбите на традиционният и монополен преди нефт до нормалните им нива.

Същото се повтаря сега с LNG. И да напомня, че предвидливо пуснахме специална тема за LNG, явно има бъдеще за нея

Но истинският ужас го чака Газпром когато рано или късно отношенията с Иран бъдат регулирани. Да напомня, че Иран има най-големите запаси от природен газ в света. И е достатъчно да се погледне географията.

Коментар

Логично е Турция да намалява консумацията - в момента турците не са цъфнали и вързали...
                  А за ужаса Абе то хубаво, ама това, че Иран има запаси не означава, че Русия няма... Да, може да стане по-добре за нас като клиенти с появата на нов играч, но това не значи, че някой от производителите ще загуби - газта е продукт, който ще се ползва още доста десетилетия/векове...
                  LNG - ами супер. Ама руснаците съвсем не спят и на този пазар. То май и американците купуваха някоя друга партия от тях, за да я продадат на 'спазващите санкции европейци'

А за шистовият газ - един познат руснак - отиде да види майка си на село в Украина и точно вчера ми показваше по вайбъра каква им е водата. Наблизо правят опити да вадят шистов газ. Водата след 5 минути прави мазен слой в чашата...
                  Та явно не са само приказки, че добивът на шистов газ може да е добре за корпорациите, но доста зле за местните хора...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Логично е Турция да намалява консумацията - в момента турците не са цъфнали и вързали........
                    Да логично е, но основната причина не е което казваш, а демонстрация на работещи алтернативи. (пък в момента текът преговори за цени)

Коментар

газта е продукт, който ще се ползва още доста десетилетия/векове...
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:end-of-fossil-fuels-graph.jpg
Прегледи:1
Размер:41.3 КБ
ID:5814179

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]988337[/ATTACH]
                        Абе някои си спомняме прогнозите, че нефта ще стигне максимум до 2010г.... Ама технологиите и за добива се развиват, и още караме колите на бензин и нафта...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                          [ATTACH=CONFIG]988337[/ATTACH]
                          Това са понятия от 1980-те.

Днес газът е на път да подмине въглищата. Само да има технологии.

Коментар

Ама технологиите и за добива се развиват, и още караме колите на бензин и нафта...
                            Технологиите са изкушение демонско и измама жидомасонска! Ей го, шистовият добив, освен чепали водата, я и ...омазнява...
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Абе някои си спомняме прогнозите, че нефта ще стигне максимум до 2010г.... Ама технологиите и за добива се развиват, и още караме колите на бензин и нафта...
                              Аз пък помня подобни прогнози за 2000г.
                              Както и, че компютрите ще се сгрухат тогаз.

Коментар

А пък някой помним прогнозите, че ако цената на нефта падне под 80 долара за барел световната икономика ще рухне!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X