Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим автобусите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим автобусите

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    Много ми харесва как доразви идеята. Взимам те за главен консултант, Стария ще е печения шофьор (щото не лизвал през работно време), аз, жена ми ако не разбере, ще обгрижвам девойките щото много добре се разбирам със жени.
    Ще се сменяме на волана на нас ни дай стари бараки да караме
    Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    Кажете нещо за кремиковските автобуси.
    Навремето бачках у комбинАта повече от година и имам много хубави спомени от Синята птица - така им викахме. Бяха автоматици и набираха жестоко. А предната врата се отваряше от шофьора ръчно с един лост отпред на таблото.
    Къде са сега тези машини, някой знае ли нещо?
    Точното име им е Blue Bird TC/2000. Тези автобуси изначално са били предвидени за транспорт на американските войници в Германия но с падането на берлинската стена американския контингент в Германия е редуциран и нуждата от тях отпада . Естествено да ги връщат обратно в щатите струва по скъпо от самите автобуси и някой завърта една далавера с част от тях . Автобуса сам по себе си не е лош само че за 1960 година . В щатите на такива се возят ученици и затворници . Една част идват с тапицирани седалки но по голямата са с дървени пейки и тука преди да ги пуснат се налага да ги тапицират щото и виделите всичко кремиковски машиностроители не искат да се возят в тая душегубка . Окачването е на листови ресори и по нашите дупки возията му е сравнима с търкаляне във варел След смъртта на комбината част от автобусите още са живи и няколко още се движат из София . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23587232343_bce61d2666_k.jpg
Прегледи:1
Размер:206.6 КБ
ID:5702446Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24131464631_03f661d685_k.jpg
Размер:127.2 КБ
ID:5702448Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23934601420_e94d3b845c_z.jpg
Размер:130.6 КБ
ID:5702447
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от sek.1; 11-02-16, 05:00.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз съм виждал такъв докато чакам на Г. М. Димитров 280. На него си пишеше Кремиковци. Явно все още разкарват работници с тях.
      Кольо Динев

Коментар

Сините птички са идеални за футболни отбори особено юношески, тъй като осигуряват чудесен масаж преди и след мачовете.

Коментар

Първоначално публикуван от vlp Преглед на мнение
          Сините птички са идеални за футболни отбори особено юношески, тъй като осигуряват чудесен масаж преди и след мачовете.
          Като се повозиш на такъв разбираш че нашите ботевградски автобуси не бяха хич лоши . В сравнение с това Чавдар 11 М 3 е супер луксозен автобус На времето като дойдоха един приятел караше такъв та един път се качих да го подкарам от любопитство по околовръстното . Това което помня е много лоша возия долу горе добра динамика и скапани спирачки .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Бъркаш Стария с някого. С Баба Яга той е на здравей-здрасти, а се кълне само в Бакхус.
            Е че какво лошо има в любимия ми Бакхус

Баба Яга не я обичам

Абе обичаме сещаш се кво
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

В Русито имаше един друг модел на Blue Bird с бензинов V8 двигател,ръчна ск.кутия, с моцуна от пред баш Хамерикански
              Утре ще кача снимки.
              Мартин Димитров
              УАЗ

Коментар

Благодаря, sek.1!
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Още като дойдоха тия сини птици се говореше че са регистрирани с много компромиси защото не отговарят на нито на нашите нито на европейските стандарти за безопасност . Имат само една врата а задната която се явява авариен изход е блокирана от седалките . Предната врата се отваря механично с ръчка от шофьора а вътре даже и не са похарчили някой долар да облепят ламарината с нещо . Типичен автобус за превоз на затворници където изтърпяването на наказанието започва още с превоза Натиснете снимката за да я уголемите

Име:003246463.jpg
Размер:31.3 КБ
ID:5702549

Коментар

Автобусите като"дарение" ги взе Куцият дявол-Саханджиев, по това време директор на Кремиковци и в оригинал тук изобщо нямаха седалки, вратата си беше свободна. То и тези седалки не са оригинал.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Още една синя птичкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0474.jpg
Размер:112.0 КБ
ID:5702582Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0475.jpg
Размер:94.4 КБ
ID:5702583Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0477.jpg
Размер:91.0 КБ
ID:5702584Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0478.jpg
Размер:82.7 КБ
ID:5702585
                      Мартин Димитров
                      УАЗ

Коментар

А на кремиковските какъв е мотора? Cummins, CAT, или ......?
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          А на кремиковските какъв е мотора? Cummins, CAT, или ......?
                          Cummins е мотора, скоростите са автомат, мисля Allison. Спирачките са им хидравлични на тия бангии. Бензинови има по принцип със 7л, V8 на Шевролет.И не е баш вЕрно че са затворнически... Ученичешки се водят, ако има някакво значение.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Дизайнът им е впечатляващ, обаче. Май са правени от разпрани варели.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Автобусите като"дарение" ги взе Куцият дявол-Саханджиев, по това време директор на Кремиковци и в оригинал тук изобщо нямаха седалки, вратата си беше свободна. То и тези седалки не са оригинал.
                              Аман от такива "дарения" . След серия от бартери на задължения към Кремиковци накрая комбината плаща и 500 000 долара за 50 автобуса та като удрят калема излизат по скъпи от нови мерцедеси висок туристически клас . В този момент това беше нещо нормално след като на входа и на изхода седеше Мултигруп .
                              Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              И не е баш вЕрно че са затворнически... Ученичешки се водят, ако има някакво значение.
                              Ето ги и затворническите .
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i183305.jpg
Размер:72.4 КБ
ID:5702641Натиснете снимката за да я уголемите

Име:prison-bus.jpg
Размер:25.6 КБ
ID:5702640 Тая аварийка със софийски номера някой да я е виждал ? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:i685929.jpg
Размер:84.5 КБ
ID:5702639
                              Последно редактирано от sek.1; 13-02-16, 06:19.

Коментар

Аз за това го турнах дарението в кавички. Май че долар към американците не е и отишъл, въпреки че са платени. Те затова и Куция го съдиха и влезе в пандиза, е и за други неща де. На държанката Галка пък и се размина щото в един момент от обвиняема стана свидетел и разни други интересни неща...ама не е за това темата.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X